Tero Pitkämäen manageri Tero Heiska kävi keväällä 2020 toisessa lonkkaleikkauksessa. ”Tällä kerralla ei kyllä jännittänyt juuri ollenkaan, kun vasemman lonkan tekonivelleikkaus meni aikoinaan, vuonna 2018, niin hyvin ja kivuttomasti”, kertoo nyt 66-vuotias Tero. Paraneminen kävi jälleen todella nopeasti, eikä kipuja juuri tullut tälläkään kerralla. Julkaisimme jutun aikoinaan myös Tero Heiskan ensimmäisestä lonkkaleikkauksesta.

Verryttelyä ja lihaskuntoharjoituksia sekä BEMER®-terapiaa jo vuosia

Tero oli sinnitellyt lonkkiensa, ja etenkin aiemmin leikatun vasemman lonkkansa kanssa, vuosikausia. Se oli ollut mahdollista, koska hänen lihaskuntonsa oli todella hyvä. Apuun tuli myös Bemer-terapia vuonna 2011, jolloin hän suositteli sitä Tero Pitkämäelle istuinkyhmyvammaan. Kun hän näki Pitkämäen hyvät tulokset, alkoi hän käyttää terapiaa myös itselleen.

”Bemer-terapia herätti kiinnostukseni, koska sen vaikutusmekanismi verenkierron tehostamisen kautta kuulosti uskottavalta. Olin opiskellut anatomiaa ja fysiologiaa sen verran, että verenkierron merkitys terveyden taustalla oli tuttua asiaa.” Bemer-hoidon vaikutuksen Tero oli huomannut vuosina ennen leikkauksia erityisesti kivun vähenemisenä sekä lonkan ja jalan nopeampana vertymisenä istumisen jälkeen.

Lonkkaleikkauksesta toipuminen todella vauhdikasta jälleen

Leikkaus tehtiin 1.4.2020 ja se onnistui kaikin puolin hyvin. Tero pääsi vuorokauden kuluttua kotiin. Bemerin perushoidot hoitoalustalla hän aloitti jo seuraavana päivänä matalimmalla tasolla, ja palasi normaaliin hoito-ohjelmaan parin päivän kuluttua. Lisäksi hän hoiti haavan aluetta ja mustelmaa Bemerin paikallishoidoilla 2 – 4 kertaa päivässä, usein kahdella ohjelmalla peräkkäin.

”En syönyt kolmiokipulääkkeitä lainkaan, koska uskoin, ettei kipua tulisi – kun ei ollut tullut ensimmäiselläkään kerralla. Söin vain viisi päivää tavallista tulehduskipulääkettä muodon vuoksi”, kertoo Tero. Eikä kipuja tullutkaan. Pitkähkö haavakin 25 metallihakasella parani mallikkaasti, ilman merkkiäkään tulehtumisesta, ja arvesta tuli siisti.

Tero taltioi kuntoutumistaan pienille videopätkille ja kun niitä katsoo, niin ei voi kuin ihmetellä hurjaa toipumisvauhtia!

Kun leikkaus tehtiin 1.4., oli Tero jo ulkona kävelemässä yhden kyynärsauvan kanssa 5.4.

Tiukka harjoittelu jatkui ja kahden päivän päästä, 7.4., hän pääsi kävelemään pätkiä jo ilman kyynärsauvan tukea – ja 8.4. kiipeilemään rappusiin!

Siitä kymmenen päivän kuluttua hän teki jo pitkiä rapputreenejä ja 20.4. puolentoistatunnin kävelylenkin ilman sauvoja.

Nopean, 20 päivässä tapahtuneen toipumisen kulmakivinä Tero pitää pitkäjänteistä kuntoutustreeniä ja säännöllistä Bemer-hoitojen ottamista. ”Fyssareilta saa hyvät ohjeet kuntoutumiseen – pitää vain viitsiä kuntouttaa itseään ohjeiden mukaan, vaikkei se ole ihan helppoa ensimmäisinä päivinä”, tiivistää Tero.

Leikkausta seurasi automaattisesti kolmen kuukauden sairausloma, kuten ensimmäiselläkin kerralla, jotta kudokset ehtivät kunnolla parantua. Vaikka Teron toipuminen oli ollut paljon nopeampaa, päätti hän kuitenkin pitää sulkapallon peluusta paussia koko sairausloman ajan, varmuuden vuoksi. ”Sulkapallo on aika vauhdikas ja niveliä kuormittava laji, etenkin kun pelaan 15 vuotta nuorempien kanssa, joten päätin ottaa varman päälle, vaikka koinkin olevani jo aiemmin pelikunnossa. Mutta kolmen toipumiskuukauden kuluttua aloin heti pelata viikoittain, ja lonkat ovat toimineet siitä lähtien paremmin kuin 20 vuoteen!” toteaa hän tyytyväisenä.

Hyvä mikroverenkierto ja kudosaineenvaihdunta vähentävät kipua ja nopeuttavat paranemista

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten mikroverisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Mikroverisuoniston piiriin kuuluu noin kolme neljäsosaa kaikista verisuonistamme, mikä kuvaa sen tärkeyttä terveydellemme. Hyvä mikroverenkierto on perusedellytys solujen tehokkaalle aineenvaihdunnalle ja se tukee näin mm. luuston, lihasten ja ihon paranemisprosesseja. Kun solut ja niistä muodostuvat kudokset saavat veren mukana tarvitsemansa hapen ja ravinteet sekä pystyvät tehokkaasti poistamaan aineenvaihduntatuotteet, kuten vaikkapa hiilidioksidin ja maitohapon, kivut voivat lievittyä ja vammojen parantuminen sekä rasituksesta palautuminen on nopeampaa.

BEMER®-hoidosta hyötyä kaikille

Tero Heiska suosittelee BEMER®-hoitoa kaikille ikään katsomatta. Hän on myös BEMER®-liiketoiminnassa mukana ja myy laitteita sivutoimisesti pääasiassa urheilijoille niin Suomessa kuin joskus ulkomaillakin. ”Käyttäjiltä saatu erinomainen palaute tekee työstä palkitsevaa”, toteaa Tero, joka tietää hoidon hyödyt jo monen vuoden kokemuksella.

Lämpimät kiitokset Terolle haastattelusta ja hyvää terveyttä myös jatkoon!

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *