Apua lonkkakipuihin ja leikkauksesta toipumiseen

Tero Heiska, kaimansa Tero Pitkämäen manageri, on kärsinyt lonkkavaivoista jo pitkään. Nyt 63-vuotias Tero sairasti rajun influenssan 30-vuotiaana, jonka jälkitautina tuli niveltulehdus. Sen epäillään olleen lonkkavaivan ja nivelrikon alkuperäinen aiheuttaja. Puhdistusleikkaus vasempaan lonkkaan tehtiin vuonna 2002.

Verryttelyä ja lihaskuntoharjoituksia

Tero on aina ollut hoikka, hyväkuntoinen ja ahkerasti liikkuva, mikä on mahdollistanut lonkkavaivan kanssa pärjäämisen. Vaikka lonkan nivelrikko oli arvioitu pahimmaksi mahdolliseksi (4/4), oli Tero pystynyt tulemaan vaivan kanssa toimeen vuosia verryttelemällä ja lihaskuntotreenillä. Pidemmän istumisen, erityisesti ajo- tai lentomatkan, jälkeen oli aina verryteltävä, ennen kuin jalan päälle pystyi varaamaan painoa ja astumaan. Kipuja on ollut, mutta tulehduskipulääkkeitä Tero ei ole juurikaan käyttänyt. Kahdessa pahimmassa kipujaksossa hän joutui syömään kipulääkkeitä viiden päivän kuurin.

Fysikaalinen BEMER®-terapia käyttöön Tero Pitkämäen kokemuksen kautta

BEMER®-terapiaan Tero tutustui vuonna 2011 Tero Pitkämäen istuinkyhmyvamman yhteydessä. Koska vammaa puitiin julkisuudessa, alkoi puhelin soida, kun monet tahot tarjosivat erilaisia parantumismenetelmiä vamman hoitoon. Teron kiinnostuksen herätti erityisesti BEMER®-terapia, koska sen vaikutusmekanismi verenkierron tehostamisen kautta kuulosti uskottavalta. Tero oli opiskellut anatomiaa ja fysiologiaa sen verran, että verenkierron merkitys terveyden taustalla oli hänelle tuttu. Niinpä hän suositteli Pitkämäelle hoidon kokeilemista.

Kun Pitkämäen Teron istuinkyhmyvamma lähti BEMER®-hoidolla nopeasti paranemaan eikä leikkaushoitoa tarvittukaan lääkärien ihmeeksi, innostui myös Tero Heiska itse aloittamaan hoidot. Siitä lähtien Tero on käyttänyt hoitoa päivittäin sekä perushoitoina aamuin ja illoin, mutta myös paikallishoitoina lonkalle ja jalalle. Konkreettista apua Tero on huomannut kivun vähenemisenä sekä lonkan ja jalan nopeampana vertymisenä istumisen jälkeen. Vain muutaman kerran Terolla on ollut taukoa BEMER®-hoidon käytöstä parin päivän ajan, jolloin hän huomasi, että istumasta noustua on jäykempi olo ja lonkkaa ja jalkaa sai verrytellä pidempään, ennen kuin jalalle voi astua.

Lonkkaleikkauksesta toipuminen

Lopulta vuoden 2018 toukokuussa Tero Heiska päätyi lonkan tekonivelleikkaukseen, kun lääkärikin sitä suositteli. Vamma oli haitannut arkea jo miltei kaksi vuosikymmentä, jonka aikana oireet olivat pikkuhiljaa pahentuneet ja jalankäyttö käynyt yhä hankalammaksi. Leikkausprosessi sekä proteesit olivat myös vuosien varrella kehittyneet, joten Tero piti ajankohtaa hyvänä. Hän valmistautui leikkaukseen vahvistamalla jalkojen lihaksia esimerkiksi syväkyykkytreeneillä tehden päivittäin 50 – 150 toiston sarjoja – ja jatkoi tietysti BEMER®-hoitoja säännöllisesti.

Kipua ei ollut koko aikana ja haavasta tuli siisti ja se parani nopeasti

Leikkaus onnistui hyvin ja Tero pääsi jo vuorokauden kuluttua leikkauksesta kotiin. Heti leikkauksen jälkeen Tero sai sairaalassa vahvoja kipulääkkeitä, mutta kotiin mentyään hän ei niitä apteekista lisää hakenut, vaan söi vain lääkärin määräämää tulehduskipulääkettä viikon verran varmuuden vuoksi. Hän ei uskonut, että kipua tulisi. BEMER®-hoidot Tero aloitti matalilla tehoilla parin vuorokauden kuluttua leikkauksesta. Hoitoalustalla otettavien 8 minuutin perushoitojen lisäksi hän otti kohdennettuja hoitoja sekä lonkan leikkaushaavalle että reiteen, johon oli tullut leikkauksen seurauksena mustelmaa.

Kun leikkaus tehtiin maanantaina, sai Tero toisen kävelykepin pois jo keskiviikkona. Kahden viikon ja kahden päivän kuluttua kävely oli parempaa kuin 15 vuoteen! Fysioterapeutille, 2,5 kilometrin päähän, Tero käveli omin jaloin. ”Toipuminen ei olisi voinut sujua paremmin”, kertoo Tero tyytyväisenä.

Leikkausta seurasi automaattisesti kolmen kuukauden sairausloma, jotta kudokset ehtivät kunnolla parantua. Vaikka kävely lähtikin onnistumaan Teron tapauksessa nopeasti, oli pitkäjänteisen kuntoutustreenin ja säännöllisten BEMER®-hoitojen jatkaminen tärkeää koko kolmen kuukauden ajan kudosten parantumisen ja lihasvoiman kehittämisen kannalta. Nyt yhdeksän kuukautta leikkauksen jälkeen Tero liikkuu paremmin kuin moniin vuosiin.  BEMER®-hoidot kulkevat mukana päivittäisenä rutiinina, kuten ennenkin.

Hyvä mikroverenkierto ja kudosaineenvaihdunta vähentää kipua ja nopeuttaa paranemista

Fysikaalinen verisuoniterapia BEMER® parantaa heikentynyttä verenkiertoa mikroverisuonistossa, jonka piiriin kuuluu 74 % kaikista verisuonistamme. Hyvä mikroverenkierto on perusedellytys solujen tehokkaalle aineenvaihdunnalle ja se tukee näin mm. luuston, lihasten ja ihon paranemisprosesseja. Kun solut ja niistä muodostuvat kudokset saavat veren mukana tarvitsemansa hapen ja ravinteet sekä pystyvät tehokkaasti poistamaan aineenvaihduntatuotteet, kuten vaikkapa hiilidioksidin ja maitohapon, kivut lievittyvät ja vammojen parantuminen sekä rasituksesta palautuminen on nopeampaa.

Monen vuoden kokemuksella on helppo suositella

Tero Heiska suosittelee BEMER®-hoitoa kaikille ikään katsomatta. Hän on myös BEMER®-liiketoiminnassa mukana ja myy laitteita sivutoimisesti pääasiassa urheilijoille niin Suomessa kuin joskus ulkomaillakin. ”Käyttäjiltä saatu erinomainen palaute tekee työstä palkitsevaa”, toteaa Tero, joka tietää hoidon hyödyt jo monen vuoden kokemuksella.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *