Kuvassa Aki Järvelä, R.R. Sam’s Joy, Samuli Ahonen, Katarina Mölläri. Kuvaaja Jari Piirala.

Katarina Mölläri hieroo ammatikseen niin ihmisiä kuin hevosiakin sekä valmentaa ravihevosia tallillaan Kaustisella. BEMER-terapiaan hän tutustui viime kesänä Seinäjoen kuninkuusraveissa. Viikonlopun kokeiluhoitojen tulokset olivat sellaisia, että BEMER-hoitolaitteet tilattiin melkeinpä saman tien niin hevosille kuin omaankin käyttöön. Ostopäätöstä ei ole tarvinnut katua, kun tulokset ovat olleet niin hyviä.

Kuninkuusravien BEMER®-esittelyn hoidot toivat tuloksia heti

Ensin BEMER-hoitoa kävi esittelypisteessä kokeilemassa Katarinan mies, Aki Järvelä, joka sai heti apua tulehtuneeseen ja todella kipeään akillesjänteeseensä niin hyvin, että pystyi hoidon jälkeen kävelemään paljon paremmin ja kivuttomammin. ”Akin tuloksesta kuultuani lähdin minäkin hoitoa kokeilemaan ja otin sitä kahteen otteeseen molempina kuninkuusravipäivinä”, kertoo Katarina.

Hän on kärsinyt kovista kuukautiskivuista jo vuosia, mutta kuninkuusravien jälkeisellä viikolla kipuja ei kuukautisten alkamisen yhteydessä tullutkaan. ”Olin todella positiivisesti yllättynyt, ja yhdistin kivuttomuuden ottamiini BEMER-hoitoihin, vaikka en ollut tällaista tulosta odottanutkaan.”

”Ei olut vaikeata päättää laitteen hankinnasta, kun olimme saaneet näin hyviä tuloksia ja vielä nopeasti. Sitä paitsi innostuimme myös työn puolesta, kun hoito on oiva apu hieronnoissa ja valmennuksessakin”, kertaa Katarina. Ensin elokuussa he hankkivat BEMER Horse-Set -laitteiston hevosille ja joulukuussa ihmisten hoitoon tarkoitetun BEMER-laitteen.

Hevosille rentoutta, notkeutta ja nopeampaa palautumista

Patrimoine

Katarina käyttää BEMER-hoitoa kaikille omille hevosilleen ja valmennettavilleen sekä työssään hevoshierojana. ”Välitön ja näkyvä reaktio lähes aina on hevosen yleinen rentoutuminen ja mielen tasoittuminen. Myös jano ja ruokahalu on parantuneet”, hän kertoo.

Treenihevosille hän käyttää hoitoa ennen treeniä. ”Silloin hevoset ovat letkeämpiä ja notkeampia treenatessa ja palautuvat nopeammin. Nämä ovat isoja etuja kilpaileville hevosille.”

Katarina on myös huomannut positiivisia muutoksia tammoilla, joilla on kiimahäiriöitä tai kipuja. Hänen mukaansa hoito selvästi tasapainottaa tammoja, kun niiden ärtyisyys laantuu. Syynä mielialan tasaantumiselle saattaa hänen mukaansa olla kipujen lieventyminen ja yleinen rentoutuminen hoidon myötä. ”Omista hevosista muutokset huomaa tietysti nopeasti, kun niitä päivittäin läheisesti seurailee.”

Yhden hoitohevosen tapaus on jäänyt Katarinalle erityisesti mieleen, kun hevonen ei antanut vieraiden koskea itseään ollenkaan. Omistaja alkoi olla huolissaan, kun myös hänellä oli vaikeuksia päästä sen lanneselkään koskemaan. Hän epäili sen alueen kipuja syyksi. Hieronta ei siis Katarinalta onnistunut, mutta BEMER-hoitoloimen omistaja onnistui hevosen selkään laittamaan, ja hoidon alettua alkoi hevonen silminnähden rentoutua. ”Seuraavalla kerralla kun tulin, hevonen tuli korvat hörössä vastaan ja antoi minun laittaa BEMER-loimen päälleen. Kyllä hoito oli selvästi tuntunut hyvältä. Se kyllä ilahdutti.”

Hoitavat jalkasuojat käytössä monipuolisesti, myös selälle ja niskalle

Hoitoloimea Katarina käyttää omilla hevosillaan ohjeistuksen mukaan päivittäin koko kehon hoitoon. ”Käytän pääasiassa lyhyttä viiden minuutin ykkösohjelmaa, joka rentouttaa ja palauttaa. Se sopii herkille ja reaktiivisille lämminverisilleni, kuten myös kakkosohjelma, jota käytän myös silloin tällöin. Kolmosohjelmaa käytän harvemmin. Se voisi sopia puhdittomammille hevosille.”

Hoitavia jalkasuojia Katarina käyttää jalkojen turvotuksiin ja nivelongelmiin, joihin se hänen mukaansa auttaa hyvin. ”Lisäksi käytän jalkasuojia niskalle ja selälle, koska niissä voi olla lihasjäykkyyksiä ja kipuja. Jalkasuojat ovat kivan monikäyttöiset.”

Hyviä tuloksia myös itsellä ja asiakkailla

Vaikka Katarina on nuori, 34-vuotias, tuntuu hänen fyysisesti raskas työnsä käsissä. ”Kärsin vuoden verran käsien puutumisesta, johon heräsin välillä öisin. Koko niskan alue oli jäykkä. BEMERin käytön aloittamisen jälkeen ei ole käsien puutumista ollut – ja unet on paljon paremmat. Herään virkeämpänä ja on yleisesti hyvä olo”, hän kertoo tyytyväisenä. Katarinalla hieronnassa käyneet ihmiset ovat todentaneet syvän unen lisääntymisen omien tuntemuksiensa lisäksi älykelloillaan mitattuna, kun ovat hieronnan aikana saaneet BEMER-hoitoa.

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta niin ihmisillä kuin hevosillakin. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä ja rentoutumista lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena. Hevosen reagointi hoitoon on usein helppoa huomata sen ilmeistä ja eleistä sekä liikkumisesta, kuten Katarinakin edellä kuvailee havaintojaan.

Nykyään BEMER löytyy ilahduttavan monen huippuratsastajan ja -ravivalmentajan sekä hevosharrastajan käytöstä niin Suomessa kuin maailmallakin, ja palaute sen vaikutuksista on ollut erittäin hyvää ja monipuolista.

Lämpimät kiitokset Katarinalle haastattelusta ja hyvää terveyttä myös jatkoon!

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *