Hymy on palannut ja arki rullaa

Ivalolaisen 54-vuotiaan Niilo Guttormin uusi, parempivointinen elämä alkoi tutustumisesta fysikaaliseen verisuoniterapiaan tammikuussa. Parikymmentä vuotta vaivanneet migreeni ja niskasäryt ovat kadonneet, hymy palannut ja arki rullaa

Kolmekymmentä vuotta lihaskipuja

Niilon vointi on lähtenyt alamäkeen 90-luvun alkupuolelta alkaen. Silloin hänellä diagnosoitiin krooninen lihassairaus, joka aiheutti särkyä etenkin niskan alueelle, mutta myös muualle kehoon. Lihakset jäykistyivät ja myös kramppasivat helposti. Nukkuminen onnistui usein vain selällään, kun kylkiasento tuotti kipua niskaan. Hoitona on vuosien kuluessa käytetty hierontaa ja TENS-hoitoa sekä särkylääkkeitä, joita on kulunut kolmenkymmenen vuoden aikana reippaasti. Niistä on taas seurannut vatsavaivoja.

Migreeni vei jopa teholle, botoxiakin kokeiltiin

Päänsärkyjä Niilolla on ollut nuoresta lähtien, mutta varsinainen pahempi migreeni alkoi 2000-luvun vaihteessa. Tämän parinkymmenen vuoden aikana ei Niilolla ole ollut montaa migreenitöntä päivää ja migreeninestolääkkeitä on täytynyt ottaa melkein päivittäin. Botoxia kokeiltiin pistoksina ja siitä olikin apua, mutta vuoden käytön jälkeen lihassairaus sen seurauksena paheni, kun botoxia pistettiin lihakseen. Hoidosta oli silloin luovuttava.

Niilo on joutunut muutaman kerran myös tiputukseen, kun mikään ei ole auttanut ja vointi on kääntynyt todella huonoksi. ”Sisuskalut on olleet valtavista lääkemääristä kovilla jo valmiiksi ja tiputuksen jälkeen ei pää meinaa selvitä moneen päivään”, kertoo Niilo. ”Ja yksi migreeninestolääke itsessään alkoi aiheuttaa migreeniä, joten siitä piti väliin ottaa katkohoito ja siirtyä toiseen lääkkeeseen.”

Sisulla eteenpäin

Vaikka vointi ei ole ollut hyvä, on Niilo kuitenkin sisulla tehnyt töitä. Hän toimii IT-asiantuntijana. ”Kun migreenin vuoksi unet jää lyhyiksi ja päivällä väsyttää, ja kun päivisinkin migreeni vaivaa, niin keskittymiskykyä ja ajattelukapasiteettiahan se syö. Jotenkin olen kuitenkin pinnistellyt”, hän kuvailee tilannettaan.

”Kyllä pientä epätoivoa on välillä ilmassa kieltämättä ollut, kun on tuntunut, että mitkään konstit ei vaivoihini auta.”

BEMER-hoito alkoi auttaa välittömästi

Tämän vuoden tammikuussa Niilo kokeili BEMER-hoitoa ensimmäistä kertaa tuttunsa Soile Törmäsen luona. Soile oli aikanaan saanut suuren avun hoidosta fibromyalgiakipuihinsa ja suositteli Niiloa kokeilemaan hoitoa.

”Tunsin hoidon vaikutuksen heti, kun kehossani alkoi kihelmöidä, etenkin jaloissa”, kertoo Niilo. ”Huomasin hoidon jälkeen säryn ja migreenin helpottavan. Ei kokonaan, mutta jonkin verran kuitenkin.” Niilo kävi Soilen luona ottamassa hoitoa toisen kerran heti seuraavana päivänä ja taas viikon kuluttua kahtena päivänä peräkkäin. Vointi koheni huomattavasti ja oireet pysyivät poissa pari viikkoa tämän jälkeen. ”Olin kyllä aika ihmeissäni, kun kaikkea oli jo kokeiltu, vaikka paljon hyvää olin hoidosta kuullutkin.”

Säännöllinen käyttö on vienyt migreenin ja lihasoireet mennessään

Ivaloon avattiin hiljattain BEMER-hoitohuone, jonne voi ostaa kuukausikortin ja käydä ottamassa hoitoa vaikka päivittäin. Sinne Niilokin päätti suunnata, jotta saisi hoitoa säännöllisesti.

”Se oli kyllä hyvä päätös! Kävin helmikuun lopulta hoidossa säännöllisesti ja viisi viikkoa meni ilman yhtäkään migreeni- tai särkylääkettä! Lihaskramppejakaan ei tullut”, iloitsee Niilo. Sittemmin hoitoon tuli puolentoista viikon tauko, jonka jälkeen lihaskivut alkoivat palata, mutta migreeni ei ole vaivannut tauonkaan aikana. Nyt Niilo pyrkii taas jatkamaan hoitohuoneella käyntiä päivittäin. ”Olen saanut tenniskyynärpäähänkin nyt apua.”

Jaksamista on aivan eri tavalla kuin ennen

Niilon jaksaminen on aivan uudella tasolla, kun vaivat ovat hävinneet ja unikin maistuu taas hyvin. ”Aamulla on mukava herätä pirteänä ja hyvävointisena. Työmotivaatio on toista luokkaa, kuin kipujen kanssa painiessa”, hymyilee Niilo. Liikunta on myös tuntunut mukavammalta ja mieli on ollut iloisempi, vaikka koronaeristys onkin sittemmin kaventanut harrastusmahdollisuuksia ja ihmisten tapaamista.

”Lääkkeistä eroon pääsy on myös ollut todella hyvä asia, koska ne veivät vointia alaspäin monella tavalla. Nyt ei ole vatsavaivoja ja pääkin tuntuu selkeältä.”

”Olen kyllä saanut elämäni takaisin – yhtään liioittelematta!

”Ja olen todella kiitollinen, että löysin tämän hoidon. Kaikkien, kenellä vain vaivoja on, pitäisi kuulla tästä hoitomahdollisuudesta!” suosittelee Niilo.

Ajan mittaan hän aikoo hankkia oman BEMER-hoitolaitteen, jolloin hän voisi ottaa hoidon kätevästi kotona. Silloin hän suunnittelee ottavansa myös uniohjelman käyttöönsä.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa lihaksilla, luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Tästä Niilonkin tapaus on hyvä esimerkki.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos Niilolle haastattelusta ja hyvää vointia myös jatkossa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *