Fibromyalgia ja krooninen kipuoireyhtymä vaivanneet jo vuosia

Yhä pahenevat kivut olivat piinanneet 50-vuotiasta Soile Törmästä jo vuosikymmeniä. Tilanne pahentui neljä vuotta sitten ja vaikeutti arkea monella tavalla. Tuli sairauspoissaoloja töistä, eikä harrastaminen tai sosiaalinen elämäkään olleet mahdollisia, kun ei yksinkertaisesti jaksanut. Kipujen sekä väsymyksen kanssa sai taistella ja ponnistella päivittäin niin töissä kuin kotonakin. Lopulta Soile sai fibromyalgia- sekä kroonisen kipuoireyhtymän diagnoosin. Myös migreeni ja astma ovat vaivanneet Soilea jo pitkään, sekä ärtyvän suolen oireyhtymä, IBS.

Särkylääkkeillä kitkutellen eteenpäin

Kipuja on hoidettu vuosia pääasiassa särkylääkkeillä. Niitä oli otettava aamuin illoin, jotta pystyi toimimaan päivällä ja nukkumaan yöllä. Kipujen ollessa pahimmillaan, etenkin loka-, marraskuisin, oli välillä turvauduttava lisäksi kipulaastariin, kun särkylääkkeetkään eivät auttaneet. Käyttöön oli otettu myös kipukynnystä nostava lääke. Mahansuojalääkettäkin oli otettava, jotta särkylääkkeiden aiheuttama haitat olisivat vähäisempiä. ”Mistä kuitenkaan voi tietää, mikä on ollut syynä ärtyvän suolen ongelmiini”, miettii Soile.

Metsässä liikkuminen ja laulaminen olivat aina olleet Soilelle rakkaita harrastuksia, mutta viimeisen neljän vuoden aikana nekin olivat jääneet vähemmälle, kun kivut vain pahenivat, lääkkeistä huolimatta.

Toukokuinen kasvohermohalvaus oli käännekohta

Soile huomasi töihin mentyään ja työasua päälle laittaessaan, että kasvot näyttivät oudoilta: oikea puoli roikkui. Siitä seurasikin samantien ambulanssi- ja helikopterikyyti Rovaniemen sairaalaan. Kyseessä ei kuitenkaan ollut aivoinfarkti eikä -verenvuoto, mitä ehdittiin jo pelätä, vaan kasvohermohalvaus. Säikähdyksellä siis onneksi selvittiin!

”Laitoin Facebook-sivuilleni postauksen tapauksesta, jolloin ystäväni soitti ja kysyi, onko BEMER-hoito minulle tuttu”, kertoo Soile. ”Vastasin, etten ole koskaan kuullutkaan sellaisesta, mutta aihe kyllä kiinnostaa.” Tapaaminen sovittiin heti seuraavaksi päiväksi, jolloin Soile pääsi kokeilemaan terapiaa. ”Olin skeptinen, enhän ollut koskaan törmännyt tällaiseen, mutta kuitenkin utelias kokeilemaan.”

Kivut lähtivät heti ja virkeys tuli tilalle

Samana iltana särkylääkettä ottaessaan Soile huomasi, että särkyä ei ollutkaan. ”Se oli aika yllättävää, kun en ollut käyttänyt hoitoa kuin sen yhden kerran aiemmin päivällä”, kertoo Soile ja jatkaa: ”Jätin iltalääkkeen ottamatta ja mietin, kuinka mahtaa yö sujua. Saanko nukuttua, jos kivut tulevat.”

Yö meni hyvin ja särkylääkkeitä ei ole tarvinnut sen jälkeen ottaa. Myös virkeyttä ja energiaa on tullut runsain mitoin. ”Yöunet ovat parantuneet. Nukun paljon levollisemmin, enkä heräile kesken unien. Lyhyemmät yöunet riittävät”, toteaa Soile. ”Toisella käyttöviikolla olin tavallista väsyneempi, mutta kivut pysyivät edelleen poissa. Sen jälkeen alun virkeä olo on palannut.”

Soile on saanut vasteen kipuihinsa todella nopeasti, aivan samantien hoidon aloittaessaan. Kaikilla tulokset eivät näy välittömästi, vaan saattaa viedä viikkoja, jopa kuukausia, että hoitovaste alkaa tuntua. Erilaisia vasteita voi myös tulla ripotellen eri hoidon vaiheissa.

Makean nälkä kadonnut, turvotus poistunut ja kilojakin lähtenyt

Soile on nyt käyttänyt hoitoa kesäkuun alusta eli kuutisen viikkoa ja sinä aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Kipujen poistumisen lisäksi makeannälkä on lähtenyt ja nesteturvotus poistunut. Hengityskin kulkee paremmin.

”Olen käynyt hierojalla kuukausittain jo pitkään. Kun taas menin, en kertonut BEMER-terapian aloittamisesta alkuun ollenkaan. Kun hieroja laski kädet hartioilleni, hän kysyi heti, mitä on tapahtunut”, hymyilee Soile. Hierojan mukaan lihas tuntui aivan erilaiselta ja nesteturvotus oli hävinnyt. BEMER-terapia alkoi kiinnostaa myös hierojaa, kun Soile lopulta kertoi alkaneensa sen käytön ja saamistaan tuloksista. ”Oli vähän yllättävääkin, että hieroja huomasi tulokset aivan heti, tietämättä vielä siinä vaiheessa, mistä oli kyse”, miettii Soile.

”Painoni on pudonnut kesäkuun alusta neljä kiloa. Lieneekö syynä makean syömisen vähentyminen vai nesteturvotuksen lasku – vai molemmat”, pohtii Soile tyytyväisenä. Myös niskassa vuosia ollut kyttyrä on lähtenyt sulamaan. Sen huomaa sekä peilistä että kädellä tunnustelemalla.

”Pois en antaisi!”

Soile on todella tyytyväinen terapian tehoon, eikä voisi enää kuvitellakaan elämää ilman sitä. Myös mies on ottanut hoitoa polvivaivoihinsa ja saanut avun. Monet muutkin sukulaiset ovat päässeet hoitoa kokeilemaan ja tunteneet virkistyneensä.

”Odotan nyt jumpan ja lauluharrastuksen aloittamista syksyllä uudelleen pitkästä aikaa. Suursiivouskin on menossa, kun en ole moneen vuoteen sitä jaksanut tehdä”, iloitsee Soile. Hän on saanut elämänsä takaisin.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa parantamaan hapen ja ravinteiden tarjontaa kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kivut usein lieventyvät ja unetkin paranevat. Tästä Soilenkin tapaus on hyvä esimerkki.

Tutkimus tukee Soilen kokemuksia. Sen mukaan BEMER-hoidolla on positiivisia vaikutuksia sekä kipuun että uneen (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23940071).

Mikroverenkierron paranemisen seuraamukset ja niiden ilmenemisnopeus ovat jokaisella yksilöllisiä riippuen muun muassa iästä, terveydentilasta sekä siitä, missä päin kehoa ja kuinka laajalla alueella mikroverenkierto on ollut aiemmin heikentynyttä. Usein käyttäjät saavat useita hoitovasteita, jotka saattavat tulla eri tahdilla: esimerkiksi virkeyden lisääntyminen saattaa tulla nopeasti, mutta jokin muu vaste vasta viikkojen tai kuukausien hoidon jälkeen. Kehomme reagoi mikroverenkierron paranemiseen yksilöllisesti.

Lämpimät kiitokset Soilelle haastattelusta ja energistä jatkoa kesään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *