Tyypin 2 diabetes hallintaan

70-vuotias Tuomo Luikku voi nykyään hyvin ja jaksaa pyörittää loma-asuntovuokrausta kauniissa rantamaisemissa Paratiisi Villoissaan Luodossa.  Muutama vuosi sitten tilanne ei ollut yhtä hyvä.

Tuomo lähti terassiremontissa sattuneen varvashaaverin vuoksi sairaalan päivystykseen vuonna 2011. Varvas tutkittiin ja samalla otettiin muitakin laboratoriokokeita. Hoitaja tuli Tuomolle kertomaan, että varpaasta tulee vielä hyvä, mutta verensokeri on niin korkea, että on jäätävä sairaalaan pariksi viikoksi. Tuomon verensokeriarvot huitelivat arvoissa 13 – 20 mmol/l, kun normaalisti paastoverensokerin pitäisi olla alle 6 mmol/l. Tuomolla todettiinkin silloin tyypin 2 diabetes.

Painoa kertyi

Tuomo oli ollut kova hiihtämään koko ikänsä, mutta kun aktiiviurheilu loppui vuonna 2008, alkoi paino nousta nopeasti. Ruoka maistui Tuomolle hyvin entisen urheilijan tapaan, mutta liikunnan vähennyttyä painoa kertyi loppujen lopuksi 30 kiloa lisää. Painon nousussa Tuomo arvelee olevan diabeteksen puhkeamisen syy.

Aamuisin väsytti kovin ja töihin lähtö oli vaikeaa. Kotipihan puista piti ottaa tukea, kun käveli aamulla autolle. Töistä kotiin tultua ruokailu vei heti ruoan päälle nukkumaan. Jälkeenpäin ajatellen diabeteksen oireita oli siis ollut jo ennen diagnoosia.

Hoito-ohjeet terveyskeskuksesta

Heti diagnoosin jälkeen vuonna 2011 Tuomo sai lääkityksen sekä ruokavalio- ja laihdutusohjeita. Tuomo onkin muuttanut ravitsemustottumuksiaan. Hän syö nykyään vähemmän kerrallaan, mutta useammin.

BEMER®-hoitojen ottaminen ja verensokerit kulkivat käsi kädessä vuosien varrella

Keväällä 2012 Tuomo painoi edelleen 102 kiloa eikä ollut onnistunut laihduttamaan. Sokerit olivat myös edelleen koholla, yli kymmenen, lääkityksestä huolimatta. Silloin Tuomo kuuli fysikaalisesta BEMER®-verisuoniterapiasta työntekijältään vakuutustoimistossaan, kiinnostui heti ja päätti hankkia laitteen itselleen.

BEMER®-hoitojen aloittamisen myötä paino sekä sokeriarvot alkoivat laskea ja Tuomo virkistyi. Aluksi sokeriarvot putosivat kymmenen tienoille, mutta kahden vuoden käytön jälkeen keväällä 2014 sokeriarvot olivat jo huomattavasti alemmat: 6,4 – 8,7 mmol/l ja paino oli pudonnut 92 kiloon.

Tuomo ei kuitenkaan yhdistänyt edistystä BEMER®-hoitoon, vaan ajatteli, että laihtuminen oli tulosta muuttuneista ruokailutottumuksista ja verensokeri oli laskenut laihtumisen ja koko ajan käytössä olleen lääkityksen myötä.

Tuomo jättikin BEMER®-hoidot pois vuoden 2014 lopulla useammaksi kuukaudeksi. Paino lakkasi tippumasta ja verensokeri lähti nousuun ollen 10 – 14 mmol/l. Sittemmin Tuomo otti BEMER®-hoitoa satunnaisesti vuonna 2015 ja alkuvuonna 2016, jolloin painossa tai verensokeriarvoissa ei tapahtunut suurempia muutoksia. Loppukeväästä 2016 alkaen Tuomo alkoi käyttää hoitoa jälleen säännöllisesti, jonka jälkeen sokeriarvo tippui lähes normaaliarvoon, 6 mmol/l.

Lopulta Tuomo vakuuttui BEMER®-hoidon vaikutuksesta

Syksyllä 2017 Tuomo lähti hoitamaan lastenlapsiaan useammaksi kuukaudeksi ja BEMER®-laite jäi siksi aikaa kotiin. Lastenhoidon lisäksi Tuomo marjasti päivittäin 3 – 4 tuntia keräten yhteensä 1000 kiloa marjoja torimyyntiin asti. Urakka oli valtava ja paino tippui 75 kiloon. Verensokeri oli kuitenkin lähtenyt jyrkkään nousuun ja oli marraskuussa pahimmillaan 17 – 18 mmol/l laihtumisesta, lääkityksestä ja terveellisestä ruokavaliosta huolimatta. Marjastuksen loputtua paino nousi 82 kiloon alkuvuoteen 2018 mennessä.

Tuomo otti BEMER®-hoidon taas säännölliseen käyttöön syksyllä 2018, jolloin sokerit lähtivät jälleen laskuun ja ovat syksyn aikana vaihdelleet 5,9-7,0 mmol/l välillä. Vuoden lopussa Tuomon verensokeri pysyi 6 mmol/l kieppeissä eli oli oikeastaan normaali ja paino oli pudonnut alkuvuodesta 78 kiloon.

Paino, liikunta ja verensokeri eivät aina kuljekaan käsi kädessä

Tarkkojen vuosien aikana kirjattujen verensokeri- ja painoarvojen ansiosta Tuomo on vakuuttunut että sokeriarvojen normalisoitumisen taustalla vaikuttavana tekijänä on ollut BEMER®-terapia. Hän on nyt erittäin motivoitunut jatkamaan hoitoja, eikä aio enää pitää taukoja. Ruokavalion ja liikunnan lisäksi BEMER®-terapiasta on ollut apua myös laihduttamiseen eikä näkökään ole heikentynyt enää vuosiin.

Myös hoitohenkilökunta myöntyväistä BEMER®-terapian käyttöön

Tuomon diabeteshoitajat, ja lääkärikin, ovat seuranneet hänen reippaasti heitteleviä sokeriarvojaan vuosien varrella ja kuulleet sittemmin Tuomon kertomuksen BEMER®-terapian vaihtelevasta käytöstä. Näillä perusteilla hoitava henkilökuntakin on tullut siihen tulokseen, että Tuomon kannattaa jatkaa BEMER®-hoitoja.

Uskoa horjuttavat kirjoitukset

Tuomo kertoo, että uskoa BEMER®-hoidolta vuosien varrella veivät muutamat negatiiviset lehtikirjoitukset ja nettijulkaisut, arvostetuiltakin tahoilta. Näiden artikkelien kirjoittajilla onkin suuri vastuu sanoistaan, kun he saattavat kirjoituksillaan asiaa syvällisemmin tuntematta evätä tehokkaan tukihoidon apua sairauksiinsa tai oireisiinsa hakevilta ihmisiltä.

Kirjoituksien kritiikki perustuu pääosin hoidossa käytettyjen magneettikenttien alhaisiin voimakkuuksiin, mutta niissä on ohitettu hoidon pääasiallisen vaikuttajan eli patentoidun signaalirakenteen merkitys eikä ole lainkaan mitattu BEMER®-hoidon vaikutusta verenkiertoon.

BEMER®-terapiasta viimeisen 20 vuoden aikana kirjoitetut yli 50 tieteellistä julkaisua todistavat hoidon vaikuttavuuden, jonka asiakaskokemukset vahvistavat. On myös hyvä huomata, että BEMER on EU:n hyväksymä lääkinnällinen itsehoitolaite, joka kuuluu laitekategoriaan ”Stimulointilaitteet fysikaaliseen verisuoniterapiaan”. Tämä laitekategoria perustettiin BEMER-terapiaa varten vuonna 2014, koska näyttö kohdennetusta vaikutuksesta verisuonten toimintaan oli riittävän vankka.

Myös NASA on tutkinut BEMER®-signaalia jo vuodesta 2015 asti ja on allekirjoittanut sopimuksen Bemer Internationalin kanssa signaalin käyttöoikeudesta vuonna 2015. Sopimusta NASA:n kanssa jatkettiin tänä vuonna.

Heikentynyt mikroverenkierto on kroonisten sairauksien, kuten diabeteksen taustalla

Nykyisin jo tiedetään, että heikentyneellä mikroverenkierrolla on yhteys useimpiin kroonisiin sairauksiin, mukaan lukien diabetekseen (Gutterman 2016, The Human Microcirculation). BEMER®-terapia parantaa nimenomaan heikentynyttä mikroverenkiertoa ja parantaa näin solujen aineenvaihduntaa, kuten hapen ja ravinteiden saantia sekä aineenvaihduntatuotteiden poistoa. Näin solut pystyvät selviytymään elintärkeistä tehtävistään ja tuottamaan elimistön tarvitseman energian mm. verensokerista. Kun solumme toimivat hyvin, voimme hyvin. Hyvä mikroverenkierto ja solujen toiminta on terveytemme perusta, kuten Tuomonkin tapaus osaltaan todistaa.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *