Ulos kelillä kuin kelillä

Luiden kestävyys on tullut varmasti monelle mieleen kun ulos on mentävä, vaikka kadut ja tiet ovat muuttuneet luistinradoiksi. Minä kuulun koiranomistajiin ja se tietenkin tarkoittaa ulkoilua, kelistä riippumatta. Liukkaus on nyt sitä luokkaa, ettei neljäkään tassua riittänyt, vaan 11-vuotias Rio-koira kaatui useamman kerran.

Oikein kaatuminen

Miten voisi osata kaatua oikein? Teoriassa katkarapuasennon ottaminen ilmalennon aikana on hauska ajatus ja sellaiseksi varmaan meiltä useimmilta jää. Jalat lähtevät alta ja sekunnin murto-osassa ollaan maassa. Budo-lajien harrastajat ovat varmasti tässä asiassa paremmassa tilanteessa. Heidän harjoitteluunsa kuuluu kaatuminen.

Ruhjeiden ja murtumien paraneminen

Mitä nopeammin kudosaineenvaihdunta saadaan hyvälle tasolle, sitä vähemmän tulee kipua ja korjaantuminen pääsee nopeasti alkuun. Traumapolin ylilääkäri Kaisa Virtanen kertoi eilen TV-uutisissa valtavasta ruuhkasta Töölön Sairaalan leikkauksissa. Kun vaurio luussa tarvitsee leikkausta, se voidaan tehdä vasta kun turvotus on saatu laskemaan. Se taas vaatii hyvän aineenvaihdunnan mikroverisuoniston ja lymfasuoniston avulla kudoksissa.

Luut korjaantuvat itsestään

Luut alkavat korjaantua heti. Mikäli trauma on niin vakava, että luut täytyy saada takaisin oikeaan asentoon, niin siihen tarvitaan leikkaushoito.

Murtumien paranemiseen liittyy monia toimijoita. Prosessissa tarvitaan kasvutekijät, tulehdukselliset sytokiinit, antioksidantit, luun hajottajat (osteoklastit) ja luun rakentajat (osteoblastit), hormonit, aminohapot ja lukematon määrä ravintoaineita.

Tulehdusvaihe on paranemisen ensimmäinen vaihe. Murtuman jälkeen muodostuu verihyytymiä, jotka mahdollistavat  puhdistavien solujen virtaamisen vaurioalueelle.  Sen jälkeen paikalle saapuvat korjaussolut paikkaamaan luussa olevaa rakoa. Nämä solut alkavat välittömästi erilaistua soluiksi, jotka rakentavat uutta luukudosta (osteoblastit) ja uutta rustoa (kondroblastit).  Tässä alkuvaiheessa osteoklastisolut (hajoittajat) liuottavat ja kierrättävät luun roskat.

Toinen korjaava vaihe alkaa noin kaksi viikkoa murtuman jälkeen. Osteoblastien ja kondroblastien tuottamat proteiinit alkavat vakiintua pehmeäksi kallukseksi eli sidekudokseksi. Tämä uusi luun aine kovettuu lopulta kovaksi kallukseksi.

Murtuman korjaantumisen viimeisessä vaiheessa kallus alkaa kypsyä ja uudistaa itseään. Silloin luusta tulee vahvempi  osteoblastin eli luunmuodostussolujen, että osteoklastin eli luunhajottajasolujen hyvällä yhteistyöllä.

Korjaantuminen nopeutuu merkittävästi

Lukemattomat asiakaskokemukset osoittavat, että mikroverenkierron tukeminen fysikaalisella verisuoniterapialla auttaa kehoa tässä korjaantumisprosessissa. Se on todettu useilla urheilijoilla ( https://hellisolujasi.fi/solisluu-murskana-ja-taistelu-sm-mitalista-edessa-enduromoottoripyorailijan-painajainen/), mutta myös kaikenikäisillä ja kuntoisilla henkilöillä.

Kun luut saavat verenkierron kautta paremmin ne aineet mitä ne tarvitsevat rakentaakseen uutta kudosta ja kun aineenvaihduntatuotteet poistuvat tehokkaasti, lopputulos on merkitttävästi parempi. Mikroverenkierron osuus paranemisprosessissa saa lisää painoa uudesta tutkimuksesta, jossa luun verenkierrosta on löytynyt aivan uusia suonia. https://hellisolujasi.fi/luistamme-on-loytynyt-uusia-mikroverisuonia/

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Fysikaalinen verisuoniterapia: www.bemernordic.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *