Ammattipyöräilijä Sari Saarelaisen käyttökokemuksia

Sari Saarelainen on 37-vuotias pitkän uran tehnyt maantiepyöräilijä, jonka uran varrelle on mahtunut monenmoisia käänteitä ja upeita tuloksia. Into pyöräilyyn ja tuloskunto ovat edelleen kovia ja nyt tähtäimessä on Tokion kesäolympialaiset vuonna 2020.  Tämä tietää valtavaa määrää kisoja kuluvalle vuodelle, koska pisteitä on kerättävä Tokiota ajatellen.

Jaksaa, jaksaa

Huippu-urheilijan treenimäärä on tietysti kova, 12 kertaa viikossa, mutta monenlaista muutakin näyttää Sarin kalenteriin mahtuvan ihmeellisen paljon. Sari hoitaa hallinnollisia tehtäviä perheyrityksessään, liikuntakeskus Let’s Go Centerissä ja elokuussa 2018 avatussa GoRooms-hotellissa, sekä vetää spinningtunteja, Superkunto-kursseja sekä erilaisia pyöräilytekniikan ja harjoittelun kursseja. Hän kurssittaa välillä myös Ranskassa ja Espanjassa. Lisäksi hän tekee musiikkia miehensä kanssa, tarkemmin sanoen laulaa ja sanoittaa. Lapsiperheen arjen pyörittämisessäkin menee oma aikansa. Superkunnossa täytyy tosiaan olla, että kaiken tämän ehtii ja jaksaa!

Fysikaalinen BEMER® verisuoniterapia käyttöön vuonna 2011

Sarin jaksamista ja suorituskykyä tukee fysikaalinen verisuoniterapia, joka pitää yllä hyvää verenkiertoa mikroverisuonissa. Päivittäisellä käytöllä Sari varmistaa, että solujen ja kudosten aineenvaihdunta toimii mahdollisimman hyvin jatkuvasti, arjen kiireistä ja kovasta rasituksesta huolimatta. Kun solut saavat veren mukana tarvitsemansa hapen ja ravinteet sekä pystyvät poistamaan aineenvaihduntatuotteet, kuten vaikkapa hiilidioksidin ja maitohapon, tehokkaasti, on myös rasituksesta palautuminen nopeampaa.

Sari otti terapian käyttöön vuonna 2011 odottaessaan nuorimmaistaan. Hän oli kärsinyt häiritsevistä alavatsakivuista raskauden aikana jo pitkään ja kävi niistä myös lääkärissä. Apua ei kuitenkaan löytynyt. Kuntosalilla käydessään sattui paikalla olemaan BEMER®-esittelijä.  Vatsakipu lähti heti ensimmäisellä 8 minuutin hoitokerralla. Sari oli yllättynyt ja kiinnostui tietämään, mistä hoidossa on kyse. Hän lähti kuuntelemaan luentoa tästä fysikaalisesta terapiasta sekä etsi tietoa netistä, jonka seurauksena hän hankki hoitolaitteen kotiinsa. Siitä lähtien on terapia ollut säännöllisessä käytössä päivittäin eikä hankintaa ole tarvinnut katua.

Apua palautumiseen, levottomiin jalkoihin, puolustuskykykyyn, paleluun ja uneen 

Sarin kokemuksen mukaan terapian hyödyt ovat olleet vuosien varrella moninaisia. Raskauden aikaisen vatsakivun häviämisen lisäksi hän on huomannut, että BEMER-terapia auttaa häntä palautumaan treeneistä ja kilpailuista tehokkaasti. Etenkin iltaisin kovan treenin jälkeen vaivaavat levottomat jalat rauhoittuvat hoidon myötä nopeasti. Flunssat ovat vähentyneet ja jos niitä tuleekin, ne saattavat kestää vain päivän tai pari. Yskänrokkoa ei ole tullut vuosiin. Palelu on myös jäänyt pois ja kädet ovat aina lämpimät – ellei päätä mennä ilman hansikkaita pakkaseen, kuten haastatteluun tullessa. Uniohjelma on päällä joka yö ja auttaa Saria rentoutumaan ja nukahtamaan nopeasti.

Sarilla on perushoidot käytössä päivittäin ja paikallishoitoja hän käyttää tarpeen mukaan. BEMER®-laite kulkee mukana myös kisa- ja treenimatkoilla, jos ne ovat kolmea päivää pidempiä.

Tutkimukset tukevat Sarin kokemuksia

Tutkimukset tukevat Sarin kokemuksia ja kertovat, että BEMER-terapialla on positiivisia vaikutuksia muun muassa unen laatuun ja immuunipuolustuksen toimintaan (1)(2).

Koska mikroverenkierron piiriin kuuluu 74 % kaikista verisuonistamme ja näitä pieniä suonia on joka puolella kehoamme aina sisäelimistä, luista ja lihaksista ihoon asti, on ymmärrettävää, että hyvällä tai huonolla mikroverenkierrolla on laaja vaikutus terveyteemme. Tänä päivänä jo tiedetään, että mikroverenkierron häiriöt vaikuttavat useiden kroonisten sairauksien taustalla (3).

BEMER®-hoidosta hyötyä kaikille

Omien hyvien kokemustensa perusteella Sari on innokas BEMER®-terapian puolestapuhuja ja on suositellut sen käyttöä myös läheisilleen ja muille urheilijoille. Perhepiirissä terapia onkin ahkerassa käytössä. Hänen mielestään ihan kaikki voisivat hyötyä tästä hoidosta ikään ja kuntoon katsomatta. Hyvä verenkiertohan on terveyden perusta meillä kaikilla.

Kiitokset Sarille ja onnea kisoihin!

Kiitämme Saria lämpimästi tästä haastattelusta ja toivotamme myös paljon onnea tämän kauden kisoihin, jotta olympiaunelma voisi toteutua!

Lähteet:

  1. Bohn W., Hess L., Burger R. 2013. The effects of the “physical BEMER vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales.  Journal Complement Integr Med. 2013; 10(Suppl):S5-12. DOI: 10.1515/jcim-2013-0037. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23940071
  2. Klopp R.C., Niemer W. Schulz J. 2013. Complementary-therapeutic stimulation of deficient autorhythmic arteriolar vasomotion by means of a biorhythmically physical stimulus on the microcirculation and the immune system in 50-year-old rehabilitation patients. Journal Complement Integr Med. 2013; 10(Suppl):S29-37. DOI: 10.1515/jcim-2013-0034. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24021604
  3. Gutterman D. & all. 8.1.2016. The Human Microcirculation. Regulation of Flow and Beyond. Circulation Research. 2016;118:157–172. https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.115.305364

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *