Lukioikäisestä asti vaivanneet valkoiset ja kylmät sormet eivät vaivaa enää

Ritva Kallanrannan valkosormisuushistoria on pitkä, aina lukioikäisestä päälle viisikymppiseksi asti.  Valkosormisuus alkoi helpottaa kymmenisen vuotta sitten, kun nyt 62-vuotias Ritva alkoi käyttää BEMER-terapiaa. ”Tulos oli minulle silloin yllättävä. En ollut hankkinut laitetta valkosormisuuden vuoksi, vaan uskoin sen olevan terveydelleni hyödyksi yleisesti”, kertoo Ritva.

Sormet reagoivat kylmyyteen ja olivat kivuliaat lämmetessään

Ritvalla vaiva kulki suvussa, kun myös hänen äitinsä kärsi valkosormisuudesta. Ritvalla oireet tulivat näkyviin ilmojen alkaessa syksyllä kylmetä sekä uimisen jälkeen. ”Olin hyvin terveystietoinen jo nuorena ja etsin tietoa keinoista vaikuttaa terveyteeni. Muokkasin ruokavaliotani, söin raakaruokaakin, mutta sormiini en saanut ruokavalioista apua, vaikka moneen muuhun asiaan sainkin”, muistelee Ritva. Hän on aina myös liikkunut paljon, joten liikunnan vähäisyydestäkään ei sormien kylmyys voinut johtua.

”Pakkasella piti aina jännittää, kuinka saan avaimella oven auki. Kun sormet ovat valkoiset, ne ovat samalla myös tunnottomat, eikä niillä saa hyvää otetta pienistä esineistä, kuten avaimesta, kun puristusvoimaakin tarvittaisiin”, kuvailee Ritva valkosormisen elämää. Verenkierron ja lämmön palautumista auttoivat sormien lämmittäminen ja hieronta, mutta verenkierron palautuminen oli usein myös kivuliasta.

Valkosormisuudesta kärsii yllättävän moni – ja jo nuorella iällä

Valkosormisuudella eli Raynaud’n ilmiöllä tarkoitetaan tilannetta, jossa yksi tai useampi sormi, ja usein myös varvas, muuttuu kylmässä ensin valkoiseksi, kun pienet mikroverisuonet supistuvat epätavallisen voimakkaasti. Myöhemmin iho voi muuttua sinertäväksi ja lopulta punoittavaksi.

Vaivasta kärsii yllättävän moni ja vieläpä nuorella iällä: on arvioitu, että nuorista naisista siitä kärsii noin 10 – 20 %.

Mikä aiheuttaa ongelman?

Valkosormisuuskohtauksen laukaisee yleensä kylmä ilma tai vesi, tuuli tai stressi. Kohtaus kestää yleensä minuutteja tai korkeintaan kymmeniä minuutteja. Oireen laukaiseva lämpötila voi vaihdella paljonkin.

Yleisimmin oireen laukaisee 5-10 asteen lämpötila, mutta kosteassa ilmassa tai uidessa kohtaus voi alkaa jo 15-20 asteessa.

Sormien ja varpaiden jäähtymiseen voi liittyä puutumista, tunnottomuutta, pistelyä ja kömpelyyttä. Niiden lämpeneminen voi aiheuttaa kovaakin kipua.

Ritvan tapaus oli siis aika tyypillinen.

BEMER-terapia käyttöön vuonna 2010

Ritva tutustui BEMER-terapiaan maaliskuussa 2010. ”Ajattelin, että kun tässä ei enää nuoremmaksi tulla ja kun sekä itselläni että miehelläni on itäsuomalaiset geenit, niin tämä hoito tukisi hyvinvointiamme monipuolisesti tulevina vuosina.” Ritvalla on aina ollut avoin mieli täydentäviä hoitomuotoja kohtaan ja kun mieskin, Juha Kallanranta, oli laitteen hankinnalle myöntyväinen, se päätettiin hankkia kotiin koko perheen terveyttä tukemaan.

”Bemer-hoidon käytöstä tuli osa arkea samantien, koko perheelle”, kertoo Ritva.

Valkoiset sormet menneen talven lumia

Ritva ei varsinaisesti odottanut mitään dramaattisia tuloksia hoidosta, koska piti itseään perusterveenä. Oireileviin sormiinsa hän oli tottunut vuosien varrella niin, ettei huomannut ajatella tässä yhteydessä asiaa.

Ihmetys olikin suuri, kun toukokuussa mökille ja kylmään veteen uimaan mentyä sormet eivät tulleetkan valkoisiksi. Myöskään syksyllä valkosormisuuutta ei menneiden vuosien tapaan tullut. ”Ihmettelin, mistä on kyse, mutta en keksinyt. Mietin voisiko johtua ruoasta, mutta en oikein uskonut siihenkään”, Ritva muistelee. Hän alkoi oivaltaa vasta myöhemmin, kun vaiva ei sen koommin tullut takaisin, että Bemerin käytön tuloksistahan tässä oli kyse.

Apua myös loukkaantumisiin ja sydänvaivoihin

Sekä Ritva että miehensä Juha ovat molemmat saaneet BEMER-hoidosta apua myös erilaisiin loukkaantumisiinsa. Ruhjeet ja murtumat ovat parantuneet todella nopeasti ja kivuitta – lääkärienkin ihmetykseksi.

Juha on lisäksi saanut hoidosta merkittävää apua sydänvaivoihinsa sekä kahdesta pallolaajennuksesta toipumiseensa.  Hän on kertonut lääkärille käyttävänsä Bemer-terapiaa ja ettei sen vuoksi tarvitse sydämen kivunestolääkitystä.

Myös Juhan nukahtaminen on helpottunut yöohjelman käytön myötä. Lisäksi hänen hiuksensa ovat tuuhentuneet ja pälvikaljuisuus on vähentynyt.

Jatkuva hyvän olon lähde

”Meille BEMER on jatkuva hyvän olon lähde ja terveyden perusturva”, kiteyttää Ritva. ”Siitä emme luopuisi mistään hinnasta – se on todellakin ollut moninkertaisesti hintansa väärtti meille!”

Ritva toivoo, että mahdollisimman moni tutustuisi hoitoon ennakkoluulottomasti. ”Jos epäröi hoidon tehoa itselle, kannattaa se ensin ottaa koekäyttöön ja kokeilla, kuinka oma vointi kehittyy. Sittenhän sen tietää, kunhan vain sitoutuu käyttämään hoitoa joka päivä”, kannustaa Ritva. Hän toimii myös itse laitteiden jälleenmyyjänä, koska toivoo hoidon pääsevän yhä useampien ulottuville. Hoito on helppo ottaa hoitoalustalla maaten vain kahdeksan minuutin ajan, aamuin ja illoin.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa lihaksilla, luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Tällöin solujen energian- ja lämmöntuotannolla on myös tilaisuus parantua, kuten tästä Ritvankin kokemuksesta voi huomata.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos Ritvalle haastattelusta ja reipasta alkusyksyä!

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *