Menestyvä esteratsastaja Simone Blum kertoo ehorses Magazinen haastattelussa 22.7.2020, kuinka hän hallitsee jokapäiväisen elämänsä lapsen ja hevosten kanssa, mitä hän erityisesti arvostaa menestyksekkäässä hevosessaan Alicessa ja mitä tuotetta hän käyttää ja voi suositella kaikille ratsastajille.

”Aika ei tahdo aina riittää, mutta lapsemme Hanna on erittäin suloinen ja helposti hoidettava. Siksi päivittäisen rutiinin suunnittelu on helppoa”, Simone kertoo. Hän saa myös tarpeen tullen apua äidiltään ja isoäidiltään lapsen hoidossa, mistä on suuri apu. Harjoittelustaan hän yrittää tehdä mahdollisimman tehokasta käyttämällä siihen kaiken liikenevän vapaa-aikansa.

”Alice on todella hieno hevonen”

Näin Simone kuvailee kilpakumppaniaan ja jatkaa, että hevosella on vahva tahto, lahjakkuus sekä uskomaton varovaisuus esteillä. Taisteluhenki on hevosella myös kova sekä into esteiden hyppäämiseen.

Alicella on myös diivan elkeitä. Hän näyttää selkeästi, mistä hän pitää ja mistä ei. Tämä on Simonen mukaan hyvä piirre, koska se näkyy myös ratsastettaessa. Alicea ei saa koskaan kohdella epäoikeudenmukaisesti, vaan hänen kanssaan on tehtävä yhteistyötä. Silloin hän tekee kaikkensa ratsastajansa vuoksi. Hän ei esimerkiksi pidä siitä, kun naapurikarsinoiden hevoset lähtevät harjoittelemaan tai kilpailuihin, jos hän joutuu jäämään yksin talliin. Hän todella haluaisi mukaan.

Treenit ja palautuminen osa huippu-urheilijan ja hevosen päivärutiineja

Simone ratsastaa tietysti päivittäin hevosillaan, mutta yrittää myös tehdä keskikehon vakautta ja voimaa lisäävää treeniä oman lihaskuntonsa parantamiseksi. Palauttavat tauot ovat myös tärkeitä.

Hevosia treenatessa lämmittely käynnissä on ensin tärkeää. Sen jälkeen voidaan siirtyä ravi- ja laukkaharjoituksiin ilman pitkiä taukoja, jotta hevosten kestävyys paranisi. Simonen mukaan kaikki hänen hevosensa ovatkin erittäin hyvässä kunnossa. Alicekaan ei ole koskaan väsynyt edes kovimman radan jälkeen.

Simone kertoo, että hevoset saavat BEMER-hoitoa aina ennen harjoittelua ja myös sen jälkeen palautumista tukemaan, jos harjoitus on ollut raskas. He ovat saaneet hyviä kokemuksia hoidosta ja ovat huomanneet, että hevoset voivat hyvin.

BEMER on ollut käytössä jo useita vuosia sekä hevosilla että Simonella ja hänen miehellään

Simone kuuli BEMER-terapiasta, kun eräs hänen hevosensa sai jännevamman. Eläinlääkärin mukaan oli todennäköistä, että hevosen kilpaura olisi lopussa. Hevoselle alettiin antaa BEMER-hoitoa vammautuneeseen jalkaan paikallisesti sekä hoitoloimella koko keholle.

Kuuden viikon jälkeen jänteessä ollut reikä oli parantunut – eikä eläinlääkäri ollut uskoa silmiään! Hevonen pääsi palaamaan kilpakentille. Tämän jälkeen Simone ja hänen miehensä ovat olleet innostuneita käyttämään BEMER-hoitoa hevosten lisäksi myös itselleen.

Tältä kolmen minuutin englanninkieliseltä videolta voit katsoa ja kuulla heidän kokemuksistaan: https://vimeo.com/377128055/b4ab5fbf90

Selkäongelmat yleisiä ratsastajilla

Simone kertoo että hekin usein kärsivät selkäongelmista ja -kivuista, koska ratsastus ja estehypyt tuottavat kuormitusta ratsastajan keholle, eritoten selälle. Nyt he käyttävät ihmisille suunniteltua BEMER-hoitoa aamuin illoin. Simone kärsi aiemmin myös kireistä lihaksista, jotka aiheuttivat pahoja päänsärkyjä, mutta ne ovat nyt kadonneet. Heidän elämänlaatunsa on parantunut paljon, kun vaivat ovat poistuneet.

Simonen mukaan kilparatsastajien lisäksi myös harrastelijat, sekä heidän hevosensa, voivat hyötyä BEMER-hoidosta. Onhan heilläkin  vammoja ja jännittyneitä lihaksia. Myös harrastusratsuilla on oikeus parempaan elämänlaatuun jokapäiväisessä elämässään.

Simonelta vinkkejä tuotekehitykseen sekä hevosten hyvinvointiin

Simone oli mukana uuden BEMER Horse Setin tuotekehityksessä, koska hänellä oli hyviä ajatuksia siitä, kuinka tuotetta voitaisiin parantaa entisestään: hoitoloimi voisi olla entistä suurempi ja jalkasuojat kattaa entistä laajemman alueen. Hänen mielestään uusi tuote on erinomaisen onnistunut nyt.

Simonen mukaan BEMER-hoidosta on todella suurta hyötyä ja se on omiaan pitämään hevoset terveinä ja kunnossa. Hevoset, aivan kuten ihmiset, tarvitsevat kuitenkin treenausta kestääkseen kuormitusta. Mitä paremmassa kunnossa hevonen on, sitä vähemmän syntyy vammoja. Simonen mielestä on tärkeää, että hevonen saa olla paljon ulkona, saa liikkua riittävästi ja että se on koulutettu hyvin ja on kestävä. BEMER-hoito on oivallisena tukena.

Unelmana olympiamitali

Simone miettii, kumpi olisi hänen unelmiensa ratsastuskokemuksensa: saada laukata rannalla tai pitkä vaellusratsastus luonnossa. Hän muistaa saaneensa kerran ratsastaa rannalla Oliva Novassa, missä hän yleensä harjoittelee, mutta siellä eivät hevoset koskaan olleet tarpeeksi rentoutuneita. Alice haluaisi varmasti vain hypellä jokaisen aallon yli, hän arvelee. Sen vuoksi olisikin hänen mielestään hienoa joskus laukata rannalla rauhallisen, rennon ratsun selässä. Pitkät vaellusratsastukset eivät sen sijaan ole hänen heiniään, koska niistä saa takapuolensa kipeäksi, Simone nauraa.

Simonen  suurin unelma on tosin edelleen saada olympiamitali.

Artikkelin on kääntänyt suomeen Kirsi Paananen. Ylin artikkelikuva on samasta lehdestä: Lebouché-hevonen ja Simone Blum. https://www.ehorses.de/magazin/partner/interview-mit-simone-blum/

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *