Kristiinan kuva Tero Turunen

BEMER-terapia on ollut tukemassa urheilu-uraa jo yli kuusi vuotta

”Tämä on ollut mahtava kesä koronasotkuilusta huolimatta – suorituskyvystä jäi hyvä fiilis”, hehkuttaa Kristiina Mäkelä.  Hänen tuloskuntonsa on todella ollut menneellä kaudella hyvä, kun yli 14-metrisiä hyppyjä on tullut liukuhihnalta, vaikka polvi on ajoittain vaivannut. Hänen nimissään on myös kesän kärkitulos 14,30 metriä.

Kristiinan hyppyura on ollut poikkeuksellisen menestyksekäs jo yli kymmenen vuotta. Hän on voittanut SM-kultaa kahdeksana ja hopeaa kolmena vuonna aina vuodesta 2009 alkaen. Tänäkin kesänä hän voitti Kalevan kisojen kolmiloikan, vaikka joutui jättämään kolme viimeistä kierrosta väliin kovan polvikivun vuoksi.

Polvileikkaus tulikin SM-kisojen jälkeen ajankohtaiseksi ja esti Kristiinaa osallistumasta Ruotsi-otteluun. Hallikaudelle hän tähtää edelleen.

Hyvä tuloskesä näkyy myös maailmantilastoissa, joissa Kristiina on tänä vuonna ollut upeasti viidentenä. Hän on myös ainut suomalainen yleisurheilijanainen, joka on osallistunut niin EM-, MM- kuin olympiafinaaliinkin.

Polvileikkauksesta toipuminen on ollut ripeää – tarvitaan paljon kevyttä treeniä

Kristiinan polvi oli kipuillut aina viime vuoden loppupuolelta alkaen ja sen kuntoa oli seurattu lokakuulta asti magneettikuvin. Kun kipu yltyi kesän kisaputken jälkeen kovaksi, oli polvi leikattava. Polvijänteestä löytyi tulehduskudosta, joka poistettiin. ”Onneksi polvi osoittautui tähystyksessä muutoin hyväkuntoiseksi ja suhteellisen nopea toipuminen oli näin mahdollista, kun operaatio oli lopulta pienehkö”, kertoo Kristiina.

Viiden senttimetrin haavalle arvioitiin paranemisajaksi kuusi viikkoa ja normaaliin harjoitteluun pääsemiseen kolmisen kuukautta. Nyt kun leikkauksesta on vierähtänyt kuukausi, on haava täysin umpeutunut eikä polvessa ole ollut kipuja eikä särkyjä. Kristiina on päässyt jo harjoittelemaan painoilla ja oli juossut ensimmäisen kerran haastattelua edeltävänä päivänä.

”Monet ajattelevat, että leikkauksesta toipuminen on pelkkää lepoa, mutta itse asiassa treeniä pitää tehdä ajallisesti enemmän kuin normaalisti, koska raskaan treenin sijaan on tehtävä kevyttä treeniä ja jumppaa pitkin päivää, jotteivät lihakset surkastuisi”, kuvailee Kristiina toipilaan päiväohjelmaa.

”BEMER-terapia kuuluu päivittäisiin rutiineihini aina muutoinkin, mutta nyt toipumisaikaan käytän lisäksi kohdennettuja paikallishoitoja leikkausalueelle. Kuuden vuoden hyvällä käyttökokemuksella tiedän hoidosta olevan apua moneen. Parempi verenkierto tukee myös vammojen parantumista”, Kristiina kertoo. Hän käyttää myös BEMER:in punavalohoitoa haavan paranemisen lisätukena.

BEMER-hoidosta monipuolista hyötyä – se on myös helppo ottaa ja se rentouttaa

Vuosien käytön perusteella Kristiinalla on paljon hyviä kokemuksia BEMER-hoidon käytöstä. ”Se on auttanut minua erityisesti lihaskireyksien laukaisemisessa sekä vähentänyt kovaa paleluani. Siedän nykyään kylmähoidon paremmin. Vammoihin ja lihaskipuihin olen myös saanut siitä apua, kuin myös päänsärkyyn ja vatsakipuihin”, hän summaa.

”Vaikka matkalaukussa olisi kuinka ahdasta, ei BEMER jää koskaan kotiin. Se on oikeastaan aina mukana reissuilla ja leireillä. Olen kokenut sen niin hyväksi, etten halua olla sitä ilman”, Kristiina kertoo.

Hoito on myös hänen tapansa rentoutua. Aamun kahdeksan minuutin hoidon aikana hän saa pienen hetken rauhoittua ennen kuin nousee ylös uuteen päivään. Päivällä ottamiensa hoitojen aikana hän pyrkii jättämään puhelimen pois ja keskittyy vain rauhoittumiseen – tai ottaa hoitoalustalla päiväunet.

Kristiina antaa hoitoa mielellään myös muille tarvitsijoille, joten moni urheilija on päässyt vuosien mittaan hoitoa kokeilemaan. ”Suosittelen kokeilemaan hoitoa useamman kerran, sillä yksi kerta ei useinkaan vielä riitä. Omien tuntemusten kuunteleminen on myös tärkeää. Sittenhän sen tuntee, onko hoito itselle hyödyllinen ja sopiva”, hän toteaa.

Asenteet ja tavoitteet kohdillaan – pitkän ja mestyksekkään uran salaisuus?

”Asenteenani on aina ollut, että urheiluun kuuluu haasteita ja ne on tehty ylitettäviksi – koronaan suhtauduin yhtenä haasteena muiden muassa, eikä se ole vaikuttanut motivaatiooni treenata ja urheilla, vaikka alkukaudesta olikin epävarmuutta kisojen toteutumisesta. Onneksi kausi sitten menikin oikein hyvin”, Kristiina kertaa ajatuksiaan ja mennyttä kautta.

Päätähtäin valitaan aina vuosittain, mutta Kristiinan mukaan vaikkapa yhden olympiamitalin ottaminen päätähtäimeksi on kovin kapea yhden päivän tavoite. ”Urheilussa on paljon muutakin hienoa, kuten itsensä kasvattamisen aspekti. Kun tavoitteena on omien äärirajojen kasvattaminen kausittain, niin tulokset tulevat siinä mukana”, hän uskoo.

Terveyden vaaliminen on urheilijalle myös ehdottoman tärkeää ja siihen Kristiina panostaa kaikin tavoin hyvin itsestään huolehtimalla, kuten BEMER-terapiaa käyttämällä.

Ravitsemus sekä riittävä lepo ovat todella tärkeitä muiden terveyttä ja suorituskykyä tukevien keinojen ohella.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa lihaksilla, luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Tällöin solujen energian- ja lämmöntuotannolla on myös tilaisuus parantua. Terapiasta on tutkitusti apua mm. kipuun, uneen ja yleiseen elämänlaatuun (1).  Näistä hyödyistä kertovat myös Kristiinan kokemukset.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos Kristiinalle haastattelusta ja nopeaa toipumista hallikaudelle!

Lähde:

  1. Bohn W., Hess L., Burger R. The effects of the “physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. J Complement Integr Med. 2013;10(Suppl):S5-12.

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *