Nuorella iällä alkaneet vakavatkin oireet ovat nyt lievenemään päin

48-vuotias Inni Nenonen Siilinjärveltä on viiden lapsen äiti, jonka terveys alkoi horjua jo vuonna 2007, 34-vuotiaana. Hän alkoi nähdä kaksoiskuvia, samoin migreeni vaivasi useita kertoja viikossa. Lopulta muistikin alkoi reistailla ja Inni joutui lopulta lopettamaan kangaskauppa- ja ompelimoyrityksensä ja siirtymään sairaseläkkeelle.

Viime vuosina kehitys on kuitenkin kulkenut toiseen suuntaan ja Inni on alkanut voida paremmin. ”Vaikka minulle sanottiin, että verisuoniperäistä aivorappeumaa ei voi parantaa, olen kuitenkin itse sitkeästi etsinyt keinoja tukea terveyttäni ja onneksi löytänytkin niitä. Voin nykyään paljon paremmin!”, kertoo Inni iloa äänessään.

Vääriä diagnooseja ja yrityksen lopetus

Inniltä otettiin pään MRI-kuvat jo vuonna 2007, kun hän alkoi nähdä kaksoiskuvia. Lääkäri epäili silloin MS-tautia, mutta lopulta osoittautui, ettei siitä ollut kyse. Sitten Innille ehdotettiin psykiatrista vastaanottoa, mutta siitä ei ollut apua. Jostakin muusta oli kyse, olihan hänellä pahimmillaan myös neljä migreenikohtausta viikoittain.

Migreenin estolääkkeiksi määrättiin ensin verenpainelääkkeet, mutta niitä syötyään Inni ei pysynyt pystyssä, kun verenpaine laski liian alas. Sen jälkeen kokeiltiin epilepsialääkettä, mutta se väsytti niin, että työn lomassa oli otettava päiväunia. Nekin lääkkeet oli lopetettava.

Innin muisti alkoi myös pätkiä niin, että muistilappujen käytöstä tuli välttämätöntä, jotta pystyi jotenkuten selviytymään arjesta. Töistä suoriutuminen niin yrityksessä kuin kotonakin tuottivat yhä enemmän vaikeuksia. ”Se oli kova paikka. Jouduin lopettamaan yritykseni vuonna 2014, kun en enää selviytynyt ja mietin, että tässäkö tämä elämä nyt oli”, kertoo Inni. Hän oli myös todella väsynyt ja mies joutui omien töidensä ohella huolehtimaan myös kodista.

Oikean diagnoosin saaminen kesti kahdeksan vuotta

Terveyskeskuksessa Inni kävi saamassa keskusteluapua ja haki lopulta psykoterapiaan. Psykoterapeutti jututti ja teki testejä, ja päätyi siihen, että Innillä ei ollut masennusta ja että Terveyskeskuksessa ei oltu kuultu Inniä tai ymmärretty oikein hänen tilannettaan. Terapeutti rohkaisi häntä vaatimaan uudet MRI-kuvat ja niin ne sitten otettiinkin vuonna 2015.

Kuvista näkyi, että aivojen valkoisen aineen muutokset olivat huomattavasti lisääntyneet. Lisäksi tehtiin muistitestejä, jotka osoittivat työmuistin heikenneen. Näin hän lopulta sai hyvin nuorena, 42-vuotiaana, diagnoosin vaskulaarisesta eli verisuoniperäisestä aivorappeumasta.  Lääkärin mukaan mitään hoitoa ei tähän sairauteen ollut, joten Innin tulevaisuus ja sairauden kulku jäivät arvailujen varaan.

Kun stressi pahensi muistioireita, päätti Inni luopua myös luottamustehtävistään, jotka olivat stressaavuudesta huolimatta myös antaneet hänelle vuosien varrella paljon. Edessä olivat sairauseläkepäivät.

Fysikaalinen BEMER®-verisuoniterapia käyttöön

Innin tuttavalla oli BEMER-hoito käytössä ja kun hän kysyi, voisiko hän tulla esittelemään hoitoa, oli Inni heti valmis. ”Innostuin kuulemastani ja näkemästäni, kun terapia vaikuttaa nimenomaan pienten suonten verenkiertoon, jossa minulla on ongelmaa”, muistelee Inni. ”Kun vielä kahdeksan minuutin hoitoa kokeiltuani virkistyin ja nukuin erityisen huonosti seuraavan yön, uskoin, että kyllä hoidolla joku vaikutus on.”

Laitteen hinta tuntui kovalta, kun oli seitsenhenkinen perhe elätettävänä ja vain miehen palkka, mutta laite päätettiin kuitenkin hankkia. Näin Inni alkoi käyttää hoitoa säännöllisesti päivittäin vuodesta 2015 alkaen. Olo ja muisti alkoivat kohentua vähitellen.

”Vuoden 2018 MRI-kuvissa näkyi, että uusia rappeumamuutoksia ei ollut enää tullut eli aivojen vauriot olivat pysähtyneet. Tämä oli minulle todella hieno uutinen! Olin ehtinyt käyttää BEMER-hoitoa 3,5 vuotta ja olin tuntenut oloni tänä aikana kohentuneen. Uskonkin, että BEMER-terapialla on osuutensa asiaan.” Myös unet ovat parantuneet ja migreeni on helpottanut. Se on nykyisin kerran kuussa esiintyvää hormonaalista laatua.

Inni alkoi myös kiinnittää huomiota ravintoonsa ja otti ravintolisät käyttöönsä kaksi vuotta sitten. Hän kokee saaneensa myös niistä paljon apua.

Inni ei enää nuku kaksia päiväunia ja herää virkeänä aamulla. Hän on alkanut uudelleen ompelemaan ja tekee tilaustöitäkin, vaikka sairaseläkkeellä edelleen onkin. ”Olen ihan eri ihminen kuin diagnoosiaikaan! Mies on saanut vaimon takaisin ja lapset äidin”, kertoo Inni reippaasti.

Hoidon kanssa on oltava kärsivällinen

Myös Innin mies sai hoidosta apua tänä kesänä reiden lihasrepeämäänsä, kun hän suunnistaessaan loukkasi jalkansa sen upottua kallion koloon. Puujalka lähti nopeasti paranemaan ja nyt ensimmäiset juoksulenkit on taas jo tehty.

”Suosittelisin hoitoa jokaiselle, joka haluaa nukkua hyvin tai palautua liikunnasta tai tapaturmasta. Ja myös hyvää verenkiertoa ylläpitämään ja elvyttämään. Sehän on muistillekin tärkeää, mistä todellakin on omaa kokemustakin”, toteaa Inni.

Hänen mukaansa olon kohentumisen kanssa on kuitenkin oltava kärsivällinen, koska tulokset eivät välttämättä näy aivan heti. ”Alkuun minullakin unet huononivat, mutta kun totuin hoitoon, niin nukuin aiempaa paremmin. Ja muistini paraneminen tapahtui pitkän ajan kuluessa – eihän sellainen ongelma voi yön yli parantuakaan.”

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena.

 Kiitämme Inniä haastattelusta ja toivotamme hänelle hyvää terveyttä myös jatkoon!

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *