Terttu_nykanen_TN_12.8.161

72-vuotias Terttu Nykänen on tiennyt sairastavansa mitokondriaalista lihastautia vasta 16 vuotta, vaikka tauti on ollut hänellä geenivirheen takia aina.

Mitokondriot ovat solun sisällä olevia energialähteitä. Niiden toimintahäiriöt aiheuttavat moninaisia oireita. Mitokondriot tarvitsevat mm. happea, sillä niissä tapahtuu soluhengitys. Mikroverenkierron tehtävä on kuljettaa happi solujen saataville.

Tertun jalkasäryt kuitenkin loppuivat, kun apu viimein löytyi.

”Perinnöllinen tauti ilmeni minulla 56-vuotiaana Saksan lomamatkalla. Äidilläni sama tauti ilmeni vain migreenin muodossa, minulla se alkoi oireilla silmän kautta”

Tired and exhausted workaholic woman sleeping on desk in office.

Yhtäkkiä minulle iski rankka väsymys, silmät eivät pysyneet auki, oli pakko nukkua.

“Tuntui kuin silmäripset osuisivat silmälaseihin, koska luomet eivät pysyneet auki”, Terttu kuvailee. Toinen luomi roikkui oudosti. Ensin vaivaa luultiin johtuvaksi helteistä ja pölystä, ehkä kyseessä oli jokin allerginen reaktio. Lääkärissä epäiltiin myös aivokasvainta. Neurologi löysi viimein oikean diagnoosin.

”Silmissä oli aina ollut jotain outoa, kun yritin katsoa sivuille. Se kuuluu taudinkuvaan, sillä silmälihakset liikkuvat huonosti. Lisäksi juokseminen oli ollut hankalaa, jaksoin vain pienen pyrähdyksen. Jalkoja särki öisin enkä voinut nukkua, jopa päivänokosilla särky alkoi”, Terttu kertoo.

Jalkasärkyihin ei ennen auttanut mikään

Piinallinen särky vaivasi polvesta alaspäin molemmissa jaloissa. Tertulle määrättiin Panacodia, jota hän otti iltaisin 1-2 kpl. Ilman lääkettä yöllä joutui heräämään eikä nukkumisesta tullut mitään. ”Koska Panacod aiheuttaa riippuvaisuutta, halusin lopettaa sen.

Samoihin aikoihin ystäväni kertoi minulle BEMER-hoidosta. Menin BEMER-tilaisuuteen Leppävaaraan, jossa sain kattavan selostuksen fysikaalisen verisuoniterapian periaatteista. Kun kuulin, miten hoito vaikuttaa mitokondrioiden toimintaan niitä aktivoiden, innostuin heti. Uskomatonta kyllä, hoito alkoi näyttää tehoaan jo ensimmäisen yön jälkeen maaliskuussa 2016”, Terttu ihmettelee.

Night fairy tale - bright moon in the night sky

Tertun jalkasäryt lakkasivat ja hän alkoi omien sanojensa mukaan nukkua kuin tukki.

Ennen unta tarvittiin 12 tuntia, koska se oli niin katkonaista ja huonolaatuista.

”Mikroverisuonet ovat olleet minulla selvästi ongelma. Nyt jalat eivät enää vaivaa ja uni on hyvää. Loukkasin taannoin myös jalkani, joka parani viikossa, vaikka lääkäri käski käyttää kyynärsauvaa 2 viikkoa. Jalan mustelma katosi nopeasti ja kyynärsauva osoittautui viikon jälkeen tarpeettomaksi. BEMER-hoito varmasti edisti tämänkin pienen vamman paranemista.”

Terttu sairastaa myös migreeniä, mikä on tavallista mitokondriotaudissa.

Hän sai migreeniin ennaltaehkäisevää lääkitystä, mutta se laukaisikin migreenin vaivaamaan jatkuvasti. ”BEMER-hoidon aikana minulla on ollut vain yksi lievä migreenikohtaus. Taitaa BEMER tässäkin vaivassa auttaa pään mikroverenkiertoon vaikuttaen”, Terttu arvelee.

Mitochondria - microbiology 3d illustration

Mikä mitokondriotauti?

Mitokondriotaudit ovat epäyhtenäinen ryhmä sairauksia, joihin liittyy häiriö solun energiantuotantojärjestelmässä. Taudinkulku riippuu taustalla olevasta geenivirheestä. Taudinkulku on yleensä etenevä. Sairastuneilla esiintyy monenlaisia hermoston, lihasten ja muiden elinjärjestelmien toimintahäiriöitä. Mitokondriossa tapahtuu pääasiallinen energiantuotanto solujen ja kehomme tarpeisiin. Mitokondrioita on erityisesti runsaasti energiaa kuluttavissa soluissa, kuten lihaksissa.

Monet kansantautimme liitetään artikkeleissa myös mitokondioitten heikentyneeseen toimintaan. Esimerkkejä ovat mm. Alzheimer, Parkinsson, Diabetes, MS jne.

Bemer_classic_set

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

2 Comments

  1. Mistä olet saanut hoitoa Suomessa? Terv. toinen geenivirhettä kantava henkilö.

  2. Hei! Suomessa hoitoa antavat esimerkiksi monet fysioterapeutit sekä hierojat. Paras hoitovaste tulee säännöllisestä hoidosta, jolloin laite on hankittu omaan kotiin ja hoito on päivittäistä. Laitteita saa myös vuokrata ensin koekäyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *