holding pink breast cancer awareness ribbon

Rintasyövästä toipuminen raskaiden hoitojen jälkeen ei ole kenellekään helppo pala.

Elimistö joutuu koville, soluja myrkytetään, toipuminen vie pitkän ajan.

Virve Karvonen_THUMB

62-vuotias Virve Karvonen poti hoidon jälkeen pahoja nivelkipuja, joihin löytyi kuitenkin yllättävän nopea apu.

”Olen aina ollut perusterve, hyvinvoiva nainen. 60-vuotiaana menin Terveystaloon mammografiaan, jossa tarkka nuori lääkäri huomasi kasvaimen. Kyseessä oli pahanlaatuinen rintasyöpä, joten pääsin todella nopeasti leikkaukseen kunnalliselle puolelle. Hoitoon olin erittäin tyytyväinen”, Virve kertoo.

Imusolmukkeita piti myös poistaa leikkauksessa, koska niissäkin havaittiin syöpää.

Tammikuussa 2015 alkoi sytostaattihoito. ”Kesällä sain 6 viikkoa sädehoitoa, joka loppui elokuussa vuosi sitten. Sen jäljiltä olo oli kamala. Varpaat olivat tunnottomat, joka paikkaa särki, olin voimaton, suorastaan romuna.”

Sytostaatit tekivät Virven voimattomuuden lisäksi huonovointiseksi.

Iho paloi punaiseksi ja kaikki nivelet särkivät. Letrotsoli-lääkettä Virve syö vielä neljän vuoden ajan. Lääke aiheuttaa sivuvaikutuksina erilaisia kipuja, Virvelle mm. nivelkipuja.

Uutta toivoa hoitojen jälkeen

Kun hoidot sitten loppuivat, ystävä alkoi puhua BEMER-hoidosta eli fysikaalisesta verisuoniterapiasta. Virve päätti kokeilla hoitoa, jotta saisi helpotusta hoitojen jälkitilaan ja lääkkeiden aiheuttamiin sivuvaikutuksiin.

Virve vuokrasi BEMER-laitteen, vaikkei oikeastaan uskonut sen toimivan. Kovia kokeneet solut saivat kuitenkin hellää hoivaa.

A young woman massaging her painful knee

”Ihmeekseni huomasin heti terapian aloitettuani sen helpottavan kipuja. Polvikivut alkoivat kadota, kun käytin niihin täsmähoitoa kaksi kertaa päivässä. Alkusyksystä sitten ostin laitteen itselleni omaksi”, Virve iloitsee.

”On tärkeää käyttää laitetta ohjeiden mukaisesti. Kysyn BEMER-asiantuntijalta aina neuvoa ja käytän yleensä 3-6 –tason hoitoja.  Jos jokin paikka alkaa kolottaa, käytän siihen täsmähoitoa BEMER-padilla.”

Vastustuskyky nousi

Virve on paljon tekemisissä lasten kanssa työn kautta mutta viettää myös aikaa omien lastenlasten kanssa. Flunssakautena hän pysyi kuitenkin täysin terveenä, vaikka syöpähoidot vaikuttavat haitallisesti immuunijärjestelmään. BEMER tukee parantuneen verenkierron kautta kehon luonnollisia mekanismeja ja tukee myös kehon puolustusjärjestelmän toimintaa.

Girl blowing her nose. Space for text. Horizontal

”Pahimpaan flunssa-aikaan otin tehokkainta 10-tason BEMER-hoitoa. Yhtään flunssaa ei tullut, vaikka ympärillä pyöri räkänokkaisia lapsia”, Virve ihmettelee. Lisäksi Virve kohottaa hyvinvointiaan rauhallisilla, meditoivilla jumppaliikkeillä ja joogalla.

”Minulla oli oma hevonen, joka valitettavasti kuoli juuri kun sytostaattihoidot alkoivat. Olen ratsastanut koko ikäni. Ratsastus piti selkäkipuni aina poissa. Tauot aiheuttivat minulle selkävaivoja. Nyt ilmeisesti BEMER on pitänyt selkäkivutkin poissa, vaikka olen ratsastanut vähemmän.”

Bemer_classic_set

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 

3 Comments

  1. Hienoa! Ihana kuulla että todella kivut helpottaneet Bemerillä! 🙂
    Onnea tulevaan! <3

  2. TIEDÄN LÄHEISEN, KENELTÄ ON RINNANPOISTON JÄLKEEN KIELLETTY HIEROVAT HOIDOT. ONKS TÄÄ TURVALLINEN.

  3. BEMER parantaa verenvirtausta pienimissä suonissa, jolloin hapen kulkeutuminen soluille paranee. Tukee myös immuunijärjestelmää. Vahvistaa elimistön terveyttä, jolloin keho pystyy paremmin toipumaan ja puolustautumaan syöpää vastaan. Kun sytostaattihoidot ovat ohi, voi BEMER-terapiaa käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *