birgit-virta
Birgit Virta

Onni voi olla jopa tiskikoneen täyttö – ihana arki!

Birgit Virta nauttii vauvojen hoidosta. Nyt se on taas mahdollista, kun kolotukset ja kivut on saatu hallintaan. Lapsenlapsia on 61-vuotiaalle eläkeläiselle ehtinyt syntyä jo useita. Arki sujuu nyt ja elämä on nautittavaa. Jouluksi on tiedossa matka Kiinaan.

”Hoidan usein lapsenlapsia. Muutama kuukausi sitten en pystynyt nostelemaan edes parin kuukauden ikäistä tyttöä, koska lannerangan kivut ja tunnottomat varpaat tekivät kaiken liikkumisen vaikeaksi.

Teddy bear

Jäin sairaseläkkeelle vuoden alusta. Ihmettelin, miten jaksan elää näiden kipujen kanssa”, Birgit Virta kuvailee.

Erilaisia kipulääkkeitä kului tasaiseen tahtiin, mutta apua niistä ei kuitenkaan tuntunut tulevan.

”Sairastuin diabetekseen pari vuotta sitten. Olin sen jälkeen myös teho-osastolla hengityskoneissa hoidossa. Hoito nostatti sokeriarvot korkealle.

Jälkiseurauksena varpaat menivät tunnottomiksi, kylmiksi ja jäykiksi. Ne näyttivätkin aivan valkoisilta. Minulla oli diabeetikoille tyypillisiä neuropaattisia oireita”, Birgit kertoo.

a man scratches his irritated toes

Jalkojen tunnottomuus levisi varpaista päkiöihin ja koko jalkapohjaan. Kävelykin alkoi olla vaikeaa. Silloin Birgit meni jalkojenhoitaja Päivi Parikka-Sinisalon vastaanotolle.

Väriä varpaisiin ja kivut kadoksiin

”Jalkojenhoitaja kiinnitti huomiota koviin ja valkoisiin varpaisiini ja halusi kokeilla fysikaalista verisuoniterapiaa eli BEMER-hoitoa, joka aktivoi mikroverenkiertoa. Ajattelin, että sama se, kaikkea pitää nyt kokeilla, kun mikään ei tunnu auttavan.

Hoito alkoi heti kihelmöidä jaloissa. Otin sitten laitteen lainaksi kotiin. Liikettä alkoi tuntua varpaissa hoidon myötä. Väri ja tunto on parin kuukauden käytön jälkeen palannut varpaisiin.”

Supermarket interior with shopping cart

Nyt Birgit pystyy kävelemään jo hyvin.

Ennen isoihin marketteihin menokin oli mahdotonta, koska kävely olisi ollut liian vaativaa. Myös lannerangassa on rappeuma, joka aiheuttaa lannerankakipuja. Tämä vaiva vaikuttaa myös lonkkaan ja reisiin.

”Otan täsmähoitoa BEMER-laitteen vyöllä. Kun pidän vyötä lannerangalla, tuntuu kipukohdissa väreilyä. Välillä pitää ottaa kokovartalohoitoa BEMER-alustalla lievemmällä tasolla, koska täsmähoito on niin tehokasta”, Birgit sanoo.

Nature weather visual with a single tree on a hill. Cold snow has a transition to a warm meadow. Icy branches have a transition to juicy leaves
Verenkierto on meidän juuret

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Aiemmin Birgit kävi mm. hieronnassa, jotta lannerangan kivut hellittäisivät. Hieronta sai lihaksia pehmeämmiksi, mutta peruskipu kuitenkin jäi.

”Nyt olen nähnyt, miten BEMER-hoidon vaikutukset etenevät. Ennen en voinut edes täyttää tiskikonetta kotona kipujen takia. Hoito mahdollistaa minulle paremmin tavallisia arjen tekemisiä. Olen myös vähentänyt paljon lääkkeiden syöntiä”, Birgit toteaa.

Hoitoa Birgit Virta ottaa 2 kertaa päivässä. Varpaita hän hoitaa erikseen vyöllä täsmähoitona, samoin kuin lannerankaa.

Jalkojenhoitaja Päivi Parikka-Sinisalo kehotti Birgitiä ottamaan BEMER-laitteen mukaan myös matkoille, jottei hoitoon tule katkoksia. Pitkät katkokset ja epäsäännöllinen käyttö aiheuttavat oireiden pahentumisen.

”Energisyyttä ja jaksamista lastenlasten kanssa olen onnekseni saanut nyt paljon lisää. BEMER-hoidon kokonaisvaltainen vaikutus näkyy.

Vastustuskyky on noussut.

Ennen sairastuin helposti keuhkoputkentulehduksiin. Hoito on saanut tulehdukset loppumaan, elimistöni on terveempi ja voin hyvin”, Birgit Virta iloitsee.

Bemer_classic_setBemer_Pro-Verisuoniterapia

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *