Epäuskosta päivittäiseen käyttöön

Reijo Tallqvist_MG_3982

73-vuotias Reijo Hellqvist päätyi kokeilemaan BEMER-terapiaa naapurinsa innostamana. Alun epäluuloisuus vaihtui nopeasti oman laitteen ostoon ja päivittäiseen käyttöön.

Kuusi vuotta sitten sysmäläisen Reijo Hellqvistin naapuri oli käynyt BEMER-terapian esittelytilaisuudessa Marttojen kokouksessa ja voitti siellä arvonnasta koekäyttöön BEMER-tuotepaketin.

– Naapurimme tiesi näistä minun vioistani ja kysyi haluaisinko kokeilla hoitoalustaa. En minä kyllä aluksi siihen uskonut, ajattelin että tämä nyt on jotain humpuukihommia, hän naureskelee.

Reijon mieli kuitenkin muuttui jo ensimmäisellä käyttökerralla.

– Se oli ihmeellinen kokemus! Veri alkoi kiertää sormissa ja varpaissa niin että kohina vain kävi, Reijo muistelee.

Kokeilujakson päätyttyä Reijo osti itselleen oman laitteen. Positiivia tuloksia seurasi jo kolme kuukauden päivittäisen käytön jälkeen. Reijo kävi normaalissa terveystarkastuksessa, jossa hänen lääkärinsä ihmetteli erittäin hyviä koetuloksia.

Primer plano de mano con guante, sosteniendo una muestra de sangre en un tubo

– Kyllä BEMER-terapia on minua selkeästi auttanut, täytyy se rehellisesti sanoa. Sydämessäkään ei ole mitään vikaa, vaikka olen saanut ison infarktin.

Reijo kehuu myös BEMER-terapian helppoutta.  Hän hoitaa itseään nykyään säännöllisesti kaksi kertaa päivässä sekä aamuisin että iltaisin.

”Kyllä käytön näkee naamasta”

Reijo on sairastanut jo pitkään diabetesta, joka puhkesi sydäninfarktin yhteydessä.  Hoitona diabetekseen hän käyttää sokerilääkkeitä ja insuliinia. Sairaus pysyy kuitenkin hyvin kurissa ja Reijo kertookin keskisokerin olevan noin kuuden pinnassa.

Foot stepping ant chicle diabetes leg

Suomen Diabetesliiton mukaan diabeetikon jalan ääreishermojen vaurioituminen ja valtimoiden tukkeutuminen aiheuttavat tuntohäiriöitä ja asento- ja kuormitusvirheitä, jotka altistavat haavaumille. Useimmiten vakavan jalkaongelman taustalla on krooninen neuropaattinen haava, joka johtaa kudosvaurioon ja pahimmassa tapauksessa kuolioon.

Reijolla oli diabeteksen takia mustunut isovarvas ja mietteissä oli haluaako lääkäri amputoida sen.

BEMER-terapian aloituksen jälkeen hänen verenkiertonsa on kuitenkin parantunut ja mustunut varvas on taas normaalin värinen.

– Veri kiertää hyvin eikä ole tukoksia, niin kyllä tämä on siihen auttanut.

BEMER-terapia on muutenkin vaikuttanut Reijon terveydentilaan monipuolisesti.

a young ophthalmologist looking at a retina scan in a computer monitor

– Silmänpohjankuvauksissa lääkäri kehui kirkkaita silmiäni. Minulla on hyvä näkö ja silmien verisuonet ovat myös hyvässä kunnossa, hän kertoo.

Lannerangan kuluma on vaivannut Reijoa pitkään.  BEMER-terapia on kuitenkin auttanut kipuun, eikä hänen tarvitse enää ottaa ollenkaan lääkkeitä sen taltuttamiseksi.  Kun kipu ei enää häiritse päivittäistä elämää, on Reijo voinut päivittäin puuhailla useamman tunnin ajan omakotitalonsa askareita.

Reijo on suositellut BEMER-terapiaa kaikille heti alusta lähtien.

– Viime talvena luonani vieraili mies, joka kävi kysymässä yksityiskohtia BEMER-terapiasta ja minun kokemuksista kultuaan osti itselleen laitteen, Reijo kertoo.

Reijon mukaan Sysmässä on monia käyttäjiä. Hänen mielestä käyttäjät on helppo huomata kylillä.

– Kyllä sen käytön näkee naamasta! Se tekee ihosta jotenkin erilaisen näköisen, muutos entiseen on huomattava.

Bemer_classic_set

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *