Miksi pitäisi elää puoliteholla vuosikymmeniä?
Elimistön toiminta hiipuu pikku hiljaa ja sopeutuvaisena lajina totumme oireiseiin, joita meille ilmaantuu. Kipu, väsymys ja huono elämänlaatu kuuluvat vanhenemiseen?
Elämä voi olla nautinnollista ja energistä sekä kivutonta, kun veri kiertää kaikissa suonissa hyvin.
Mitkä tekijät vaikuttavat hyvään elämän laatuun ja pitkään ikään?
Tapasin lääketieteellisessä seminaarissa Orlandossa pitkäikäisyyden tutkijoita, joiden pilottitutkimus on julkaistu. Linkistä löydät lehtiartikkelin julkaisusta https://www.express.co.uk/life-style/health/707497/Key-long-life-having-good-blood-circulation-new-study-finds
Mikä saa ihmisen elämän jatkumaan mielekkäänä korkeaan ikään asti? Nämä tutkijat kiertävät ympäri maailmaa paikoissa, joissa tavataan poikkeuksellisen terveitä ja vanhoja ihmisiä. Puhumme siis esimerkiksi 100 vuotiaista…
Ympäristö missä elämme voi tukea tai tuhota terveyttämme?
Näyttäisi siltä, että pieni, tiivis kyläyhteisö, jossa on vahva sosiaalinen verkosto, tukee terveyttämme. Olla osana jokapäiväistä elämää kaiken ikäisten yhteisön jäsenten kanssa on tärkeää. Vahva yhteenkuuluvuuden tunne pitää meidät terveinä. Eli yksinäisyys ja olemassaolon tarpeettomuus rappeuttaa ja sairastuttaa.
Ravinnon merkitys on tietenkin suuri.
Mistä niitä hyviä rakennuspalikoita keholle saadaan? Ruokavalio useassa kohteessa on kasvispainotteinen, mutta ei täysin kasvisravinto kuitenkaan. Välimeren ruokavalio on hyvä esimerkki terveellisestä ruokavaliosta, jossa kasvisten lisäksi on paikallisia kaloja ja mm. jänistä, hyviä öljyjä jne. Italiasta löytyykin pieniä kyliä, jossa asustaa erittäin terveitä vanhuksia.
Aurinko, meri, luonto tukevat kehomme pitkäikäisyyttä. Talvella meitä pohjoisen asukkaita alkaakin vaivaamaan kaukokaipuu jonnekin lämpimään ja valoon.
Aktiivinen elämäntyyli.
Uinti, patikointi ja pyöräily onnistuvat vanhempanakin, kun on voimaa lihaksissa. Hyvä verenvirtaus pitää lihakset vahvoina ja hidastaa rappeutumista.
Saako vanhana nauttia seksistä?
Iäkkäilläkin voi olla myös erittäin aktiivinen seksielämä, joka pitää elämänhaluisena ja pirteänä. Silloin kun elimistö on terve ja toimii hyvin. Tämä kertoo mm. hyvästä verenkierrosta pienimmissä suonissa.
Mikroverenkierron rooli pitkäikäisyydessä.
Kaikki edellämainitut asiat tukevat hyvää verenkiertoa ja näiden tutkijoiden mielestä mikroverenkierron hyvä toiminta on suurin yksittäinen vaikuttaja pitkäikäisyyteen.
Mikroverenkiertoa voidaan tarkastella esimerkiksi mittaamalla adrenomedullin hormoonin tasoja. Mikäli määrä on vähäinen verenkierto toimii hyvin. Pitoisuuden noustessa, ääritapauksena sepsis, verenkierron ongelmat pienimmissä verisuonissa ovat merkittäviä.
Fysikaalinen verisuoniterapia on suunniteltu tukemaan hyvää verenvirtausta pienimmissä verisuonissa ja sitä kautta saadaan vaikutus koko kehoon. Hyvä verenkierto pitää meidät terveinä, koska sillä on vaikutus sairauksien ennaltaehkäisyyn sekä toipumiseen ja kuntoutumiseen.
On mukava elää pitkään ja nauttia ihanista päivistä kun elimistö toimii mahdollisimman tehokkaasti!
BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon
BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.
Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.