57-vuotias Tuula Nurminen sairastaa MS-tautia.

Tuula_nurminen_IMG_4964

Vuonna 1999 diagnosoitu tauti on aiheuttanut mm. erilaisia verenkiertohäiriöitä ja lihasjäykkyyttä. Lisäksi Tuula on saanut kärsiä korkeasta verenpaineesta ja anemiasta.

Puolitoista vuotta sitten elämä kuitenkin kääntyi uuteen suuntaan.

MS-taudin oireista huolestunut työkaveri neuvoi Tuulaa kokeilemaan fysikaalista verisuoniterapiaa eli BEMER-hoitoa. ”Sain luettavakseni verisuoniterapiaan liittyvää luentomateriaalia. Olin kyllä skeptinen, en uskonut saavani hoidosta apua hankaliin vaivoihini”, Tuula Nurminen kuvailee.

Tuulan kehon oikea puoli ”veti kylmäksi”, kädessä ja jalassa oli verenkiertohäiriöitä, jotka aiheuttivat lihasten toimimattomuutta.

”Veri ei kiertänyt, tuntui että verisuonet olivat täynnä tukoksia. BEMER-hoito kuitenkin avasi tukokset. Mikroverenkierto tehostui. Hoito alkoi vaikuttaa noin kolmen kuukauden jälkeen. Laite oli minulla aluksi vuokralla. Olin vuokrauksen jälkeen jonkin aikaa ilman BEMER-hoitoa. Vaivat alkoivat parin kuukauden jälkeen pahentua uudelleen. Silloin päätin hankkia laitteen itselleni”, Tuula kertoo.

tired_woman2_iStock_37261432_LARGE

Voimakkaita uupumustiloja

MS-tauti eli multippeliskleroosi on yleensä nuorilla aikuisilla puhkeava keskushermoston sairaus. Se oireilee mm. näköhäiriöinä, uupumuksena ja lihasheikkoutena. Tauti etenee aaltomaisesti  ja välillä voi olla oireettomia kausia. MS-tautiin ei ole parantavaa lääkettä.

Tuula oli kärsinyt myös voimakkaista uupumistiloista. Hän saattoi jopa nukahtaa auton rattiinkin. BEMER-hoito on kuitenkin vienyt uupumuksen pois.

”Otan kevyttä 1-2-tason hoitoa 8 minuutin ajan aamuin illoin. Se sopii parhaiten keholleni. Lenkin jälkeen saatan ottaa 10-tason hoidon. Kävelen viiden kilometrin lenkkejä joka aamu. Kerran viikossa teen pidemmän, noin 8 kilometrin lenkin. Se pitää minut vireessä”, Tuula sanoo.

Eraser deleting the concept Multiple Sclerosis

Nykyisin Tuula käy MS-neuvolassa, tauti diagnosoitiin TYKS:ssä.

”Aiemmin en saanut mitään apua toisen puolen jäykistymiseen ja verenkiertohäiriöihin. Kun veri ei kierrä kunnolla, tulee kudostuhoa. Sitä pelkäsin, mutta onneksi lihakset palautuivat normaaliksi verisuoniterapian avulla. BEMER on ainoa minulle apua tuonut hoito.”

Apua lihasjäykkyyteen ja verenpaineeseen

”Yön jälkeen lihakset ovat usein jäykät, kuten MS-tautiin kuuluu. BEMER-hoidon jälkeen jäykkyys häviää ja päivä lähtee hyvin käyntiin. MS on hankala tauti, koska se etenee jokaisella eri tavalla. Minulla tauti on onneksi hitaasti etenevää laatua. BEMER-terapian avulla moni MS-potilas pystyisi tulemaan paremmin toimeen taudin kanssa. Hoito ei toki paranna, mutta auttaa vähentämään oireita”, Tuula kuvailee.

Tuulalla on ollut myös paha anemia. Ennen hän otti 4 kertaa vuodessa rautakuureja anemiaan, mutta tarve on hävinnyt BEMER-hoidon myötä.

Doctor checking blood pressure of the patient

Myös korkea verenpaine saatiin kuriin, eikä lääkettä siihen enää tarvita.

Kun mikroverenkierron järjestelmä toimii BEMER-hoidon jälkeen paremmin, sydämen syketiheys ja verenpaine laskevat. Mikroverenkierto helpottaa sydämen tehtävää veren kuljettamisessa. Pienten suonten seinämien rytminen liike kuljettaa verta eteenpäin silloin kun mikroverenkierto toimii hyvin. Veren jakelu kapillaareihin paranee ja myös sydämen hapensaanti paranee.

Usein tarvitaan pitkäaikainen säännöllinen hoito, että lääkkeitä saadaan vähennettyä tai poistettua kokonaan. Silloin havaitaan, että verenpaine alkaa laskea liian alas lääkkeitä syömällä. Parempi verenvirtaus myöskin ahtaumakohdissa vähentää tukoksien riskiä.

The diagnosis Multiple Sclerosis written on a clipboard

Tuulan kohdalla MS-tautiin liittyvät säryt olivat aiemmin kovia ja hän joutui turvautumaan vahvoihin särkylääkkeisiin.

Nykyisin hän ei tarvitse särkylääkkeitä lainkaan.

BEMER-hoidon on oltava pitkäjänteistä ja säännöllistä

”Suosittelen käyttämään BEMER-hoitoa säännöllisesti, jotta tuloksia alkaa näkymään. Moni on kärsimätön ja käyttää hoitoa vain satunnaisesti tai liian lyhyen aikaa. Silloin tulokset eivät ole hyviä. Kuukauden käytön jälkeen minulla vireystaso jo nousi, mutta silloin ei vielä pidä lopettaa. Hoito on kuin elämäntapa. Ajallisesti tuo 8 minuuttia aamuin illoin on kuitenkin lyhyt hetki”, Tuula muistuttaa.

Woman's hand holding a poppy lit evening sun.

Tuula Nurminen ei enää lopettaisi BEMER-hoitoa.

”Täsmäapua ei kannata odottaa heti, mutta kärsivällisyys palkitaan! Verenkierto elpyy pikku hiljaa.

Vaikka laite onkin investointi, kannattaa muistaa, että esimerkiksi lääkekuluissa säästää sen jälkeen.”

Bemer_classic_set

BEMER on fysikaalista verisuoniterapiaa, jota voidaan käyttää terveyden tukemiseen ja sairauden tai vamman paranemisen edistämiseen. Fysikaalinen verisuoniterapia hoitaa mikroverenkiertohäiriöitä ja tukee muita hoitomuotoja. Esimerkiksi fysioterapiaa voidaan tehostaa verisuoniterapian avulla. Monet kivusta kärsivät potilaat ovat saaneet avun verisuoniterapiasta.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *