Nivelpsori vei yöunetkin – verisuoniterapia taltutti oireet

Margit_loijas1487375_229681323903042_110192427_n
Margit Loijas

”En nukkunut lähes kymmeneen vuoteen sängyssä juuri lainkaan, kivut estivät sen. Tietyssä tuolissa nuokuin yöt. Kortisonia sain suunnilleen joka paikkaan kehossani. Siitä sain tietenkin ikäviä sivuvaikutuksia, kuten unettomuutta ja turvotusta”, nivelpsoria sairastava Margit Loijas kuvailee tautiaan.

64-vuotias Margit Loijas sairastui ensin ihopsoriaasiin ja sen jälkeen nivelpsoriaasiin.

Hän kokee saaneensa kaiken mahdollisen hoidon, mitä nivelpsoriin voidaan antaa.

Psoriasis on elbows. Isolated on white

”Minulla on ollut hyvät lääkärit ja paras mahdollinen hoito käytössä. Lääkkeet ovat kuitenkin todella voimakkaita. Niistä aiheutui sivuvaikutuksina mm. alhaiset veriarvot, tulehdustilaa elimistössä, hiustenlähtöä ja voimakkaita rytmihäiriöitä”, Margit kertoo.

Koska nivelpsorin aiheuttamat kiputilat olivat jatkuvia yötä päivää, aiheutui lisäoireina unettomuutta, väsymystä ja ärtymystä. Kaikki nivelet olivat pahimmillaan tulehduksen vallassa ja jäykkiä.

Close-up of woman using walker assisted by carer

”Minulla tauti on ollut nuoresta saakka ja se pahenee selvästi iän myötä. Kädet eivät enää toimineet, meillä kävi siivooja ja mies auttoi paljon. Kävely oli niin huonoa, että joinakin päivinä pystyin kävelemään vain 1000 askelta”, Margit toteaa.

Kuukauden hoito alkoi tehota

Viisi vuotta sitten Margit tutustui BEMER-hoitoon messutapahtumassa.

”Ajattelin, että tämä on minulle viimeinen oljenkorsi, vaikken uskonutkaan hoidon tehoavan. Päätin että sama se, voinhan kokeilla BEMER-hoitoa.”

Aluksi Margit vuokarsi laitteen neljän viikon ajaksi. Sinä aikana hän alkoi jo tuntea vaikutusta polvissa ja nilkoissa.”Autoon mennessä olin joutunut ennen nostamaan jalat sisään käsilläni, nyt jalat nousivat ilman apua. Ottaessani BEMER-hoitoa eli verisuoniterapiaa, tunsin jaloissa sykkimistä hoidon ohessa.

Kun hoito alkoi maaliskuussa, pystyin elokuussa taas nukkumaan omassa sängyssä koko yön. Tätä ei ollut tapahtunut vuosiin”, Margit ihmettelee.

Cute bear lying on bed.

Hoidon jatkuttua 1,5 vuoden ajan lääkkeet jätettiin kokonaan pois.

BEMER-hoidosta Margit ei aio luopua koskaan.

”Sairauttani ei voi parantaa, mutta oireet on nyt saatu kuriin. Sormet ovat edelleen jäykistyneet, mutta kävely on ihanaa! Kävin jopa Alpeilla vaeltamassa ja nousin kilometrin ylös ja alas vuoren rinnettä. Minulle rakkaita puutöitäkin pystyn taas harrastamaan”, Margit iloitsee.

Wooden heart symbol on wooden background

Mikä nivelpsori?

Nivelpsoriaasille on tyypillistä nivelten arkuus ja aamujäykkyys ja tuntuvat kivut tulehtuneissa nivelissä. Tautiin kuuluvat muutaman nivelen epäsymmetriset eli vain toisella kehonpuolella esiintyvät niveltulehdukset, sormien ja varpaiden kärkinivelten tulehdus ja muutokset kynsissä.

Psoriaasia sairastaa noin pari prosenttia suomalaisista. Heistä noin seitsemällä prosentilla on myös niveltulehdus. Psoriaasin syytä ei tunneta. Ei myöskään tiedetä, miksi psoriaasi aiheuttaa usein niveloireita. Todennäköisesti psoriaasia sairastavilla on immunologisen puolustusmekanismin säätelyhäiriö monen reumasairauden tavoin.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *