Fysikaalinen verisuoniterapia kirurgisten toimenpiteiden tukihoitona.

heart rate monitor and doctors in an emergency room

BEMER-terapiaa käytetään tukemaan koko kehon verenkiertoa ennen ja jälkeen kirurgisia leikkauksia. Tästä esimerkkinä voidaan mainita plastiikkakirurgiset ja luihin/niveliin kohdistuvat leikkaukset.

BEMER -terapia kannattaa aloittaa tukihoidoksi jo hyvissä ajoin ennen leikkausta, koska:

  • Kun mikroverenkierto toimii hyvin, koko keho ja myös alue johon kirurginen toimenpide kohdistuu on saanut riittävästi happea ja ravinteita, ja siten solujen energiatuotanto toimii hyvin. Tämä on tärkeä tekijä leikkauksessa syntyneiden vaurioiden parantumisessa.  Terve ja energinen kudos korjaa itseään tehokkaasti ja haava umpeutuu nopeasti.
  • Koko kehon puolustusmekanismi on aktivoitu torjumaan mahdollisia infektioita, joihin leikkaukset ja ihon sisälle menevät toimenpiteet kehoa altistavat.
  • Myös kudosten välissä oleva lymfaneste kiertää tehokkaammin takaisin laskimoverenkiertoon, vähentäen näin turvotusta. On hyvä että turvotus on poissa jo ennen leikkausta, se edistää toipumista.
  • Kudosturvotus leikkauksen jälkeen aiheuttaa kipua ja vaurioittaa verisuonia, joten leikkauksen jälkeinen BEMER-hoito vähentää kudosturvotusta ja kipulääkkeitä tarvitaan vähemmän. Verenvirtaus on parempi ja silloin myös tarvittava lääkitys toimii tehokkaammin.
  • Kokemus on osoittanut, että BEMER-terapian ansiosta tapahtunut nopea haavan parantuminen vähentää myös arpikudoksen syntyä.

Knee replacement surgery 2 days post op. on a 72 year old senior woman. Doctor is changing the bandages

Mikroverenkierto on olennaisen tärkeää luukudoksen paranemisprosessissa.

Erityisesti luun pinnalla olevalla luukalvolla on runsaasti verisuonia ja hermoja (Katso blogikirjoitus 25.11.2014: Tiesitkö, että luissakin kiertää veri?). Myös luun mikroverenkierto hyötyy BEMER -terapiasta. Budapestin lääketieteellisessä kongressissa oli puheenvuoroja liittyen myös näihin kokemuksiin.

Dr. Crisztina Cséplö on kasvojen, leuan ja suun alueen kirurgiaan erikoistunut lääkäri.

Työssään hän käyttää BEMER-terapiaa tukihoitona kiihdyttämään luukudoksen paranemista, kohentamaan potilaan yleistilaa ja vähentämään kipuja. Terapialla on myös merkittävä rooli verihyytymien purkautumisessa, mikä on tärkeää alueen paranemiselle ja arven muodostuman vähentymisessä.

Dr. Cséplö on hoitanut viime vuosina sairaalassa 95 potilasta, ja huomannut  BEMER-terapian merkityksen arpikudosta vähentävänä tekijänä, mikä on tärkeä esteettinen tekijä kasvojen kirurgiassa. He ovat myös käyttäneet BEMER-tukihoitoa menestyksekkäästi leuan luulääke bisfosfonaatin aiheuttaman nekroosin eli solukuoleman hoidossa. Tässäkin tapauksessa kudoksen mikroverenkierron tehostaminen on olennaista.

Close-up Of Male Doctor Pointing At Teeth X-ray

Dr. Cakó käyttää BEMER-terapiaa apuna luukudosten sairauksissa.

Unkarissa parodontiitti-tyyppiset sairaudet ovat hyvin yleisiä. Näihin sairauksiin liittyy bakteerin aiheuttama tulehdus mikä tuhoaa hampaan kiinnityskudosta.  Dr. Cakón mukaan nämä ovat monisyisiä sairauksia, jotka usein johtuvat aineenvaihduntaongelmista, elintavoista, lääkkeiden sivuvaikutuksista ja psykologisista tekijöistä. Kestävään hoitotulokseen tarvitaan yhdistelmähoitoja.

Fysikaalinen BEMER verisuoniterapia on hänen mukaansa tärkeä osa hoitoa, koska se parantaa sairastuneen alueen aineenvaihduntaa. Hoidoilla on saatu kiinnityskudos tervehtymään.

Senior couple walking their beagle dog in autumn countryside

Dr. Zolt Nagy, Kenézy Gyula Hospital,  on raportoinut osteoporoosista kärsivien oireiden lievittymistä ja luun tiheyden merkittävää kasvua.

Hänen testiryhmäänsä kuului 21 henkilöä, joilla kaikilla luun tiheys kasvoi. Tiedossamme olevien kokemusten pohjalta vaikuttaa siltä, että BEMER-terapian mahdollisuudet edistää luunmuodostusta myös luun korjausleikkauksissa ovat erittäin hyvät.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *