doll_legsiStock_000042910994_Large

Diabeteksestä johtuvia ensimmäisiä amputaatiota tehdään noin tuhat vuodessa.

Tämä on lehtiartikkelin mukaan Diabetesliiton ylilääkärin arvio (IS 9.4.2016). Mikäli verenkierron tilanne raajassa ei parane, joudutaan usein turvautumaan seuraavaan amputaatioon. Elämän laatu heikkenee ja laitoshoito on monelle vanhukselle enää ainoa vaihtoehto.

Kun haavat eivät parane.

Se tarkoittaa, ettei mikroverenkierto kuljeta enää riittävästi happea haava-alueelle ja paraneminen on mahdotonta. Siinä vaiheessa ei lääkityskään kulkeudu ongelmakohtaan, kun pienissä suonissa verenvirtaus loppuu. Karmiva ajatus siitä, että raajat eivät ole ehkä ainoita paikkoja elimistössä, joissa heikentynyt verenkierto aiheuttaa parantumattomia haavoja.

Foot stepping ant chicle diabetes leg

Ennaltaehkäisy on ainoa järkevä vaihtoehto.

Muurhaisia jalkapohjissa?

Kylmät särkevät jalat ovat vakava merkki verenkierron toimintahäiriöistä jo ennen värimuutoksia jalkaterissä, ennen huonosti paranevia haavoja, ennen hermokipuja.

Mikroverenkierron stimuloiminen fysikaalisella verisuoniterapialla koko kehossa ja kohdennetusti ongelmakohdassa on tutkimusten mukaan tehostanut diabeetikon haavojen paranemista (mm.Z Gerontol Geriatr. 2013 Nov 24.). Kaikkien kannalta tehokkainta ja mukavinta on ennaltaehkäistä näiden ongelmien muodostumista hyvissä ajoin.

Käypähoitosuositus.

Diabeteksen hoidossa on tärkeää mikrovaskulaaristen ongelmien eli mikroverenkierron häiriöiden ennaltaehkäisy ja hoito. Nämä häiriöt johtavat moniin liitännäissairauksiin.

Complications of diabetes mellitus. diabetes complications such as blindness, heart disease, kidney failure, High Blood Pressure and other.

Fysikaalinen stimulaatio mikroverenkiertoon tukee päivä päivältä parempaa verenkiertoa ja säännöllisellä käytöllä saadaan kehon omia korjausmekanismeja tuettua. Kehossa pitää tapahtua mikroverenkierron paraneminen, jotta elimistö pystyy korjaamaan siellä syntyviä vaurioita. Fysikaalisella verisuoniterapialla ei ole todettu haitallisia sivuvaikutuksia.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *