view on city park in Budapest from ferris wheel

Terveiset aurinkoisesta Budapestista!

Kauniista keväisestä päivästä huolimatta parisataa osallistujaa malttoi pysyä koko pitkän päivän luentosalissa mielenkiintoisten luentojen parissa. Unkarissa fysikaalinen verisuoniterapia on ollut jo 15 vuotta käytössä ja on siellä jo paljon tunnetumpi lääkärien keskuudessa kuin meillä Suomessa.

Luennoitsijoina oli omassa hoitotyössään ja/tai tutkimuksissaan BEMER-terapiaa käyttäviä lääkäreitä.

Dr. Anita Gàborjàn Ph.D, Semmelweis Medical University. Tinnitus, vertigo, hearing loss.

FullSizeRender

Tinnitus, huimaus ja kuulohäiriöt, joista kärsii vähintään 20% väestöstä. Kokonaislukua ei tarkkaan tiedetä. Usein ongelman aiheuttajaakaan ei tiedetä ja vaikka se saadaan selvitettyä, näyttöön perustuvia hoitoja ja lääkkeitä ei ole useita tarjolla.

Tutkittaviin valittiin 25 henkilöä, joille ei ole saatu hoitovastetta lääkkeillä tai muilla toimenpiteillä. Potilaille tehtiin perusteelliset tutkimukset (kuulotestit, kaularangan röntgen, kaulavaltimon ja nikamien doppler tutkimus, aivojen MRI). Tutkimukseen valittiin potilaat, joiden ongelman etiologinen syy oletettiin liittyvän verenkiertohäiriöön.

Kohdennettu fysikaalinen verisuoniterapia – käsittely annettiin kaularangan ja korvan alueelle 28 minuutin ajan 3-5 kertaa viikossa, yhteensä kymmenen kertaa.

Lievennystä oireisiin saatiin 65%, muuttumaton tilanne pysyi 35 %, tilanteen huonontuminen 0%.

Hoitojen aikana potilaat kokivat lievää pistelyä, uneliaisuutta, rentoutumista ja parempaa mielialaa. Useimmat raportoivat lisäksi niveloireiden helpottumista, unen laadun paranemista yöllä ja verenkiertohäiriöihin liittyvien ongelmien helpottumista sekä parempaa energiatasoa. Tämä pilottitutkimus antaa aiheen laajempaan tutkimushankkeeseen.

Unkarissa on tehty toinenkin tutkimus samasta aiheesta: Dr. Szilágyi Imre (Szentes), kaksoissokkoutettu, plasebokontrolloitu tutkimus, N=108 / 106.

Tulokset samanlaiset. 22.2% merkittävästi parempi, 47,3% parempi, 30,5% ei muutosta, 0% tilanteen huonontuminen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että BEMER-terapia sopii erinomaisesti tukihoitomuodoksi tinnituksen, huimauksen ja kuulohäiriöiden hoitoon, koska niihin liittyy usein verenkierron häiriöitä, kaularangan sairauksia, lihasjännitystä ja fyysistä stressiä. BEMER-terapialla ei ole todettu haitallisia sivuvaikutuksia ja sen säännöllinen käyttö tukee verenkiertoa koko elimistössä.

Lisää Budapestin uutisia pikapuolin!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *