Migreeni voi olla elämää pahasti lamaannuttava vaiva

Pahimmillaan se kesti Marjo Mäkelällä 3 viikkoa kerrallaan ja alkoi aina uudestaan kuukautisten alettua. Nykyisin Marjo pärjää jo ilman estolääkitystään ja unikin maistuu paremmin. Miten tähän on päästy?

Marjo Mäkelä sairastaa sklerodermaa sekä siihen usein liittyvää fibromyalgiaa. Jatkuvat kivut kuuluvat tyypillisesti näihin sairauksiin. Vaikeat päänsäryt liittyvät usein myös sklerodermapotilaiden elämään.

”Koska poden hormonaalista migreeniä, eivät täsmälääkkeet auta siihen. Migreenillä on ollut tapana tulla aina kuukautiskierron mukaan ja kestää kolme viikkoa kerrallaan. Olin siis vain noin viikon kuukaudessa ilman migreeniä”, Marjo kertoo.

Pitkäkestoinen estolääkitys purettiin vihdoin pois

Marjo Mäkelä on saanut botox-hoitoa kolmen kuukauden välein. Koska sitä ei saa antaa useammin, palasi migreenikin aina takaisin parin kuukauden jälkeen. Viime keväänä Marjo ryhtyi käyttämään BEMER-hoitoa kuultuaan sen positiivisista vaikutuksista erilaisiin kiputiloihin ja migreeniin.

”Ryhdyin käyttämään fysikaalista BEMER verisuoniterapiaa maaliskuussa. Koska tulokset olivat niin hyviä migreenin osalta, ryhdyttiin migreenin estolääkitystä purkamaan neurologin kanssa yhteistyössä jo toukokuussa. Purkamiseen meni kaksi kuukautta. Olen nyt siis  ollut ilman lääkitystä puolisen vuotta ja migreeni on pysynyt täysin poissa. Söin migreenin estolääkityksenä käytettävää epilepsialääkettä 13 vuoden ajan 4 pilleriä päivässä”, Marjo kertoo.

Fibromyalgiassa Marjolla on myös entistä vähemmän epämääräisiä ”pomppivia” kipuja.

Estolääkitys ei aiemmin myöskään yksin auttanut migreenin hallintaan. Avuksi tarvittiin botox-hoidon lisäksi e-pillerit tasaamaan hormonitoimintaa. Hän saa edelleen toistaiseksi botoxia, mutta lääkärin kanssa on puhuttu myös sen vähentämisestä ja e-pillerien lopettamisesta.

Sormien valkoisuus ja kivut vähenivät

”Kaiken kaikkiaan minulla on vähemmän kipuja ja sormien valkoisuutta. Sitä esiintyy usein sklerodermapotilailla, koska ääreisverenkierto on niin huono. Yleensä tarvitsen lämmintä ilmastoa lievittämään oireita, mutta BEMER-hoito on virkistänyt ääreisverenkiertoa niin hyvin, että pärjään myös viileässä”, Marjo kuvailee.

Marjo ei halua pitää BEMER-hoidosta taukoa, koska pelkää kipujen ja särkyjen palaavan. Siksi laite kulkee mukana myös matkoilla. Ainoastaan yövuorossa töissä ollessa iltahoito saattaa joskus jäädä väliin.

Marjon neurologi arvelee fysikaalisen BEMER-hoidon tehostavan muun muassa jumissa usein olleen niskan verenkiertoa ja auttavan näin päänsärkyihin.

”Elämä on helpompaa, kun on vähemmän kipuja. Nukkumiseenkin hoito on vaikuttanut. Minulla on ollut tapana herätä öisin monta kertaa wc:hen. Nyt nukun jopa 5-6 tuntia kerrallaan, mitä ei ole tapahtunut vuosiin ennen fysikaalisen BEMER verisuoniterapian aloitusta. Jaksaminen on sen vuoksi myös paljon parempaa”, Marjo kertoo.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Mikä Bemer?

Fysikaalinen verisuoniterapia parantaa verenvirtausta pienimmissä verisuonissa sekä veren jakautumista kudoksille. BEMER-teknologia perustuu mikroverisuonten seinämien rytmisen liikkeen (vasomotion) stimulointiin. Vaikuttavana tekijänä on patentoitu signaali, joka tahdittaa häiriintynyttä rytmiä mikroverisuonissa. BEMER tukee kehon kykyä korjata itse itseään parantuneen mikroverenkierron kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *