Susanna Salin 45 v, on kokenut viime kuukausien aikana merkittävän elämänlaatua kohottavan muutoksen. 20 vuotta kipulääkkeitä syöneenä tuntuu mahtavalta, kun kipu on kadonnut lähes kokonaan.

Tuntui, että kehossa alkoi tapahtua jotakin uutta

”Siitä on puoli vuotta, kun aloitin BEMER-kokeilun. Pian ostin sitten laitteen omaksi. En olisi uskonut sen muuttavan elämääni näin voimakkaasti. Palaudun paljon nopeammin ja työssäjaksaminen on parantunut”, Susanna Salin kertoo.

Kipulääkkeet pois

Susanna on käyttänyt kipulääkkeitä lähes puolet elämästään ja viime vuosina jopa 3-4 kipulääkettä päivässä. Viimeisten parin kuukauden aikana kipuun on tarvittu lääkettä enää 1-2 kertaa kuukaudessa. Sekin usein stressin aiheuttamaan migreeniin, ei vanhoihin kipuihin.

”Pian hoidon aloituksen jälkeen alkoi tuntua, että kehossani tapahtuu jotakin uutta. Nyt viimeisten kahden kuukauden aikana olen havainnut isoimmat muutokset. Minulla on monia sairauksia, mutta yritän panostaa hyvinvointiin, jotta jaksan työelämässä ja elämänlaatu pysyy mahdollisimman hyvänä”, Susanna sanoo.

Sidekudossairaus aiheuttaa kipuja

Susanna sairastaa EDS-oireyhtymää (Ehlers-Danlosin oireyhtymä), joka on harvinainen geneettinen sidekudossairaus. Siihen kuuluvat muun muassa sidekudosmuutoksen aiheuttama nivelten yliliikkuvuus, luksaatio ja subluksaatio. Tavanomaisia oireita ovat krooninen, vaikea kipu sekä lihasten huono rasituksensietokyky ja helposti väsyminen.

Kivut ovat nyt lähes kadonneet ja voimat palautuneet. Susanna tuntee palautuvansa väsymyksestä nopeammin ja jaksavansa myös työssä paremmin.

”Vuosi sitten minulla oli vakava molemminpuolinen keuhkoveritulppa. Se romutti fyysisen kunnon täysin ja toipuminen kesti kauan. Tuntui etten jaksa työssä ja voimat olivat poissa. Viikonloput vain nukuin ja lepäsin, ei ollut energiaa. Jos siivosin kotona, nukuin sen jälkeen 2-3 tuntia.”

Työssä jaksaa paljon entistä paremmin

Nyt kunto on palautunut ja siivotakin jaksaa paremmin. Siinä säännöllinen BEMER-hoito on ollut avuksi. Susanna kokee itsensä 45-vuotiaana vielä nuoreksi, koska on aina ollut liikunnallinen ja toimelias. Palautuminen on parantunut, eikä hän ole enää niin uuvuksissa työpäivän tai muun toiminnan jälkeen.

Synnynnäinen EDS-sairaus aiheuttaa paljon fyysisiä rajoitteita tavallisten kotitöidenkin tekemiseen jaksamisen kautta. Portaissa liikkuminenkin saattaa olla haasteellista. Palautuminen rasituksista onnistuu nyt nopeasti entiseen verrattuna.

”Liikkumisen kanssa ei ole enää ongelmia. Olen täysipäiväisessä työssä, vaikka aiemmin ennustettiin, että olen 40-vuotiaana jo eläkkeellä. Koen saavani paljon lisätyövuosia BEMER-hoidon avulla”, Susanna iloitsee.

Syyskuun lopulla Susanna kävi lääkärillä, jonka mielestä hänen ei pitäisi urheilla liian rankasti. Kävely on hyväksi ja samoin uinti lempeällä tavalla.

”Urheilun jälkeen palaudun nyt kyllä paljon paremmin. Lisäksi polvi loukkaantui muutama viikko sitten, mutta kumma kyllä tuntuu, että oireet katosivat jo BEMER-täsmähoidon myötä.  Katsotaan, mitä lääkäri sanoo”, Susanna pohtii.

Säännöllisyys on valttia

”Kun tässä sairaudessa jäsenet eivät kestä ja luusto ja jänteet ovat heikkolaatuisia, on todella panostettava itsensä kunnossa pitämiseen. Sairauteen kuuluvat myös suolisto-ongelmat, joiden vuoksi olen muuttanut ruokavaliotani. BEMER-täsmähoito on auttanut myös vatsakipuihin. Se tuntuu todelliselta ihmelääkkeeltä.”

On tärkeää, että Susanna ottaa hoitoa säännöllisesti aamuin illoin. Hän vaihtaa joka viikko hoidon tasoa ja ottaa joskus jopa 3 kertaa päivässä perushoitoja. Matkoilla laite kulkee aina mukana, sillä muuten kivut palaavat.

Lisäksi BEMER-hoito ennaltaehkäisee tai lieventää urheilussa sattuvia loukkaantumisia ennen suoritusta otettuna. Tämä perustuu BEMER-terapian aiheuttamaan solutason aineenvaihdunnan vilkastumiseen.

BEMER-käyttäjän pitää muistaa juoda paljon. Tämän Susanna muistaa nyt, koska lääkäri huomautti kehon kuivuudesta hoidon alkuvaiheessa, kun veden juonti oli unohtunut.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Mikä BEMER? 

BEMER-­‐teknologia perustuu mikroverisuonten seinämien rytmisen liikkeen (vasomotion) stimulointiin. Vaikuttavana tekijänä on patentoitu signaali, joka parantaa verenvirtausta pienissä verisuonissa. BEMER tukee kehon kykyä korjata itse itseään parantuneen mikroverenkierron kautta.

Mikroverenkierto muodostuu kaikkein pienimpien verisuonten tiheästä verkostosta. Siellä tapahtuu noin 74 % verenkierrosta. Mikroverenkierrolla on tärkeä kuljetustehtävä: Se toimittaa kudoksiin ja elimiin happea ja ravinteita, kuljettaa pois kuona-aineita sekä tukee immuunijärjestelmää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *