Miehen infertiliteetti eli hedelmättömyys voi olla yhtä usein syy lapsettomuuteen kuin naisen terveydelliset syyt.

Dr Edit Erdei

Miehen terveyteen liittyvät alueet, kuten hedelmällisyys ja seksuaaliset häiriöt kuuluvat andrologiseen tutkimusalueeseen. Unkarissa tutkittiin miehen hedelmällisyyden laskuun liittyviä asioita. Tutkijana toimi tohtori Edit Erdei Unkarin sotilaallisen sairaalan urologian yksiköstä.

Hedelmättömyyden syyt löytyvät tutkimusten mukaan yhtä usein sekä miehistä että naisista

20 prosenttia hedelmällisyysongelmista johtuu molemmista, sekä miehestä että naisesta. Noin 40 prosenttia johtuu joko miehestä tai naisesta.

Unkarilaisessa tutkimuksessa hoidettiin 22 henkilöä lokakuusta 2014 maaliskuuhun 2017.  Yhtenä hoitona käytettiin BEMER-terapiaa. Tutkimuksessa haluttiin selvittää muun muassa BEMER-terapian vaikutukset siittiöiden DNA:n pilkkoutumisen määrään. Pilkkoutuminen on yhteydessä siittiöiden hedelmöittämiskykyyn.

Erilaisia syitä miehen hedelmättömyyteen:

Syitä ei tunnettu 31,0 % ,  huonot hedelmällisyystestiarvot 7,8 %, tulehdukset 8,0 %, seksuaaliset häiriöt, ejakulaatio-ongelmat 5,9 %, yleiset systeemiset sairaudet 3,1 %, kiveskohjut 15,6 %, hormonaaliset syyt 8,9 %, immunologiset syyt 4,5 %, siemenputken tukkeuma 1,7 %, muut syyt 5,5 %

Potilaat saivat BEMER-hoitoa vaikutuksista riippuen keskimäärin kahden kuukauden ajan. Jokaisen sperma analysoitiin ja hormonitasot testattiin tutkimuksen aluksi, kuukusittain ja lopuksi. Tutkittiin muun muassa prolaktiini, estradioli, progesteroni, kokonaistestosteroni, vapaa testosteroni ja D3 vitamiinin arvot.

BEMER edisti kiveskohjujen hoitoa ja sperman tervettä tuotantoa

Tulokset osoittivat BEMER-terapian tarpeellisuuden miehen infertiliteetin hoidossa. Spermatuotannon maksimoimiseksi suositellaan käytettävän yhdistelmähoitoja, kuten BEMER-terapiaa muun hoidon ohessa. Spermatuotantoon vaikuttavat selkeästi vaskulaarinen ja neuro-hormonaalinen säätely.

BEMER-hoidon etuna pidetään tutkimuksessa sen kivuttomuutta, soveltuvuutta ja tehon säätelymahdollisuutta yksilöllisesti. Hoito tukee mikroverenkiertoa, solujen toimintaa, hormonituotantoa ja –toimintaa, uusiutumisprosesseja ja sillä on näin ollen myös ikääntymiseen liittyviä vaivoja vähentävä vaikutus. BEMER parantaa mikroverisuonten toimintaa ja edistää lääkehoidon vaikutuksia. Näin joitakin lääkkeitä voidaan käyttää pienempiä annoksia ja sivuvaikutuksetkin jäävät vähäisemmiksi.

BEMER-terapia ansaitsee paikkansa hyvin luokitelluissa tutkimuksissa hoitovaihtoehtona. Hoidosta näytti tutkimuksen mukaan olevan erityisesti apua kiveskohjuista kärsiville potilaille.

Tulevaisuudessa nähdään, voiko BEMER muuttaa hoitokäytäntöä ja ennaltaehkäistä joissakin tapauksissa myös leikkauksia. Tätä varten tarvitaan vielä laajempaa tutkimusta, jossa luokitellaan potilasryhmät tarkemmin ja tehdään johdonmukaista seurantaa.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Mikä mikroverenkierto? 

Mikroverenkierto muodostuu kaikkein pienimpien verisuonten tiheästä verkostosta. Siellä tapahtuu noin 74 % verenkierrosta. Mikroverenkierrolla on tärkeä kuljetustehtävä: Se toimittaa kudoksiin ja elimiin happea ja ravinteita, kuljettaa pois kuona-aineita sekä tukee immuunijärjestelmää. 

Mikä Bemer?

BEMER-teknologia perustuu mikroverisuonten seinämien rytmisen liikkeen (vasomotion) stimulointiin. Vaikuttavana tekijänä on patentoitu signaali, joka tahdittaa häiriintynyttä rytmiä mikroverisuonissa. BEMER tukee kehon kykyä korjata itse itseään parantuneen mikroverenkierron kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *