Matti Heikkilällä, 74 vuotta, ja hänen vaimollaan Riitalla, 72 vuotta, on nyt syytä hymyyn: Matin säärihaavat sekä pikkuvarpaan haava ovat parantuneet ja varpaan amputaatioaika voitiin peruuttaa!

Vielä seitsemän viikkoa sitten tilanne näytti toisenlaiselta. Pikkuvarpaan haava oli ollut lähes vuoden auki, eikä ollut parantunut tarpeeksi, joten amputaatioaika oli jouduttu jo varaamaan. Myöskään säärihaavat eivät olleet parantuneet.

Pitkä sairaalahoito aiheutti makuuhaavoja

Matti joutui sairaalaan pidempiaikaisesti huhtikuussa 2019, jonka seurauksena hän sai makuuhaavoja eri puolille kehoa – paikkoihin, joihin paine makuulla kohdistui. Myös säärihaavoja tuli useita ja yksi haavoista tuli pikkuvarpaaseen. Haavoja hoidettiin alkuun kolmekin kertaa viikossa.

”Silti haavojen paraneminen oli hidasta ja vei monia kuukausia. Säärihaavat ja pikkuvarpaan haava olivat erityisen hankalia, eikä toivoa niiden kiinni menosta oikein enää ollut”, kertoo Riitta menneiden kuukausien apeista tunnelmista.

Yhteys tuttuun BEMER-jälleenmyyjään

Riitta päätti ottaa yhteyttä tuttuun BEMER-jälleenmyyjään, kun Matin haavojen tilanne alkoi näyttää toivottomalta. Hän oli kuullut fysikaalisesta BEMER-verisuoniterapiasta jo vuosia aiemmin samaiselta tutultaan. ”Ajattelin, että hoidosta saattaisi olla Matille apua, joten sitä kannattaisi ainakin kokeilla”, tuumii Riitta.

Matti ja Riitta ottivat laitteen aluksi koekäyttöön kahdeksaksi viikoksi, joiden aikana tilannetta on seurattu ja saatu neuvoja käytöstä viikoittain.

BEMER-hoito käyttöön tammikuun lopulla – haavat paranivat 3-4 viikossa!

Hoito aloitettiin 21.1.20. Haavoissa alkoi näkyä paranemisen merkkejä hyvin pian hoidon aloittamisen jälkeen. ”Jalkojen väri muuttui koko ajan paremmaksi ja säärihaavat paranivat kolmessa viikossa! Neljän viikon jälkeen myös pikkuvarpaan haava umpeutui! Olimme todella iloisesti yllättyneitä!” kertaavat Matti ja Riitta helpottuneita ja vähän epäuskoisiakin tunnelmiaan.

Tilanne 28.1.20
Tilanne 4.2.20

Terveyskeskuskäynnillä vielä vahvistettiin, että haavat olivat hyvin parantuneet eikä mitään syytä pikkuvarpaan amputaatioon enää ollut. Amputaatioaika voitiin siis peruuttaa!

Tilanne 25.2.20

Liikkuminen helpompaa ja lisää energiaa

Riitta on huomannut, että BEMER-hoidon aloittamisen myötä Matin liikkumisesta on myös tullut aiempaa vaivattomampaa. Hän ei tarvitse rollaattoria enää juurikaan kotona liikkuessaan ja kävelystä on tullut hiukan ripeämpää. Tuolista on helpompi nousta ylös. Myös kuntosaliharjoittelu on voitu aloittaa taas yhdessä uudelleen. Matti ei myöskään hengästy enää entiseen malliin harjoituksia tehdessään.

”Itselläni on silmänpohjan rappeumaa sekä kuivat silmät. Olen tarvinnut jo vuosia kosteuttavia silmätippoja päivittäin. Nyt BEMER-hoidon käytön myötä huomasinkin, että tipat ovat jääneet laittamatta useana päivänä. Silmät eivät enää tunnu niin kuivilta”, ihmettee Riitta.

BEMER-hoito jatkuu vastedeskin!

Tätä haastattelua tehdessä eletään seitsemättä koekäyttöviikkoa, joten laitteen vuokra-aika on pian umpeutumassa.  ”BEMER-terapian käyttö jatkuu aivan varmasti tästä eteenpäinkin! Siitä on tullut todella tärkeää meille molemmille. Oma laite on jo tilattu ja on tulossa meille lähipäivinä”, kertoo Riitta.

”Suosittelemme lämpimästi muillekin BEMER-hoidon kokeilua, niin hyvät ovat omat kokemuksemme. Hinta tuntu meistä vuosia takaperin aika korkealta, mutta nyt hyötyihin nähden ei todellakaan enää”, Matti ja Riitta rohkaisevat.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

Fysikaalinen BEMER-verisuoniterapia parantaa pienten verisuonten eli mikroverisuonten verenkiertoa silloin, kun se on heikentynyt. Kun pienten suonten verenkierto tehostuu, paranee solujen aineenvaihdunta eli hapen ja ravinteiden saanti sekä kuona-aineiden poisto. Näin solut pystyvät selviytymään elintärkeistä tehtävistään, mm. tuottamaan tarvitsemansa energian ja uusiutumaan. Tämä on elintärkeää kaikille erilaisille soluillemme aina ihon soluista luu-, lihas-, aivo- ja vaikkapa sydänsoluihin asti – munuaisia ja maksaa unohtamatta. Tästä kertoo myös Matin tapaus omalta osaltaan.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos Matille ja Riitalle haastattelusta ja hyvää terveyttä myös jatkossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *