”Tietysti terveys ja virkeys on ne kaikkein tärkeimmät asiat – ja se että voi elää itsenäisesti!”

Oululainen Liisa Pyrrö täyttää 80-vuotta ensi viikolla. Juhlia ei nyt koronaviruksen aikaan voi järjestää, mutta se ei ole iso harmin aihe Liisalle. ”On niin mukavaa, kun on kunnossa, vaikka on vanhakin”, toteaa Liisa reippaasti. ”Ikä on kuitenkin vain luku ja juhlia ehtii myöhemminkin.”

Säryt, migreeni ja särkylääkkeiden aiheuttamat vatsavaivat nuoresta asti

Vaikka Liisa on nykyisin hyvässä kunnossa, näin ei ole aina ollut. Hän kärsi parikymppisestä asti niskasäryistä ja migreenikohtauksista, joihin hän söi vuosikymmeniä särkylääkkeitä. Särkylääkkeet taas aiheuttivat pahoja vatsavaivoja ja lopulta vaikean refluksin. Refluksia Liisa hoiti ensin happosalpaajilla ja lopulta tehtiin sen oireita parantava leikkaus, joka auttoikin jonkin verran.

Migreenikohtaukset jatkuivat lääkkeistä huolimatta ja vatsa meni aina vain pahempaan kuntoon. Refluksikaan ei ollut kokonaan helpottanut. Koska vaivat aktivoituivat erityisesti öisin, nukkuminen kävi vähitellen todella vaikeaksi, jo noin 45-vuotiaasta alkaen, Liisa muistelee.

Kivut ja säryt johtivat myös siihen, että lastenlasten kanssa ei pystynyt lattialla kumarrellen leikkimään. Rintarangan ja niskanalueen säryt voimistuivat niin, että Liisa meni lääkärin tutkimuksiin vuonna 2010. Aluksi lääkäri epäili sydänperäisiä ongelmia, mutta röntgenkuvat osoittivat, että kyse olikin vaikea-asteisista kulumista.

70-vuotiaana löytyi BEMER-terapia avuksi

Kohta kymmenen vuotta takaperin, syksyllä 2010, Liisa törmäsi sysmäläisen tuttunsa kautta BEMER-terapiaan. Tuttava suositteli osallistumaan seuraavaan esittelytilaisuuteen Oulussa ja kokeilemaan terapiaa. Liisa ja hänen miehensä Paavo osallistuivat tilaisuuteen – ja laite tilattiin kotiin siltä istumalta.

Tuloksia alkoi tulla säännöllisessä käytössä

Kun Liisa otti oman laitteen käyttöön tammikuussa 2011, alkoivat tulokset näkyä hiljalleen. 8-9 viikon päivittäisen käytön jälkeen alkoivat yöunet parantua merkittävästi ja kevääseen mennessä särky- ja migreenikohtaukset harventua.

Liisa pystyi vähentämään särkylääkkeiden käyttöä, mikä taas auttoi vatsaa elpymään. Refluksioireetkin paranivat vähitellen. Näin huono kierre oli saatu pysähtymään ja Liisan terveys lähti kohenemaan.

”BEMER-hoidon vaikutukset minulle ovat olleet kultaakin kalliimpia! Kun ennen oli jos minkälaisia vaivoja, niin enää ei ole juuri mitään. Olen tänä päivänä käytännöllisesti katsoen lääkkeetön ja voin mainiosti”, iloitsee Liisa. ”Kuinka monella terveys on parempi 80- kuin 70-vuotiaana? Yleensä mennään toiseen suuntaan tässä iässä.”

Kova paleleminen helpottanut eikä flunssat enää vaivaa

Liisa oli ollut koko ikänsä kova palelemaan. ”Liisahan se paleltuu joka paikkaan”, ovat ystävät todenneet jo vuosia sitten. Saunan jälkeenkin piti jo puolen tunnin päästä laittaa lämmintä päälle, eikä kaupasta voinut ajatellakaan ostavansa ohutta ja kevyttä yöpaitaa – jo ajatuskin kauhistutti.

Muutamien vuosien BEMER-hoidon käytön myötä on Liisan elimistön lämpötalous kuitenkin kokenut suuren muutoksen. ”Nyt ei oikeastaan koskaan palella, vaikka on vähemmän päällä. Ne aiemmin kauhistelemani kevyet yöpaidatkin on käytössä, muuten tulee yöllä liian kuuma”, kertoo Liisa.

Isompaa flunssaa tai influenssaa ei Liisalla ole ollut sitten vuoden 2011, eikä myöskään hänen miehellään, joka myös käyttää BEMER-hoitoa päivittäin. Influenssarokotuksia Liisa ei ole ottanut.

BEMER-hoidon käyttö tuo säästöä

Liisan kokemus on, että BEMER-hoidon käyttö on tuonut hänelle vuosien varrella säästöä alkuinvestoinnista huolimatta. ”Ties kuinka monelta lääkärireissulta ja särkylääkkeeltä olen säästynyt näinä viimeisinä kymmenenä vuotena”, hän toteaa. ”Jalkani ovat myös hyvässä kunnossa ihoa myöten, joten minun ei tarvitse käydä jalkahoitajalla ainakaan jalkaongelmien vuoksi. Hemmotteluhoidot on sitten erikseen”, hän lisää.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kivut usein lieventyvät ja unetkin paranevat. Tästä Liisan tapaus on hyvä esimerkki.

Tutkimus tukee Liisan kokemuksia. Sen mukaan BEMER-hoidolla on positiivisia vaikutuksia sekä kipuun että uneen. (1)

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos Liisalle haastattelusta ja hyvää terveyttä myös jatkossa!

Sydämelliset onnittelumme 80-vuotispäivän johdosta!

 

Lähde:

  1. Bohn W., Hess L., Burger R. The effects of the “physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. J Complement Integr Med. 2013;10(Suppl):S5-12.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *