AUTS! Mitä tapahtui? Kuului inhottava rusahdus nilkasta. Löysin itseni maahan pyllähtäneenä. Nilkkaan sattui. Vauhdilla nouseva turvotus ei helpottanut kipua.Yrittäjänä ensimmäisenä tuli mieleen kysymys, miten hoidan sovitut asiat ja tapaamiset? Sisälle päästyäni aloin hoitaa nilkkaa BEMER-terapian paikallishoidolla.

 

Ei siis kylmää, vaan stimulaatiota verenkierrolle!

Se auttoi ja nilkkaan tullut turvotus alkoi laskea sekä kipu helpottaa. Sinnikkäästi nilkuttaen jatkoin elämää normaaliin tapaan. Onneksi tapasin muissa merkeissä tuttavani fysiatrin, jolle vilkaisu nilkkaan riitti kehottamaan minua menemään röntgeniin. Muuten olisin varmasti sitkistellyt vielä useamman päivän odottaen ihmeparantumista.

Lääkärissä todettiin kehräsluun murtuma. Lohdutusta toi diagnoosi, että kyseessä oli ns. hyvälaatuinen nilkan murtuma.Ensimmäistä kertaa elämässäni aloin kulkea nelijalkaisena eli kyynärsauvojen avulla. Totesin, että kyseessä oli monin tavoin terveellinen elämän suoma kokemus.

Kyynärsauvoilla kulkeminen on ensinnäkin melkoista harjoitusta yläkropalle ja vaatii hyviä käsivoimia sekä tekniikkaa. Arkiset toimet, kuten esimerkiksi ovien avaaminen, vaativat uudenlaista paneutumista ja suunnittelua.

Suurin havahtumiseni on tapahtunut henkisellä puolella. Minulle on ominaista se, että asioiden on tapahduttava vauhdilla. Nyt on ollut pakko hidastaa. Kaikkein vaikeinta minulle on ollut pyytää apua muilta, mutta nyt sekin on ollut pakko tehdä. Kahvikupin siirtäminen paikasta toiseen vaatii jo mietiskelyä, saatikka sitten monet tärkeämmät asiat.

En tarvinnut ainoatakaan särkylääkettä.

Fysikaalisen verisuoniterapian ansiosta turvotusta ei juurikaan ollut. Verenpurkauma oli hyvin pieni ja hävisi nopeasti. Hienon kipsin kanssa könkkäilin kaksi viikkoa ja sitten kaksi viikkoa jaksoin pitää vielä lastaa. Hoitelin jalkaa 3-4 kertaa päivässä. Kotona ja työpaikalla.

Mikä on makroterveyden merkitys kuntoutumisessa?

Kaatumiseni ei johtunut omasta huolimattomuudestani, vaan oli silkka vahinko, joka voi sattua kenelle tahansa milloin tahansa. Näissä tilanteissa punnitaan, kuinka hyvin keho toimii ja pystyy korjaamaan itse itsensä terveeksi.

Kuntoutuminen ja työkyky on erittäin merkittävä asia taloudellisesti, elämänlaadullisesti sekä yhteiskunnallisesti. Tietysti yrittäjille, mutta myös heidän tärkeimmälle resurssilleen, henkilöstölle.

Onnettomuudestani on nyt viisi viikkoa. Nilkka kestää astumista. Normaalit kengät mahtuvat jalkaan. Olen jo kuusissakymmenissä, joten paranemisprosessissa voisi olla ongelmia. Toipumiseni on ollut nopeaa ja vaivatonta, kiitos hyvän makroterveyteni ja ihanan BEMER-terapian.

Kun annat soluillesi, mitä ne tarvitsevat, solut tuottavat sen mitä sinä tarvitset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *