Päivi Koivusen pitkäkestoinen uupumus lähti vihdoin taittumaan

Uupumus voi tulla hiipien vuosien varrella, niin ettei sitä alkuun itse oikein huomaakaan. Elämästä vain katoaa värit ja ilo, ja kaikki alkaa tuntua väkinäiseltä suorittamiselta. Kunnes saattaa iskeä romahdus ja toinenkin, jolloin tuntuu, että kaikki voimat loppuvat, eikä valoa tunnelin päässä näy.

Näin kävi Päivi Koivusellekin. Hän kertoo jälkikäteen huomanneensa, että on ollut jo aiemmin työelämässä uupunut, mutta viimeisin totaalinen romahdus tapahtui puolitoista vuotta sitten, kun hän oli kolmen lapsensa kanssa kotona. Viimeinen vuosi on kuitenkin tuonut voimia takaisin, kun Päivi on löytänyt omaa vointiaan tukevia työkaluja ja hoitoja.

Uupuminen oli totaalista

Nyt 41-vuotias Päivi kertoo olleensa enemmän tai vähemmän uupunut ehkä jopa 20 vuotta. Uupumus kuitenkin lisääntyi lasten synnyttyä. ”En nukkunut juurikaan kahdeksaan vuoteen ja sillä oli tietysti dramaattinen vaikutus jaksamiseeni.”

Voinnin romahduksia oli useita, ja viimeisin niistä oli puolitoista vuotta sitten. ”Suoritin vain elämää ja aivotoiminta tuntui aivan lamaantuneelta. Pyöritin samoja päivittäisiä rutiineja, kun muuhun ei ollut voimavaroja. Tiesin olevani uupunut, mutta voimia ei ollut tehdä asialle mitään.”

Onneksi kaksi nuorinta lasta pääsivät silloin päiväkotiin ja Päivi sai mahdollisuuden alkaa hiljalleen kerätä voimiaan.

Monenlaiset keinot avuksi

Päivi otti vähitellen käyttöön monenlaisia työkaluja vointinsa parantamiseksi. Näitä olivat muun muassa Emotional Freedom Techniques (EFT) -menetelmä tunteiden vapauttamiseen ja stressin purkamiseen sekä meditointi. Aiemmin noudattamastaan kasvis- ja luomupainotteisesta gluteenittomasta ja maidottomasta sekaruokavaliosta hän siirtyi täysin kasvispohjaiseen ruokavalioon.

Näillä muutoksilla olikin suuri merkitys hänen voinnilleen ja hän alkoi nukkua 6-7 tuntia yössä. ”Heräilin edelleen kuitenkin – ja olisin nukkunut 12 tuntiakin, mutta se ei ollut mahdollista.”

BEMER®-terapia herätti eloon!

”Kahdeksan käyttöviikon jälkeen tuli eräänä päivänä sellainen uskomaton tunne, että olen elossa. Ensimmäistä kertaa moneen, moneen vuoteen. Se oli käsittämättömän upea tunne!” kertoo Päivi liikutusta äänessään.

Ennen kahdeksatta käyttöviikkoa Päivi ei ollut tuntenut BEMER®-hoidosta oikeastaan mitään vaikutusta, mutta sen jälkeen hänen vointinsa parani nopeasti. Elossa olon upeita tuntemuksia tuli yhä useampana päivänä, etenkin kymmenennen käyttöviikon jälkeen.

Hän huomasi olonsa kohenemisen myös siinä, että hänellä ei ollut enää jatkuvasti nälkä. Tuntui, että ruoka vihdoin imeytyi. ”Hoidon vaikutus todella tuntui sekä henkisellä että fyysisellä tasolla!”

Päivi on nyt käyttänyt fysikaalista BEMER®-verisuoniterapiaa vajaat puoli vuotta ja oman kokemuksensa pohjalta suosittelee sen käyttämistä lämpimästi muillekin. ”Se on ollut käänteentekevä hoito itselleni ja uskon, että siitä olisi apua monille muillekin. Mikroverenkierrolla on merkitystä koko keholle, päästä varpaisiin.”

Päivin mukaan on myös tärkeää muistaa ottaa itselleen hengähdys- ja palautumistaukoja päivittäin, että myös mieli saisi tarpeellisia levähdyshetkiä. ”Kännykän tuijottaminen ei ole mielelle lepoa. Sen sijaan voisi olla hyvä hiljentyä hetkeksi tai käydä pienellä kävelyllä luonnossa laskeakseen mielen kierroksia ja aktivoidakseen parasympaattista hermostoa. Tämä on tärkeää kaikille, vaikkei uupunut olisikaan.”

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole välttämättä yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *