Terhi Pilven, 56 vuotta, oikea kyynärpää oli alkanut kipuilla alkuvuodesta 2018 ja maaliskuuhun mennessä kipu oli yltynyt niin kovaksi, että arkiaskareet alkoivat käydä hankaliksi. Terhi työskentelee toimistopäällikkönä Tapiolan Honka ry:ssä ja vaikka työtehtävät eivät olekaan fyysisesti raskaita, haittasivat kivut hiiren käyttöä ja kirjoittamista tietokoneella. Kantaminen oli erityisen kivuliasta ja jopa kevyemmät toimet, kuten hiusten laittaminen ja töpselin vetäminen seinästä, alkoivat tuntua mahdottomilta. Terhin olikin opeteltava käyttämään vasenta kättään melkeinpä kaikissa toimissaan. ”Kasviksetkin oli ostettava valmiiksi pilkottuina”, ihmettelee Terhi. Kipu haittasi myös nukkumista, kun kääntyessä kättä oli varottava.

Maaliskuussa lääkäriin

Terhi alkoi hakea apua ongelmaansa maaliskuussa ja kääntyi ensin lääkärin puoleen. Lääkärin mukaan tenniskyynärpään hoitoon oli tarjolla lähinnä käden säästäminen kipua tuottavilta toimilta. Näin Terhi menettilikin ja lisäksi venytteli kättään. Kyynärpään vahvistaminen pieniä painoja käyttäen ei kivun vuoksi onnistunut.

Huhtikuun puolivälissä alkoivat BEMER-hoidot

Huhtikuussa kipujen jatkuessa Terhi muisti työpaikallaan Tapiolan Honka ry:ssä olevan BEMER-laitteen ja kääntyi sen käytöstä tutun edustajan puoleen. ”Tässä vaiheessa kaikki keinot oli kokeiltava. Kivut haittasivat arkea jo todella paljon”, sanoo Terhi. Neuvot saatuaan hän alkoi ottaa BEMER-hoitoa muutaman kerran päivässä.  Terhi käytti BEMER-hoitoalustaa perusohjelman mukaisesti viikoittain tehoa nostamalla. Perushoidon hän otti useimmiten kaksi kertaa päivässä samoin kuin paikallishoidon hoitovyöllä.

Toukokuun puolivälissä kivut olivat hävinneet

Hyödyt hoidosta alkoivat näkyä parin viikon sinnikkään ja säännöllisen käytön jälkeen. Terhin iloksi ja helpotukseksi kivut alkoivat lieventyä, kunnes neljän viikon hoidon jälkeen kivut olivat käytännössä hävinneet. Samanaikaisesti Terhi jatkoi käden säästämistä sekä venyttelyä. Hän huomasi myös, että hoidon aikana nesteet lähtivät tehokkaasti liikkeelle. Kyynärpää on pysynyt edelleen hyvässä kunnossa.

Tapiolan Hongan kasvatti Anton Odabasi käyttää myös BEMER-terapiaa

Kauden 2013-2014 päätteeksi Korisliigan vuoden tulokkaaksi valittu Anton Odabasi on saanut BEMER-terapiasta apua palautumiseen sekä loukkaantumisesta kuntoutumiseen. Haastattelussaan vuodelta 2014 hän kertoo tarkemmin, miten BEMER-terapia on vaikuttanut hänen elämäänsä positiivisesti. Antonilla on oma BEMER-laite kotonaan ja käyttö on säännöllistä edelleen tänäkin päivänä.

Hyötyä myös työnantajalle

Terhin ja Antonin esimerkit kertovat myös siitä, että palautuminen toiminta- ja työkykyiseksi nopeammin hyödytti heidän itsensä lisäksi myös urheiluseuraa työantajana sekä koko työyhteisöä tai joukkuetta. BEMER onkin oivallinen investointi työntekijöiden toimintakyvyn ylläpitoon ja palauttamiseen myös työnantajan näkökulmasta, sillä sairauspoissaolot voivat käydä pidentyessään kalliiksi. Hoito on lyhyt, yleisimmin 8 minuuttia riittää, ja helppo ottaa vaatteet päällä hoitoalustalla istuen tai maaten.

BEMER-laite on Honkahallilla niin seuran henkilökunnan kuin yli tuhannen honkalaisen jäsenen sekä heidän vanhempiensa käytettävissä.

Voisiko sinunkin työpaikallasi olla BEMER koko henkilökunnan terveyttä tukemassa?


BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Mikä Bemer?

BEMER-teknologia perustuu mikroverisuonten seinämien rytmisen liikkeen (vasomotion) stimulointiin. Vaikuttavana tekijänä on patentoitu signaali, joka tahdittaa häiriintynyttä rytmiä mikroverisuonissa. BEMER tukee kehon kykyä korjata itse itseään parantuneen mikroverenkierron kautta.

Mikä mikroverenkierto?

Mikroverenkierto muodostuu kaikkein pienimpien verisuonten tiheästä verkostosta. Siellä tapahtuu noin 74 % verenkierrosta. Mikroverenkierrolla on tärkeä kuljetustehtävä: Se toimittaa kudoksiin ja elimiin happea ja ravinteita, kuljettaa pois kuona-aineita sekä tukee immuunijärjestelmää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *