Pakko lopettaa treenit ja liikunta

Turkulaisen Pekka Spinkkilän akillesjänne oli vaivannut parin vuoden ajan ja viimeisen vuoden kipuilu oli ollut niin voimakasta, että juoksutreenit ja muukin liikunta olivat jääneet kokonaan pois päivärutiineista. Aamulla herätessä piti jalkaa verrytellä tovi, jotta pääsi kunnolla kävelemään. Painoa alkoi kertyä ja olo meni muutenkin väsyneeksi ja huonoksi, kun kipu ja jomotus pitivät hereillä yölläkin. Maratoneihinkin aiemmin osallistuneelle Pekalle tällainen ei ollut tuttu tai toivottu olotila laisinkaan.

Rakennuttajan työ on monipuolista

Räätälöityjen, allergiaystävällisten rakennusten rakennuttajana Pekan työ vaatii innovatiivisuutta ja läsnäoloa jokaisessa kohteessa sekä tiivistä keskusteluyhteyttä asiakkaiden kanssa, jotta kaikki heidän tarpeensa tulevat huomioiduiksi ( https://spinkkila.fi/.)  Akillesjänteen kipuilu ja huonosti nukutut yöt eivät helpottaneet tätä Pekan vastuullista ja hektistäkin työtä.  Pekka haki ensin vaivaansa apua fysioterapeutilta, joka määräsikin hänelle kotijumppaohjeita. Niistä ei kuitenkaan ollut isompaa apua. Kivut pysyivät edelleen.

Akillesjänne kiinnittää pohkeen suuret lihakset kantaluuhun.

BEMER-hoidot tepsivät

BEMER-hoidot Pekka aloitti vaimonsa suosituksesta. Kivut alkoivat fysikaalisen verisuoniterapian käytön myötä lieventyä 2-3 kuukauden kuluessa ja kokonaan vaiva oli kadonnut noin puolen vuoden käytön jälkeen. Pekka otti hoitoja joka päivä aamuin illoin suosituksen mukaan sekä paikallishoitoja hoitovyöllä (B.PAD) useamman kerran päivässä kipualueelle. Juokseminenkin onnistuu taas hyvin.

Nyt Pekka on käyttänyt BEMER-hoitoja jo kahden ja puolen vuoden ajan ja huomannut monia muitakin positiivisia vaikutuksia. Hänen vireystilansa ja yöunensa ovat parantuneet, mikä on ollut todella tärkeää työssä jaksamisen kannalta. ”Otan hoidon teholla 2, kun tunnen olevani stressaantunut. Se rentouttaa ja auttaa myös nukkumaan, vaikka olisi kovinkin kiireistä ja monta työmaata käynnissä yhtä aikaa, kuten tänä kesänä.”

Pekka on suositellut hoitoa myös rakennusalan kollegoilleen, joilla työstä johtuen voi olla monenlaisia vaivoja. Pekan lapset käyttävät hoitoa myös silloin tällöin: poika palautuakseen treeneistä ja tytär rentoutuakseen. ”Ruoka, liikunta ja BEMER-hoito pelaavat hyvin yhteen! Vointi on nyt oikein hyvä.”, 50-vuotias Pekka toteaa tyytyväisenä.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Mikä mikroverenkierto? 

Mikroverenkierto muodostuu kaikkein pienimpien verisuonten tiheästä verkostosta. Siellä tapahtuu noin 74 % verenkierrosta. Mikroverenkierrolla on tärkeä kuljetustehtävä: Se toimittaa kudoksiin ja elimiin happea ja ravinteita, kuljettaa pois kuona-aineita sekä tukee immuunijärjestelmää.

 Mikä Bemer?

BEMER-teknologia perustuu mikroverisuonten seinämien rytmisen liikkeen (vasomotion) stimulointiin. Vaikuttavana tekijänä on patentoitu signaali, joka tahdittaa häiriintynyttä rytmiä mikroverisuonissa. BEMER tukee kehon kykyä korjata itse itseään parantuneen mikroverenkierron kautta.

2 Comments

  1. Olisi kiva tietää miten Pekan liikuntaharrastus? Onko juokseminen kuvioissa ehkä!?

  2. Mä olen vaikeana kipukroonikkona etsinyt 3v apua kipuihini. Nyt on löytynyt 2 tuotetta millä kipuja olen saanut lievitettyä ja toinen niistä on Bemer. Voin suositella jo parin viikon testin jälkeen kaikille. Elämääni kivuissa ja niistä toipumisessa saa seurata blogistani https://www.facebook.com/groups/Kipukroonikontestattuelama/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *