jussikatja_kuvaaja_janne_mikkilä_IMG_1570
kuva_janne_mikkila

 Tanssijan elämässä varsinkin jalat ja nivelet joutuvat koville. Miten keho kestää?

Katja Koukkula ja Jussi Väänänen ovat molemmat tanssineet 10-vuotiaista. Ammattimaiseksi tanssi muuttui parikymppisinä noin 20 vuotta sitten.

Katja Koukkulan molemmat polvet on leikattu kulumien vuoksi.

“Ensimmäisen leikkauksen jälkeen sain tanssijaystävältä kuukaudeksi lainaksi BEMER-laitteen viime syksynä. Muutamat tutut tanssijat käyttävät BEMER-hoitoa ja ovat olleet kovin tyytyväisiä”, Katja kertoo.

Nopea palautuminen pitää tanssijan työkykyisenä.

Katja oli kuullut kollegoiltaan mikroverenkierron stimuloinnin nopeuttavan urheilijan palautumista ja edistävän vammojen paranemista. Toisen polvileikkauksen tullessa Katja otti BEMER-laitteen käyttöönsä viikon leikkauksen jälkeen. Leikkaus tehtiin mikrofrakturointina, jossa luuhun porataan reikiä.

“Kahden viikon käytön jälkeen huomasin muun lisäksi uneni olevan paljon syvempää ja nautinnollisempaa kuin ennen. Työstressin tuntemukset ovat vähentyneet. Kun lopetan työt, asiat eivät enää pyöri päässä ja tule uniin, vaikka projekti olisi kesken”, Katja kuvailee tyytyväisenä.

vesilasiiStock_000014798160_Large

Alussa Katja oli saanut nestehukkaa ja päänsärkyä BEMER-hoidosta, kun ei muistanut juoda tarpeeksi nestettä. Nykyisin hän muistaa juoda tarpeeksi vettä hoitojen yhteydessä, joten päätä ei enää särje.

Liikeradat nopeammin kuntoon

Nyt BEMER-laite on ollut käytössä 3 kuukautta ja polven paraneminen on edennyt hyvin.

Katja ottaa hoitoa eli fysikaalista verisuoniterapiaa aamulla, päivällä ja illalla. Hänestä merkittäviä edistysaskelia on tapahtunut nopeaan tahtiin.

”Jalka ei vielä kestä tanssimista, mutta liikeradat ovat tulleet nopeasti käyttöön ja liikkuvuus palautunut yllättävän hyvin. Luutuminen on hidasta, mutta BEMER-hoito on edistänyt toipumista. Pystyn suoristamaan jalkaa paremmin kuin ensimmäisen leikkauksen jälkeen, jolloin sain lyhyemmän ajan BEMER-hoitoa”, Katja sanoo.

Kivun lievitykseen Katja on myös kokenut saavansa paljon apua BEMER-terapiasta. Hän toteaa tyytyväisenä, että pystyi jättämään kipulääkkeet pois lähes kokonaan pian leikkauksen jälkeen.

jussikatjaaftertaste_img_0841

Turvotukset pois.

Jussi Väänänen on Katjan toipuessa polvileikkauksestaan harjoitellut koko kesän 5-6 tuntia päivittäin omia projektejaan varten. Hän pitää kehonhuoltoa erityisen tärkeänä tällaisina aikoina.

Kivunlievitys ja palautuminen ovat tanssijalle tärkeitä BEMER-hoidosta saatavia hyötyjä.

Rankkojen treenijaksojen aikana saan usein polvikipuja ja turvotusta. Olen huomannut, että BEMER poistaa kipuja ja vähentää nesteen kertymistä polviin. Näin pystyn seuraavana aamuna heti taas harjoittelemaan. Ennen polvet saattoivat olla kipeät ja turvonneet vielä seuraavana päivänä. Nyt pysyn siis paremmin työkuntoisena”, Jussi kuvailee.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

One Comment

  1. Todella hyvä aina kuulla eri urheiluammattilaistenkin kokemuksia. Kun noin koville joutuvat kehot saavat apua Bemeristä voi vaan kuvitella mitä se meille “taviksille” tekee. En vaihtaisi mihinkään !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *