Kymmenisen vuotta kestäneet vaivat hävisivät, kun aineenvaihdunta käynnistyi

Sisukas ja energinen Leena Kaijanranta Helsingistä on kärsinyt vakavista terveysongelmista jo lapsesta asti. Hänellä todettiin ensimmäinen syöpä imusolmukkeissa 10-vuotiaana ja seuraavan kerran kolmikymppisenä. Niistä Leena toipui vielä hyvin, mutta 58-vuotiaana tehdystä paksunsuolen syöpäleikkauksesta koitui monenlaisia ikäviä terveysongelmia, jotka haittasivat hänen arkeaan. Nyt nämäkin oireet ovat vihdoin väistymässä ja Leenan vointi kohenemassa lujaa vauhtia.

Syöpäleikkauksen jälkeen painoa kertyi, iho kipeytyi, munuaisen toiminta heikkeni, unet hävisivät eivätkä jalat kantaneet

Koko elämänsä 48 kiloa painanut, siro ja urheilullinen Leena sai 24 lisäkiloa suolistosyövän leikkauksen jälkeen. ”Kilot kertyivät huimaa vauhtia, puolessa vuodessa leikkauksen jälkeen. Ajatella, että sain yhtäkkiä puolet painostani lisää”, ihmettelee Leena. ”Lisäksi iho tuli kauttaaltaan erittäin kosketusaraksi, se tuntui myös kuin paksulta panssarilta”, Leena kuvailee. Hän ei päässyt ihon arkuuden ja jäykkyyden takia juuri kumartumaan eikä kääntämään kehoaan. Pelkkä vaatteiden paino ja kevyt koskettaminenkin sattuivat.

”Leikkaus teki myös sen, että jalkojeni hermotus ei enää toiminut. Ne menivät jopa alta, enkä voinut kunnolla kävellä”, hän jatkaa.  Jalkojen hermotus palautui vuosien saatossa osittain, mutta oikean jalan toiminta jäi epävarmaksi.

Eniten Leenaa kuitenkin huolestutti munuaisen toiminnan muutos, sillä hänellä on ollut vain yksi munuainen syntymästään asti. Sen toiminta oli ollut aiemmin moitteetonta, mutta leikkauksen jälkeen munuainen lähestulkoon pysähtyi.

”Nukuin vain 2-4 tuntia yössä leikkauksen jälkeisinä vuosina, joten olin myös valtavassa univajeessa. Olo oli aika hirveä kaikkineen”, Leena päivittelee.

Kymmenen vuotta kärsimystä

Näiden elämäänsä rajoittavien monien vaivojensa kanssa Leena on joutunut viettämään syöpäleikkauksen jälkeiset viimeiset kymmenen vuotta. ”Kävin monilla erikoislääkäreillä, joilta ei apukeinoja tilanteeseeni löytynyt. Heidän mukaansa aineenvaihduntani ja hormonitoimintani olivat niin pahasti seonneet, ettei niille ollut mitään tehtävissä”, Leena kertoo.

”Ennen innolla tekemäni ulko- ja puutarhatyöt jäivät, kun kehon liikuttaminen oli niin tuskallista. Munuaisen ja ihon kipu teki liikunnasta erittäin hankalaa.  Muutoinkaan liikunta ei väsyneenä ja jalkavaivaisena houkutellut”, Leena muistelee kärsimyksen täyteisiä vuosiaan, kun pelkkä paikallaanolokin oli vaatteiden kosketuksen vuoksi vaikeaa.

”Kilot myös pysyivät sitkeästi söinpä miten tahansa”, päivittelee Leena.

Mullistavia tuloksia fysikaalisella verisuoniterapialla parissa kuukaudessa

Leena kuuli BEMER-terapiasta miehensä terapeuttituttavan kautta. Hän kävi kokeilemassa hoitoa terapeutin vastaanotolla muutaman kerran. ”Toisella kerralla aloin tuntea oikeassa jalassani kihelmöintiä, aivan kuin paleltumisen jälkeen, kun veri lähtee kiertämään”, Leena kuvailee.  Hän päätti ottaa laitteen kotiin kokeiluun.

”Se oli kyllä kaikkien aikojen paras päätös! Nyt kahdeksan käyttöviikon jälkeen oikean jalan loputkin oireet ovat kadonneet ja pystyn kävelemään normaalisti”, iloitsee Leena. ”Kaikkein mullistavinta on kuitenkin ollut munuaisen toiminnan palautuminen normaaliksi ja ihoni paraneminen. Kivut sekä ihon panssarimainen jäykkyys ovat kokonaan kadonneet! Saan vaikka kädet lattiaan eikä vaatteiden kosketus enää aiheuta tuskaa! ”

Leenan paino on myös pudonnut viisi kiloa tämän kahden kuukauden aikana ja unet venyneet 6-8 tuntiin yössä – uniohjelmalla jopa kymmentuntisiksi. ”Minulle tämä hoito on ollut suorastaan pelastus. Olen itse saanut konkreettisesti kokea, mitä mikroverenkierron  toiminta merkitsee”, Leena huokaa helpottuneena.

Tietoa mikroverenkierrosta tarvittaisiin terveydenhuoltoon

Leena on koulutukseltaan terveydenhoidon ammattilainen, vaikka on ehtinyt tehdä elämänsä aikana paljon muutakin, muun muassa ollut mukana yritystoiminnan kehittämisessä monipuolisesti. Puhtia tuntuu riittävän edelleen.

”Mikroverenkierrosta ei puhuta lainkaan sairaanhoitajien tai terveydenhoitajien koulutuksessa, tuskin paljon lääkärienkään. Tähän pitäisi saada muutos. Myös BEMER-terapia pitäisi esitellä heille, jotta he tietäisivät, että tällainen hoitomuoto mikroverenkierron parantamiseen on olemassa. Uskon, että monet hyötyisivät tästä hoidosta ja on surkeaa, että siitä ei vielä tiedetä yleisemmin. Moni jää nyt apua vaille”, tuumaa Leena.

”Aion laittaa kaikille minua hoitaneille erikoislääkäreille tietoa tästä hoidosta ja kehotan heitä tutustumaan laitteeseen, sillä uskon, että moni heidän asiakkaansa voisi hyötyä tästä hoidosta.”

”Suosittelen myös kaikkia kiinnostuneita kuuntelemaan BEMER Nordicin tarjoamia webinaareja tai luentoja, sillä ne ovat hyvin asiantuntevia ja valottavat, kuinka mikroverenkierto toimii ja miksi se on meille kaikille tärkeää.”

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon – seuraamukset ovat yksilöllisiä

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten mikroverisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa lihaksilla, luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Terapiasta on tutkitusti apua mm. kipuun, uneen ja yleiseen elämänlaatuun (1).

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu peittämään tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Koska heikko mikroverenkierto voi aiheuttaa yksilöllisiä ongelmia, myös sen parantumisesta voi seurata yksilöllisesti erilaisia terveysvaikutuksia, oman kehon terveystilanteen ja kapasiteetin rajoissa: yhdellä haava saattaa parantua nopeammin, toisella kivut ja säryt helpottaa, kolmannella loppuu palelu ja neljäs on virkistynyt ja energisempi – ja monet saavat useita vaikutuksia riippuen terveysongelmiensa laadusta alkutilanteessa.

Yksittäisen käyttäjän kokemat seuraamukset eivät siis tarkoita sitä, että ne aina toteutuisivat samanlaisina kaikilla käyttäjillä. Kehollamme on yksilöllinen kyky hyödyntää mikroverenkierron stimuloimista omaksi hyväkseen.

Terapian vaikutuksia voi halutessaan ensin kokeilla 8 viikon koejaksolla, jolloin selviää, kuinka heikentyneen mikroverenkierron parantuminen alkaa tuntua ja näkyä omassa voinnissa. Jos kokemus on hyvä, voi laitteen lunastaa kokeilujakson jälkeen itselleen. 

Lämmin kiitos Leenalle haastattelusta – ja hyvää terveyttä myös jatkoon!

Kysy lisää lähimmältä jälleenmyyjältäsi valitsemalla kotisivumme vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”: https://suomi.bemergroup.com/fi.

Lähde:

  1. Bohn W., Hess L., Burger R. The effects of the “physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. J Complement Integr Med. 2013;10(Suppl):S5-12.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *