Jetta Rajamäki pitää yksityistalli Villa Hepolaa luonnonkauniissa maisemissa Jyväskylän Korpilahdella.

”Ajatus omasta tallista heräsi jo ensimmäistä omaa hevosta pitäessä, kun olin nähnyt niin paljon epäkohtia hevosten pidossa – asioissa, jotka teen itse toisin, hevosten hyvinvointi etusijalla”, kertoo Jetta.

Omaa tallia hän on pyörittänyt vuodesta 2002 ja pikkuhiljaa talli on laajentunut, kun myös muut hevosenomistajat ovat halunneet tarjota hevosilleen hoidon, jossa ei tarvitse jatkuvasti murehtia niiden hyvinvoinnista. ”Lomaillakin kuulemma voi huolettomin mielin, kun tietää hevosensa jäävän tallin työntekijöiden luotettavaan hoivaan”, kertoo Jetta hyvillään saamastaan palautteesta. Talli on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä täysihoitotalli, joka toimii yksityishevosten hoitopaikkana.

BEMER-terapia käytännön kokeiluun

Jetta kuuli BEMER-hoidosta kahdelta eri ihmiseltä, toinen oli saanut hyviä tuloksia itselleen ja toinen, hänen talliasiakkaansa, oli kuullut hyvää hevoslaitteesta. ”Päätin kutsua jälleenmyyjän esittelemään hoitoa ja hevoslaitetta meille tallille. Olen aika skeptinen tällaisten uusien hoitojen suhteen, joten halusin myös nähdä, kuinka hevoset käytännössä reagoivat hoitoon”, hän toteaa.

Koska hevoset selvästi reagoivat hoitoon, esimerkiksi rauhoittumalla, päätti Jetta ottaa laitteen kuukaudeksi tallilleen koekäyttöön. ”Näin minulla oli aikaa kokeilla hoitoa pidemmän aikaa ja useammalle hevoselle.”

Hyviä tuloksia tuli kaikille hevosille

Positiivisia, mutta erilaisia, tuloksia oli nähtävissä kaikilla hevosilla, joille hoitoa kokeiltiin. Jetan omalle Jade-hevoselle oli tullut jo muutamia vuosia sitten selkäjänne- ja ligamenttivaurio, jonka se sai laitumella kaaduttuaan. Vammat paranivat ultraäänitutkimuksen ja röntgenkuvien mukaan klinikalla tehdyillä shockwave- ja mesoterapiahoidoilla, mutta silti Jade lopetti lähes kokonaan aiemmin niin mieluisan ja terveelle hevoselle ominaisen piehtaroinnin vamman jälkeisiksi vuosiksi.

Jo muutaman päivän BEMER-hoidon jälkeen hevonen alkoi taas piehtaroida päivittäin! Myös sen käynti parani ja se vertyi nopeammin ratsastusharjoitusta aloitettaessa. ”Huomasin myös, että Jade tuli kiimaan hoidon aikana, kun yleensä kiimaa ei tule tai sitä ei juuri huomaa”, lisää Jetta.

Toisella hoidetulla hevosella oli hankalat luupiikit takapolvissaan viimesyksyisen autokolarin jäljiltä. Niitä oli hoidettu muun muassa laseroimalla, mutta hevonen ei siitä ole pitänyt.  Kun Jetta antoi BEMER-hoitoa takapolviin ensimmäistä kertaa, oli hevonen selvästi kuulolla, mitä jaloissa tapahtuu. Seuraavalla kerralla se otti hoidon vastaan jo rennommin. Kolmannella kerralla, kun Jetta tuli BEMER-laukkuineen tallipihalle, talutti omistaja hevosta laitumelta tallillepäin. Kun hevonen huomasi Jetan, se lähti juoksujalkaa tallille ”hoitoa ottamaan”.

”Hoito oli selvästi hevoselle mieluinen, niin auliisti se hoitoon rauhoittui siihen totuttuaan. Omistaja oli myös tuloksiin tyytyväinen, koska aiemmin hevonen vertyi todella hitaasti liikkumaan. Nyt käynti oli parempaa heti ensimmäisten BEMER-hoitojen jälkeen”, kertaa Jetta kokemuksia. Hevosen omistaja oli niin tytyväinen tuloksiin, että vuokrasi hoitolaitteen myös omaan käyttöönsä hevosilleen.

Useat hevosenomistajat totesivat, että hevoset ovat alkaneet liikkua vetreämmin hoitoa saatuaan ja eräälle vatsavaivaiselle ja laihtuneelle hevoselle palasivat kauan kadoksissa olleet ruokahalut BEMER-hoidon aikana. 

BEMER-terapiaa hevosille ja ihmisille

Vaikka moni suomalainen tuntee BEMER-terapian ihmisten hoidosta, on hevosille suunniteltu aivan oma hoitolaitteistonsa BEMER Horse Set, joka käyttää samaa hoitavaa PEMF-teknologiaa kuin ihmislaitekin. Hoitava signaali on kuitenkin räätälöity sopimaan nimenomaan hevosen verenkiertoa tukemaan ja tietysti hoitoyksiköt hevosille sopiviksi. Laitteistoon kuuluvat niin hoitoloimi kuin hoitavat jalkasuojatkin, joita voi myös käyttää muihin paikallishoitoihin, vaikkapa kaulalla.

”Hoitoloimen ja jalkasuojien käyttö oli todella näppärää, koska ne toimivat niihin integroitujen akkujen varassa, eikä johtoja tarvita. Ohjelman valinta on myös helppoa”, Jetta kuvailee. ”Hoitoloimen kokoa voi myös säätää ja se onkin ollut tarpeen, kun meillä on ollut sekä isoja hevosia että pikkuponeja hoitoa saamassa.”

BEMER-hoito tukee terveyttä laajasti parantamalla mikroverenkiertoa

BEMER-hoidon vaikutukset pohjautuvat sen kykyyn parantaa verenvirtausta pienimmissä verisuonissa eli mikroverisuonissa. Ihmisellä näitä mikroverisuonia on noin kolme neljäsosaa kaikista verisuonista ja hevosillakin niitä on samaan tapaan pääosa verisuonistosta. Koska kaikkien solujen aineenvaihdunta  on riippuvainen hyvästä mikroverenkierrosta ja sen mukanaan tuomasta hapesta ja ravintoaineista, on helppoa ymmärtää, että mikroverenkierron merkitys niin ihmisten kuin eläintenkin terveydelle on suuri.

BEMER-terapia voikin edistää hevosen rentoutumista, auttaa sairauksien ja vammojen ennalta-ehkäisyssä, nostaa suorituskykyä, edistää lihaksiston kehittymistä, parantaa vastustuskykyä tulehduksia vastaan sekä tukea toipumista hiertymistä, loukkaantumisista ja leikkauksista. Villa Hepolan kokemukset kertovat omalta osaltaan näistä moninaisista vaikutuksista, joista ovat vakuuttuneet myös monet muut hevosalan ammattilaiset niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

BEMER Nordic kiittää haastattelusta ja toivottaa Jetalle ja koko Villa Hepola -tallille hevosineen oikein hyvää kesää!

 Kysy lisää jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös hevoslaitteen tilaus tai ihmisille tarkoitetun laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *