Personal trainerina kuntoutuspuolella

35-vuotias Janne Shnoro on EVO Fitnessin personal trainer, joka tekee työtään pääosin noin 45 – 60 vuotiaiden kuntoutusasiakkaiden kanssa ja hoitaa paljon heidän erilaisia kiputilojaan. Janne toimii Talin golf-kentän läheisyydessä Kutomo Business Parkin toimitiloissa, jossa hänellä on käytössään avara ja hyvinvarustettu 198 m2 yrityskuntosali. Asiakkaita tulee sekä talon sisältä että ulkopuolelta.

Kroppa on kovilla

Jannen arki on hyvin liikunnallista, koska personal trainerin työn lisäksi hän pelaa pesäpalloa ja tekee omaa salitreeniä. Pesäpallopelin aikana tulee juostua 7-8 km ja usein vielä täydellä vauhdilla. Kuormitus etenkin jaloille on iso.

Polvet ovatkin vaivanneet Jannea jo vuosia ja vasemman polven leikkaus hänelle tehtiin jo vuonna 2008, kun eturistiside meni poikki ja kierukka repesi.

Apua polven kipuun, vastuskykyyn ja palautumiseen

BEMER-terapiasta Janne kuuli vuonna 2013. Hän oli hiukan skeptinen, mutta koska leikattu polvi vaivasi häntä edelleen, hän päätti kokeilla terapian tehoa. Alkuun Janne otti hoitoa epäsäännöllisesti, eivätkä polven kivut helpottaneet, mutta aloitettuaan säännöllisen käytön tuloksia alkoi tulla ja  kivut alkoivat vähentyä. Nyt polvi kestää treenaamisen ja kovatempoiset pelitkin.

Myös aiemmin usein toistuneet flunssat ovat pysyneet poissa monen vuoden ajan. ”Flunssat loppuivat sen jälkeen, kun aloin ottaa BEMER-hoitoa säännöllisesti ja lopetin maitorahkakierteen”, kertoo Janne. Rahkan syönnin lisäksi hän vähensi myös muiden maitotuotteiden käyttöä, minkä hän kokee myös auttaneen flunssakierteen katkaisussa.

Janne ottaa BEMER-hoidon aina ennen treeniä tai peliä valmistelevalla sekä sen jälkeen palauttavalla ohjelmalla. ”Palautuminen rasituksesta on parantunut paljon. Lihasten välitön rentoutuminen on huomattavaa BEMER-hoitoalustalla maatessa, eivätkä ne kipeydy entiseen malliin”, toteaa Janne tyytyväisenä.

Aamulla energiaa ja illalla rauhoittumista

BEMER-hoidon Janne ottaa myös aamulla ensimmäisenä, jotta saa energisen startin aamuun. Näin keho herää ja hän kokee olevansa hyvässä vireessä asiakastyössä ja ohjauksessa. ”Myös henkinen valmistautuminen on tärkeää, jotta pystyy reagoimaan herkästi asiakkaan tarpeisiin”, hän tuumaa.

Päivän päätteeksikin hoito on tärkeä, koska etenkin iltatreenien jälkeen keho saattaa käydä ylikierroksilla ja rauhoittuminen on vaikeaa. ”Rauhoitun ja nukahdan nopeammin, kun otan BEMER-hoidon sekä magnesiumia illalla ennen nukkumaan menoa”, kertoo Janne toimiviksi osoittautuneista iltarutiineistaan.

”Kyllä BEMER-hoito on vuosien varrella näyttänyt tehonsa, eikä skeptisyydestä ole omalla kohdallani enää tietoakaan”, Janne hymyilee. ”Suosittelisin kokeilemaan hoitoa, jos kärsii vaikkapa kivuista tai nukkuu huonosti. Ja tietysti paljon liikkuville hoito sopii erinomaisesti tukemaan palautumista.”

Hyvä mikroverenkierto ja kudosaineenvaihdunta vähentää kipua ja nopeuttaa palautumista

BEMER-hoito on fysikaalista verisuoniterapiaa, joka parantaa heikentynyttä verenkiertoa mikroverisuonistossa, jonka piiriin kuuluu 74 % kaikista verisuonistamme. BEMER-terapian vaikutus ulottuu kehon pinnalta aina sisäelimiin asti. Hyvä mikroverenkierto on perusedellytys solujen tehokkaalle aineenvaihdunnalle ja se tukee näin kudosten, mm. luuston, lihasten ja ihon, paranemisprosesseja. Kun solut ja niistä muodostuvat kudokset saavat veren mukana tarvitsemansa hapen ja ravinteet sekä pystyvät tehokkaasti poistamaan aineenvaihduntatuotteet, kuten vaikkapa hiilidioksidin ja maitohapon, kivut lievittyvät ja vammojen parantuminen sekä rasituksesta palautuminen on nopeampaa. Myös uni paranee monilla. (Bohn W & all, 2013.)

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos haastattelusta Jannelle ja aurinkoa kesään!

2 Comments

  1. Olen käyttänyt Bemeriä jo yli 2vuotta,en ole saanut hyötyä yöunin koska en voi käyttää yöohjelmaa sen kuumotuksen. vuoksi.

  2. Hei Sirpa! Mikäli haluat, voisit ottaa yhteyttä hoitoneuvontaamme ja keskustella ongelmasta sairaanhoitajamme kanssa. Hänet tavoittaa 5.8. lähtien ma-ke klo 9-15 numerosta 020-7439074.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *