Jaana Kivimäki, pararatsastaja harjoittelee parhaillaan Espanjassa ja tavoitteena on Tokion paraolympialaiset.

Jaana on vaihtanut esteratsastuksen kouluratsastukseen paraurheilijana vakavan loukaantumisen seurauksena. Lastaussilta romahti Jaanan päälle ja hänen selkäytimensä katkesi kahteen osaan. ”Kehostani löytyi 2.000 luunsirpaletta ja alaraajani olivat halvaantuneet,” toteaa Jaana tuosta tilanteesta.

Elämä jatkuu ja tekevälle sattuu

Nyt Espanjassa aamulenkillä olleessaan Jaana oli kaatunut yllättäen pyörätuolin kanssa pyörän osuessa pieneen kivetykseen. ”Otin vastaan oikealla kädelläni ja seurauksena oli iso alue asfaltti-ihottumaa. Olen kellahtanut useita kertoja pyörätuolilla maahan ja tälläkin kertaa pystyin nousemaan itse ylös”, kertoo Jaana.

Ensimmäisen vuorokauden aikana haavaan laitettiin palohaavoihin tarkoitettu hopeasidos, mutta haava oli alkanut märkimään.

Jaana käyttää säännöllisesti BEMER-terapiaa ja otti nyt paikallishoidot käyttöön suoraan haava-alueelle.

Haava ennen BEMER-hoitoja
Haavan tilanne pv 3
Haavan tilanne pv 4
Tilanne pv 5
Tilanne kuudentena päivänä

Mistä on kysymys?

Fysikaalinen BEMER-verisuoniterapia parantaa mikroverenkierron toimintaa koko kehossa ja myös trauma-alueella. Kun haava-alue saa mahdollisimman hyvin happea ja ravintoaineita, kehon omat itsesäätelymekanismit, mitä haavan parantuminen on, toimivat mahdollisimman tehokkaasti. Samoin aineenvaihduntatuotteet ja esim. hematoomat, mustelmat, häviävät nopeasti kun verenkiertomme toimii hyvin. Keho siis korjaa itse itseään, niinkuin sen kuuluisikin tehdä.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Jaanan elämä on elokuvan arvoinen

Sitkeys ja peräänantamattomuus sekä erilaisista haasteita selviytyminen on puhutellut myös elokuvan tekijöitä. Valmistumassa on tositarinaan perustuva elokuva Tuukka Temosen ohjaamana ja Olga Temosen näytellessä pääroolia eli Jaanaa. Aika jonka sain- elokuvan ensi-ilta on tulossa maaliskuussa 2020.

Legolas-hevonen nauttii myös hoidoista

Jaana ei pysty ohjaamaan hevostaan jaloilla, joten sen on toteltava ääntä ja kahta piiskaa. Hevosen kunto on myös koetuksella pitkillä matkoilla ja tiiviissä harjoittelussa, joten sen terveyttä ja palautumista tuetaan BEMER-loimella. Video Jaanan hevosen hoidosta https://www.dropbox.com/s/7eyv6lnum1vdbrz/Jaana%20Kivim%C3%A4ki.mp4?dl=0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *