Selkäleikkauksesta toipuminen vauhdittuu

Budapestin Medical Kongress 2017 on tupaten täynnä kiinnostunutta kansainvälistä yleisöä. Noin 400 lääketieteen ammattilaista, joista 250 lääkäriä. Unkari on edelläkävijä tämän tukihoitomuodon hyödyntämisessä myös sairaaloissa kotihoidon lisäksi.

Neurotraumatologi Dr Zoltán Németi työskentelee Unkarin Budapestissä sijaitsevassa sairaalassa ja hän on yksi niistä lääkäreistä, joka on vakuuttuneet terapian tuloksista. Hän on käyttänyt potilailleen jo kymmenen vuotta BEMER-terapiaa tukihoitomuotona toipumiseen. Miksi?

Selkäydinkipu on kovinta kipua ja vaikeuttaa merkittävästi elämää.

Vaikeiden selkäongelmien hoitamiseen leikkaushoito on usein ainoa vaihtoehto ja niistä toipuminen jälleen työkuntoiseksi kestää keskimäärin yhden vuoden. Miten tätä prosessia voitaisiin tukea ja vielä ilman haitallisia sivuvaikutuksia?

Viimeistään kaksi päivää leikkauksen jälkeen aloitetaan kuntoutuksen tukemiseen fysikaalinen verisuoniterapia. Käytetään koko kehon mikroverenkierron stimulointia ja lisäksi tehostavaa käsittelyä paikallishoitona leikkausalueelle. Kun kudosaineenvaihdunta palaa mahdollisimman nopeasti normaaliksi, kehon omat korjausprosessit saavat tukea. BEMER-hoito tukee ideaalisten olosuhteiden muodostumista kudokseen, jotta toipuminen olisi mahdollisimman tehokasta.

Koko kuntoutuminen on tehokkaampaa sekä potilas kokee vähemmän kipua.

Tässä sairaalassa (Kenezy County Hospital Deprecen Medical Univercity) hoidetaan merkittävä määrä vaikeita tuki-ja liikuntaelinongelmia. Isoista selkärangan operaatiosta kuntoutumista seurattiin 235 potilaalla. Heistä 20 käytti BEMER-terapiaa, kaikki muut hoitotoimenpiteet olivat samoja.  20 potilaasta 15 käytti BEMER-terapiaa vähintään 6-8 viikkoa. Seuranta tehtiin 6 viikon – 3 kuukauden – 6 kuukauden aikoina.

Seurannan mittaustuloksissa BEMER-ryhmä oli aina parempi.

Diagnoosi AO:A3 (incomplete burst fracture) potilaille säännöllinen BEMER-terapian käyttö helpotti merkittävästi ensimmäistä puolta vuotta leikkauksen jälkeen. Suurin ero saatiin liikkumisessa ja kivun kokemisessa. Tällöin myös muut kuntoutusmenetelmät voitiin ottaa käyttöön aikaisemmin. Tästä ryhmästä 14 henkilöä/15  palasi työelämään jo 6 kuukauden kuluttua. Tämä tarkoittaa sairausloman merkittävää lyhentymistä, koska työkuntoisuus tai ns. normaaliin elämään palaaminen kestää yleensä noin vuoden.

“Rakenteellisissa ongelmissa (kalsifikaatio) leikkaus on aina tarpeen, mutta BEMER on osoittautunut tehokkaaksi tukemaan parantunutta luun muodostumista ja ennaltaehkäisemään kalsifikaatiota muodostumaan uudelleen.” toteaa Dr Zoltán Neméti.

Fysikaalinen BEMER verisuoniterapia stimuloi heikentynyttä mikroverenkiertoa ja sitä kautta parantaa kudosaineenvaihduntaa sekä tukee immuunijärjestelmää. Kun kudosaineenvaihdunta toimii mahdollisimman hyvin myös leikatulla alueella, on kipua vähemmän ja ennaltaehkäistään tulehduksellisia tiloja. Paraneminen mahdollistuu  nopeammin!

www.bemernordic.com

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *