Toivoa kivun paranemisesta ei kannata menettää

Selkäkipu voi liittyä tapaturmaan, ylikuormitukseen tai syntyä ilman erityistä syytä. Se voi olla lihas-, välilevy-, nivel- tai hermopinneperäistä. Läheskään aina selkäongelman syy ei selviä.

Vaikka kuvissa näkyisikin selän kulumamuutoksia, se ei välttämättä tarkoita, että kivun koko syy olisi niissä. Nykytutkimuksen mukaan näitä samoja kulumamuutoksia löytyy paljon myös oireettomilta henkilöiltä: puolella heistä oli välilevypullistuma ja peräti 30 %:lla välilevytyrä. (1)

Selkäkivun olemus on siis edelleen osin arvoituksellinen, eikä kulumamuutoksen löytymisen vuoksi kannata menettää toivoa kivun paranemisesta. Kivun syy voi olla muuallakin.

Yhteys sydän- ja verisuonitautien syihin

Selkäkipuja voivat lisätä myös vähäinen liikunta, lihavuus ja tupakointi. Myös stressi ja tyytymättömyys työhön ovat yhteydessä selkävaivoihin. Näillä samoilla syillä on yhteys myös sydän- ja verisuonitauteihin. (1)

Kipujen taustalla huono paikallinen verenkierto?

Olipa kyseessä lihasjännitys tai paikallinen kudosrakenteiden vaurio, ne heikentävät usein veren- ja lymfanestekiertoa paikallisesti, jolloin kudoksen hapensaanti ja kuona-aineiden poisto huonontuvat.

Jo pitkään on tiedetty, että kudoksen hapenpuute aiheuttaa kipua. Tästä esimerkkinä on kivulias katkokävely, jossa jalkojen riittämättömän verenkierron aiheuttama, hapenpuutteesta johtuva kipu on niin voimakas, että se pakottaa pysähtymään. Levossa, kun lihasten hapentarve vähenee, kivut helpottavat. (2)

Eräs tutkimus puolestaan varoittaa lääkäreitä sekoittamasta alaraajojen lihasten riittämättömän mikroverenkierron aiheuttamia kipuja neuropaattisiin kipuihin. Oireet voivat näissä olla hyvin samankaltaiset. Erottelu on tutkijoiden mukaan tärkeää, jottei tehtäisi turhia selkäleikkauksia. (3)

Useat saaneet apua fysikaalisesta verisuoniterapiasta

Fysikaalinen BEMER®-verisuoniterapia on auttanut useita selkä- ja muistakin kivuista kärsiviä (4). Myös tutkimuksen mukaan terapia auttaa kipuihin (5). Näidenkin tulosten perusteella verenkierron toimivuudella ja kivuilla on siis yhteys.

Kulumia terapia ei paranna, mutta sen avulla voidaan vauhdittaa heikentynyttä mikroverenkiertoa ja siten lisätä hapen ja ravinteiden tarjontaa kipeässä kudoksessa, sekä tehostaa kuona-aineiden poistumista. Näin kivut ovat monella lähteneet hellittämään.

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähteet:

  1. Alaselkäkipu. Käyvän hoidon potilasversiot. Pohjolainen T., Leinonen V. Ja Malmivaara A. Julkaistu 22.9.2014.
  2. Venermo M. Kroonisen alaraajaiskemian määritelmä. Käypä hoito. 13.4.2010. Duodecim.
  3. Liu J-T., Liao W-J. & al. Lower limb pain caused by insufficient muscular microcirculation. Indian J Surg (Jan-Feb 2014) 76(1): 70-75
  4. Mikroverenkierto – terveytesi ydin. Hellisolujasi.fi.
  5. Bohn W., Hess L., Burger R. The effects of the “physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. J Complement Integr Med. 2013;10(Suppl):S5-12.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *