Kirsi Honkasen olo on kohentunut monella tavalla

Porlammilaisella Kirsi Honkasella on ollut monenlaisia terveysongelmia vuosien varrella, mutta osaan niistä hän on onneksi löytänyt toimivia hoitokeinoja. Ykköstyypin diabeteksen sokeritasapainoon on auttanut ketogeeninen ruokavalio, selän ja niskan alueen kipuihin taas viime syksynä hänen käyttöön ottamansa fysikaalinen BEMER®-verisuoniterapia.

”Yritän satsata terveyteeni paljon, jotta olo pysyisi parempana – ja tuloksiakin on tullut”, kertoo Kirsi tyytyväisenä.

Selkäkipuja jo vuosikymmeniä

Nyt 56-vuotiaalla Kirsillä on diagnosoitu ehkä syntymässä tai lapsuusiässä poikki mennyt häntäluu jo vuosikymmeniä sitten, kun selän kipuja tutkittiin. Lääkäri totesi aikoinaan, että kivut helpottavat 40-vuotiaana, kun selkä alkaa jäykistyä ja niin on tosiaan käynyt. Leikkaamaan selkää ei lähdetty, koska lääkärin mukaan se ei olisi helpottanut kipuja.

Magneettikuvissa todettiin myöhemmin ristiselän alueen rappeumaa. ”Oli opittava elämään kipuilevan selän kanssa pitämällä lihaskunnosta hyvää huolta”, toteaa Kirsi. Silti särkylääkkeitä on kulunut. Voimakkaista särkylääkkeistä hänellä on ollut käytössä jatkuva resepti.

Iskiasoireet ja ajoittaiset kivut ovat kaikesta huolimatta vaivanneet edelleen silloin tällöin. Seisomatyön vaihtaminen liikkuvampaan auttoi, mutta nukkuminen jäi edelleen ongelmaksi, kun selkä ei kärsinyt oikealla kyljellä makaamista ollenkaan.

Niskat jumittaa ja perussairauksia taustalla – monipuoliset keinot käytössä

Kirsi käyttää käsiään paljon nykyisessä työssään pesulassa ja se on saanut hänen niska- ja hartiseutunsa jumit pahenemaan. Välillä ei pää ole kääntynyt. Näitä vaivoja on ollut enemmän tai vähemmän viimeiset kymmenen vuotta.

Hieronta ja vyöhyketerapia ovat auttaneet omalta osaltaan vuosien varrella. Silti niskakipuja ja -jumeja on tullut edelleenkin, joskaan ei aivan yhtä voimakkaina nyt lomautettuna kuin aiemmin töissä ollessa.

Kirsillä on myös perussairauksina ollut kilpirauhasen vajaatoiminta noin 30 vuoden ajan sekä vuonna 2008 diagnosoitu tyypin 1 diabetes. ”Yritän olla ketogeenisellä ruokavaliolla, koska se pitää sokerit tasapainossa vähemmillä insuliineilla ja olokin on paljon energisempi. Tupakoinnin lopetin kokonaan 4-5 vuotta sitten.” Kirsi tukee terveyttään myös luontaistuotteilla ja ravintolisillä, ja on aloittanut joogaamisen.

Apua selälle ja niskoille fysikaalisesta BEMER®-verisuoniterapiasta

BEMER-edustaja suositteli Kirsille terapian käyttöön ottamista niin selkä- kuin niskakipujenkin vuoksi viime syksynä. ”Minuun teki vaikutuksen erityisesti se, että NASA on myös ollut kiinnostunut käyttämään BEMER-terapiaa tavalla tai toisella astronauttien terveyttä tukemaan. Se sai minut ostamaan laitteen siltä istumalta, vaikka se aika hintavalta tuntuikin”, Kirsi kertoo.

Kauppaa ei ole tarvinnut katua, sillä vähitellen hoidon aloittamisen jälkeen selän yölliset vaivat ovat hävinneet ja Kirsi voi nyt nukkua kummalla tahansa kyljellä. Särkylääkettä hän ei ole tarvinnut enää pariin kuukauteen.

”Otan hoitoa ohjeen mukaan aamuin ja illoin 8 minuuttia. Lisäksi otan hoitovyöllä tai spotilla paikallishoitoa niskoille aina tarvittaessa, jolloin jäykkyys ja kivut helpottuvat.”

”Vaikka tulisi rahapula, niin BEMER®-terapiasta en luovu!”

Kirsi on ollut BEMER®-terapiaan kovin tyytyväinen, eikä voisi enää kuvitella olevansa ilman sitä.

”Selkä- ja niskaongelmien helpottumisen lisäksi olen alkanut nukkua syvemmin. Myös käsien puutuminen on vähentynyt ilmeisesti niskaongelmien helpotuttua ja verenkierron parannuttua muutoinkin.”

Hän kertoo myös laihtuneensa noin seitsemän kiloa BEMER®-terapian aloittamisen jälkeen, eikä hänellä ole enää entisenlaista tarvetta syödä liikaa. ”En tiedä, johtuuko tämä BEMER®-hoidosta, mutta ruokahaluni ovat nyt tosiaan maltillisemmat. Painoni on jojoillut vuosien varrella, kun olen yrittänyt moneen kertaan laihduttaa, mutta nyt paino on pudonnut ilman varsinaista laihdustusyritystä. Ruokavaliotani muutin ketogeeniseksi jo paljon ennen hoidon aloittamista, joten en usko ruokavalion muutoksen aivan yksin vaikuttaneen, vaikka silläkin lienee osuutensa.”

”Suosittelen ehdottomasti hoitoa myös muillekin. Minusta se on ollut rahansa arvoinen, kun olo on näin paljon kohentunut. Mieskin on tyytyväinen BEMER®-terapian käyttäjä”, hymyilee Kirsi.

 BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *