BEMER-terapia urheilijan tukena.

buda_duray

Dr. Peter Duray, urheilulääkäri, erikoistunut kuntoutukseen.

Luennon sisältöä Budapestin lääketieteellisestä kongressista 2016.

BEMER-terapian merkitys urheilijalle:

  • fyysiseen suoritukseen valmistauduttaessa tehostamaan lämmittelyä
  • mahdollisimman tehokas palautuminen
  • tehostamaan suoritusta tukemalla biokemiallisia ja fysiologisia prosesseja
  • auttamaan yksilöllisen harjoittelun optimoinnissa
  • paranemisprosesseissa, kuntoutumisessa tehostamalla toipumista ja lisäämällä sen tasoa
  • ravintoaineiden imeytymisessä
  • paremman keskittymiskyvyn saavuttamisessa
  • urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä
  • sairauksien ennaltaehkäisyssä

Professional man swimming with hat and goggles at the pool

Ammattiurheilussa ja urheilussa yleensä halutaan tuloksia ja nykytiedon valossa BEMER-terapian vaikutuksia urheilijalle ei voi ohittaa. Tutkimukset osoittavat BEMER-terapian tehon mikroverenkierrolle, solujen hapensaannille ja siten myös solujen energiantuotannolle.

Urheilijan heikoin kohta on usein immuniteetti, johtuen kehon jatkuvasta ylikuormituksesta.

Samoin krooninen uupumus ja unihäiriöt ovat yleisiä ongelmia. Sairauksien ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää.

Young exhausted girl lying on a floor after training

Parempi unen laatu ja immuunijärjestelmän tukeminen ovat seurauksia säännöllisestä fysikaalisen BEMER-verisuoniterapian käytöstä.

Palautumiseen liittyy mm. maitohappojen tehokas poistuminen sekä mikrovaurioiden korjaantuminen, jolloin ennaltaehkäistään urheiluvammoja. Mikroverenkierron stimulointi suorituksen jälkeen tehostaa palautumista. Samoin aineenvaihdunnan sopeutuminen kehoa rasitettaessa on tärkeää.  Näissä haasteissa mikroverenkierron hyvällä toiminnalla on suuri merkitys.

Aiemmin tehdyssä tutkimuksessa BEMER-hoidon lisääminen urheilijoiden harjoitusleirin ohjelmaan paransi suorituskykyä ja juoksunopeutta 15 %. Kyseessä oli tenniksenpelaajien kolmen viikon harjoitusleiri. Malomsoki J, Babindak E: The effect of magnetic treatment on the physical fitness and certain exercise-physiological parameters of athletes. Sportorvosi Szemle 2006 (2-3) p.217-228

Mikroverenkierron mahdollisimman optimaalinen toiminta on merkittävä asia myös urheilijoille. BEMER-terapia on turvallinen, kehon omia prosesseja tukeva terapia, jolla ei ole todettu haitallisia sivuvaikutuksia. BEMER-terapia ei ole dopingia.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *