Miten kivulias polvivamma saatiin nopeasti kuriin?

Antti Tukia

Erilaiset polvivammat ovat tavallisia, mutta ikäviä. Niitä joudutaan usein korjaamaan leikkauksilla ja ne rajoittavat liikkumista ja urheilua. Polvivamman leikkauksen jälkeen vamma voi myös olla pitkään hyvinkin kivulias. 35-vuotias Antti Tukia sai ongelmaan nopeasti parempaa liikkuvuutta, kun mikroverenkiertoa lähdettiin tehostamaan BEMER-hoidon avulla.

 

Mitä tapahtui?

Antti teloi polvensa, jonka jälkeen se oli niin kipeä, että pieni heilahduskin sattui todella pahasti. Käveleminen ei onnistunut lainkaan, vaan mies jouduttiin kantamaan autoon. Viikon kuluttua hän meni magneettikuvaukseen, koska jalka oli edelleen kovin turvoksissa. Jalka oli vääntynyt, mutta Antti oli astunut sen takasin suoraksi.

Edessä oli leikkaus.

Pieni vääntö sivuttain voi saada jalkaan paljon pahaa aikaiseksi. Antilla havaittiin luuruhjeita, eturistiside oli poikki ja molemmat kierukat revenneet polvessa.

Mikä avuksi?

Fysikaalinen verisuoniterapia eli BEMER-hoito tehostaa mikroverenkiertoa. Sillä on hyvät vaikutuksensa solujen uusiutumisen ja näin ollen esimerkiksi vammojen paranemiseen. Antti Tukia koki saavansa polven kipuun nopeaa apua. Kipu alkoi laantua muutaman päivän käytön jälkeen ja mahdollisti jo jalan pieniä liikeratoja.

Antille hoitomuoto oli tuttu entuudestaan.

Aiemmin hän oli käyttänyt sitä akillesvamman hoitoon. Siinä ei tehty leikkausta, mutta jalkaa pidettiin kipsissä kuuden viikon ajan jalkaterä suorana. Noin 8 viikon päästä sai yrittää kävellä ilman tukea. Silloin Antti otti hoitoa satunnaisesti, mutta hämmästyi joka kerta siitä, miten jalan liikkuvuus parani. Siksi hän halusi tälläkin kertaa BEMER-hoidon heti käyttöön.

Miten toipuminen sujui?

Polvileikkauksen jälkeen säännöllisesti otettu BEMER-terapia auttoi selvästi toipumisessa. Kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen fysioterapeutti sanoi jalan olevan merkittävästi edellä kuntoutuksessa, sillä se saatiin jo suoristumaan. Sama ilmiö tapahtui myös aiemmassa akillesjänteen paranemisessa.

Liikkuvuus jalassa parani nopeasti.

Kun jalassa on jokin vamma, jäykkyys ja kipu ovat tavallisia oireita. Kuitenkin Antti havaitsi heti hoidon jälkeen jalan antavan paremmin myöten, joten oli helpompi aloittaa myös pienet liikuntaharjoitukset.

Paljon liikkuvana ihmisenä oli tärkeää saada jalka pian taas kuntoon. Kävelykepit saatiin viikkoa suunniteltua aiemmin pois ja Antti pääsi harjoittelemaan liikkumista vesijuoksun muodossa. Fysioterapeutti totesi paranemisen olevan poikkeuksellisen hyvää.

Antti muistuttaa myös kehon huollosta erityisesti urheilevilla. Sillä voitaisiin ehkäistä monia loukkaantumisia.

Urheilijat käyttävät BEMER-hoitoa myös ennen ja jälkeen suoritusten, jotta kehon alkuverryttely on nopeampaa sekä palautuminen tehokkaampaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *