Pekka Kumpulainen on Jyväskylässä työskentelevä fysioterapeutti ja osteopaatti. Hän on toiminut hoitoalalla vuodesta 1985.

“Asiakkainani käy paljon erilaisista raajavammoista, selkä- ja kaularankaongelmista, murtumista ja niiden jälkitiloista sekä leikkauksista toipuvia ihmisiä. Olen löytänyt tapoja tehostaa antamaani hoitoa esimerkiksi aktivoimalla verenkiertoa. Mikroverenkierron merkitys toipumiselle on valtava ja ensisijainen.”

Verenkiertohäiriöt aiheuttavat sairauksia – ammattilaiset pitävät niiden hoitoa keskeisenä.

Toimiva mikroverenkierto tukee solujen uudistumista paremman kudosaineenvaihdunnan kautta. Jos mikroverenkierto on hidastunut (iän, strssin tai sairauden takia), on sitä syytä stimuloida. Fysikaalisen verisuoniterapian avulla hapen ja ravinnon kuljetus soluille paranee, kuona-aineiden poistuminen tehostuu ja immuunivaste nousee. Hoito hillitsee näin myös tulehdusvälittäjäaineiden toimintaa ja ennaltaehkäisee sairauksien syntymistä.

”Olen käyttänyt fysikaalista verisuoniterapiaa eli BEMER-hoitoa itselleni vuodesta 2009 säännöllisesti. Käytän sitä tarvittaessa myös asiakkailleni.  Jos asiakkaallani on selkeä verenkiertohäiriö kehon jossain osassa, otan tämän lisähoidon tueksi. Annan fysikaalista verisuoniterapiaa manuaalisten hoitojen yhteydessä, mikäli sille on tarvetta”, osteopaatti Pekka Kumpulainen kertoo.

Jalkojen verenkierron ongelmat.

Kokemus on, että asiakas saa usein heti ensimmäisellä hoitokerralla tuntemuksia esim. jalkoihinsa, jos on kyse niiden verenkiertohäiriöistä. Tavallinen tapaus on diabeetikon alaraajojen hoito. Osteopaatti huomaa myös itse muutokset asiakkaan kehossa hoidon aikana.

Omia kokemuksia BEMER-hoidosta

Kumpulainen huomasi kolmen viikon hoidon jälkeen muutoksia itsessään. Saunassa kuuman sietokyky parani huomattavasti. Virkeystila on parantunut ja näkökyky pysynyt ikään nähden hyvänä. 55-vuotias mies ei tarvitse vieläkään ikänäkölaseja.

Myös lemmikin kanssa saatiin mukava hoitokokemus

”Tyttären iäkäs kani lopetti syömisen. Veimme sen eläinlääkärille ja meille sanottiin lemmikin kuolevan, koska ruuansulatuselimistö oli mennyt umpeen. Annoimme kanille BEMER-hoitoa ja neljän päivän syömättömyyden jälkeen se alkoi jälleen syödä ja eli vielä monta vuotta.”

Maalivahdin palautuminen.

Urheilussa Kumpulainen on huomannut palautumisen nopeutumisen fysikaalisen verisuoniterapian käytön yhteydessä. Salibandy-maalivahtina keho joutuu ottamaan paljon iskuja vastaan.

Palautuminen hidastuu ikääntyessä, mutta säännöllisen hoidon myötä keho on joustavan ja voidellun tuntuinen pelien jälkeen. Se palautuu rasituksesta nopeasti.  Myös ennen peliä otettu hoito herättää kehon hyvin suoritukseen.

Monia tyytyväisiä asiakkaita

Erään potilaan säären murtumatapaus on jäänyt erityisesti mieleen.

Säären murtuma oli todella paha. Se ei luutunut, raudoitettiin, ja luun ympärille kasvoi kaulus, luu ei luutunut läpi. Sääri oli ollut luutumatta kahden vuoden ajan. Annoin hänelle BEMER-hoitoa ja luutuminen alkoi lopulta noin kolmen kuukauden hoidon jälkeen. Jopa Ortonissa ihmeteltiin hoitoa ja luutumista, aiemmin kun mikään ei ollut auttanut.”

Kumpulaisen miesasiakkaat ovat kokeneet saaneensa erilaisten vammojen lisäksi fysikaalisesta verisuoniterapiasta apua jopa miehiseen kuntoon. Erektiohäiriöiden taustalla on usein häiriöt mikroverenkierron toiminnassa.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

2 Comments

 1. Hei!

  Tarvitse kipeästi osteopaatia, entinen “hävisi” jonnekin!

  Pulmani on selän hienoinen kierous, si-nivel ei näytä oikein pysyvän siinä missä pitää. Kaikkein vaikeimpia oireita on trochanderin/lonkkanivelen ympärillä. Ne estävät tehokkaasti monipuolisen ulkonaliikkumisen, portaita nousun ja mm. nukkumisen! Olen oppinut “buuttaamaan” osan tärkeistä trigger-pisteistä, mutta tähän vaivaan en ole suuria saanut aikaan. Koko kroppa tarvitsee luonnollisesti hoitoa!

  Olen 73-vuotias ja ikääni nähden hyväkuntoinen! Sitten “pakollinen” kysymys, hinnastosi?!

 2. Hei Mirja!

  Kiitos viestistäsi. Mistä päin kirjoitat eli missä päin Suomea asut?
  Voit vastata tähän viestiin, en julkaise osoitettasi tai meille voi soittaa 020-743 9070.
  T. Merja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *