Moni urheilija saa avun BEMER-hoidosta

Juha Käpyaho 41v, vastaava sairaanhoitaja ja karateka toipui nopeasti leikkauksen jälkeen ottelukuntoon.

BEMER-hoitoa hän alkoi käyttämään kuitenkin jo vuonna 2012 sukulaisen suosituksesta pahoihin selkäkipuihin. Laite oli ensin vuokralla, mutta hankittiin sitten omaksi, koska 10 vuotta jatkuneet selkäkivut alkoivat hävitä kuukaudessa.

”Söin kipuihin paljon lääkkeitä. Minulla epäiltiin jopa selkärankareumaa, mutta loppujen lopuksi syy taisi olla välilevytyrä. Suunnitteilla oli jo selkäleikkaus, kunnes aloitin BEMER-hoidon. Kolmen kuukauden käytön jälkeen selkäkivut jäivät historiaan”, Juha kertoo.

Selkäkivuista selvittyään Juha jatkoi mikroverenkierron tehostamista BEMER-hoidolla.

”Olen aktiivinen kyokushinkai-karaten harrastaja ja otellut eri kamppailulajeissa lähes koko ikäni. Kun olen saanut mikroverenkiertoni kuntoon ja solujen toiminnan aktiiviseksi, hapenottokykyni ja palautuminen ovat parantuneet. Erityisesti kun ikää jo on yli 40 vuotta, on tärkeää panostaa palautumiseen ja ennen harjoittelua lihasten lämmittämiseen.”

Nykyisin Juha kokeekin palautuvansa nopeammin rankkojen treenien jälkeen. Iän myötä riskit kasvavat ja loukkaantumisia tulee helpommin. Mustelmia ja pieniä ruhjeita tulee paljon karatessa.

”Olen ottanut BEMER-täsmähoitoa erilaisiin urheiluvammoihin. Olen myös vertaillut miten ruhje tai mustelma paranee ilman hoitoa ja hoidon kanssa ja nähnyt siinä selvän eron. Käytän 7-8 tason ohjelmaa ennen treenejä. Ennaltaehkäisen vammoja ja lämmitän näin lihaksia. 1-2 tason hoidon otan aina palautumiseen treenien jälkeen”, Juha kuvailee.

Urheiluvammoistaan Juha Käpyaho mainitsee peukalon nivelsiteiden leikkauksen.

Hän hoiti kättä leikkauksen jälkeen BEMER-laitteella. Kilpailut lähestyivät ja lääkäri ei uskonut niihin osallistumiseen Juhan osalta.

”Hoidon avulla sain peukalon kuitenkin nopeasti kuntoon ja pääsin mukaan Turku openiin, jossa voitinkin pronssia”, Juha sanoo.

Myös ravinnon hyödyntäminen tehostuu

”Kilpailua valmistavalla kaudella hyvä syöminen on lajissamme tärkeää. Ravintotottumusten vaihto kuuluu asiaan. Välillä siirryn lähes lihattomaan ruokavalioon. Näissä tilanteissa BEMER-hoito tukee kehoa hyvin.”

Ravinnon vaikutukset tehostuvat BEMER-hoidon avulla. Verenkierto tehostuu ja ravintoaineet kulkeutuvat solutasolle tehokkaammin, siellä ne tuottavat energiaa. Solutason aineenvaihdunta lisääntyy.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lisätietoa fysikaalisesta BEMER verisuoniterapiasta: www.bemernordic.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *