Ryhmätyönohjaus päättyi ambulanssimatkaan

Iloinen, reipas ja puhelias Leena Ahonen kertoo saaneensa massiivisen aivovaltimon verenvuodon tammikuussa 2017. Sitä on vaikea uskoa päällepäin, kun sekä puhe että eleet ovat vilkkaat ja liikkuminenkin näyttää aivan vaivattomalta, kuten kenellä tahansa terveellä ihmisellä. Leena on nyt 58-vuotias ja käyttänyt fysikaalista BEMER®-verisuoniterapiaa vuodesta 2012 alkaen.

Ambulanssikyydillä Lahdesta Helsinkiin

Leena oli pitämässä ryhmätyönohjausta Lahdessa, kun ohjauksen lopuksi hän tunsi päässään vihlovan kivun eivätkä jalat enää kantaneet. Sitkeänä hän kuitenkin pääsi takaisin jaloilleen ja torjui osallistujien ehdotuksen ambulanssin tilaamisesta. Leena sinnitteli kadulle, jossa jalat lähtivät lopullisesti alta. Onneksi ympärillä oli ihmisiä ja ambulanssi soitettiin nopeasti paikalle. Matka jatkui ambulanssin kyydissä Töölön sairaalaan.

Aivojen avoleikkaus ja kuntoutusta

Matkalla pyörtynyt Leena heräsi sairaalassa, kun häntä valmisteltiin aivojen avoleikkaukseen. Avoleikkauksia tehdään harvoin, koska riskit ovat suuret. Verta oli kuitenkin vuotanut lukinkalvon alle siinä määrin, että avoleikkaukseen päädyttiin. Aivoverenvuodon syyksi selvisi aneurysman eli aivovaltimopullistuman puhkeaminen. Kuvista oli myös näkynyt, että vuoto oli tyrehtynyt itsestään ajomatkalla Lahdesta Helsinkiin, mikä ei lääkärien mukaan ollut tavallista.

Leikkauksen jälkeen Leena oli neljä viikkoa sairaalassa. Vaikka toipuminen eteni muuten hyvin, Leena sai riesakseen sairaalabakteerin sekä kalsiumin vakavan puutostilan. Näistäkin toipuminen tapahtui nopeasti. Lääkärit ihmettelivät kovin Leenan elimistön kykyä parantua.

Sairaalajakson jälkeen Leena lähetettiin Kiljavalle kuukaudeksi kuntoutumaan

Rollaattori jäi nopeasti tarpettomaksi

Siellä Leena aloitti BEMER®-hoidon käytön matalimmalla tehotasolla kuukauden tauon jälkeen. Hän pystyi jo ensimmäisenä päivänä kävelemään kaiteesta kiinni pitäen, eikä hän tarvinnut rollaattoria enää lainkaan kahden päivän kuluttua. Hoitajat joutuivat hiukan toppuuttelemaankin liikkumisintoa. Kiljavan lääkärit tulivat yhdessä kertomaan Leenalle, että lääketiede ei pysty selittämään hänen henkiinjäämistään eikä hyvää toipumistaan, joten ilmeisesti hänen elämäntehtävänsä on vielä kesken.

Nämä sanat ovat Leenalle jääneet hyvin mieleen ja hän onkin erittäin kiitollinen paranemisestaan. Osasyynä hän pitää fysikaalisen verisuoniterapian takaamaa hyvää mikroverenkiertoaan, jonka ansiosta kehon itsesäätely- ja paranemismekanismit toimivat hyvin. Hän on myös pitkään syönyt terveellisesti, täydentänyt ravinteiden saantiaan ravintolisin sekä käyttänyt NLP- ja hypnoosimenetelmiä oman terveytensä tukemiseen.

”On joka tapauksessa ihmeellisen hienoa, että saan jatkaa elämääni edelleen suhteellisen terveenä tällaisenkin kokemuksen jälkeen!”

Tapahtumasta Leenalle jäi ”muistoksi” paikallisalkuiseksi sanottu epilepsia, joka tuntuu vasemman jalkapohjan pistelynä sekä alaselän kuumotuksena ajoittain. Syynä lienee aivoihin jätetty klipsi, joka varmistaa repeytyneen suonen pysymisen kiinni. Nämäkin oireet ovat olleet harvenemaan päin. On myös selvää, että levolle ja palautumiselle pitää antaa aiempaa enemmän aikaa.

Hyviä kokemuksia fysikaalisesta versiuoniterapiasta jo vuosia

Kun Leena aloitti BEMER®-hoidot vuonna 2012, hän huomasi ensimmäisenä koholla olleen verenpaineensa normalisoitumisen. Hän tunsi myös olevansa virkeämpi sekä rentoutuneempi ja uni tuli aiempaa paremmin. Leena käyttää hoitoa säännöllisesti aamuin illoin, ohjeistuksen mukaan. Perhepiirissäkin fysikaalinen verisuoniterapia on otettu mukavalla menestyksellä käyttöön ja saatu hyviä kokemuksia muun muassa haavojen parantumisesta ja selkäkolotuksien vähenemisestä.

Työnteko jatkuu

Tämän vuoden alussa Leena sai luvan alkaa tekemään taas töitä, mutta varovasti aloittaen. Hän tekee muun muassa NLP- ja hypnoosivalmennusta sekä työnohjausta Balancer-yrityksensä kautta. Työ näyttääkin olevan Leenalle tärkeää ja lähellä sydäntä. On helppoa uskoa, että elämäntehtävää on pirteällä Leenalla vielä jäljellä – myös lastensa ja lastenlastensa parissa.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Mikä mikroverenkierto? 

Mikroverenkierto muodostuu kaikkein pienimpien verisuonten tiheästä verkostosta. Siellä tapahtuu noin 74 % verenkierrosta. Mikroverenkierrolla on tärkeä kuljetustehtävä: Se toimittaa kudoksiin ja elimiin happea ja ravinteita, kuljettaa pois kuona-aineita sekä tukee immuunijärjestelmää.

 Mikä Bemer?

BEMER-teknologia perustuu mikroverisuonten seinämien rytmisen liikkeen (vasomotion) stimulointiin. Vaikuttavana tekijänä on patentoitu signaali, joka tahdittaa häiriintynyttä rytmiä mikroverisuonissa. BEMER tukee kehon kykyä korjata itse itseään parantuneen mikroverenkierron kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *