Hanna Tuhkasen hevonen Rock N Handsome, Hanski, on saanut BEMER-hoitoa parin vuoden ajan erilaisiin vaivoihin. BEMER tuli Hannalle tutuksi hänen omien terveysongelmiensa myötä. Hanna ja Hanski harjoittelevat lännenratsastusta Piippolassa, Oulusta 100 kilometriä etelään.

Imusuonen tulehdus etujalassa

Kun Hanna oli käyttänyt BEMER-hoitoa menestyksekkäästi omiin ruhjevammoihinsa, päätti hän kokeilla hoitoa myös hevoselleen, joka sai haavan seurauksena imusuonen tulehduksen oikeaan etujalkaansa 26.10.2017. Jalka oli silminnähden turvonnut ja kädellä kokeiltaessa lämmin. Hoidoksi suositellaan yleensä kylmähoitoa tai Betadine-haudetta ja usein tarvitaan myös antibioottihoitoa.

BEMER-hoidolla jalan turvotus ja lämpö hävisivät kuitenkin vuorokauden kuluessa eikä muita hoitoja tarvittu. Käytössä oli ihmisille tarkoitettu BEMER-laite ja sen paikallishoitoon tarkoitettu hoitovyö (B.PAD), jonka Hanna kietoi jalan ympärille. Samaa hoitoa Hanna antoi Hanskille myös kinnerpatteihin talvella 2016-2017 hyvin tuloksin.

Vakava virtsakiviongelma ja pelko parantumattomasta leikkaushaavasta

Hanna oli lähdössä juhannuksena rippijuhliin, mutta aamuinen tallikäynti muutti suunnitelmat. Hevonen yritti virtsata, mutta ei onnistunut ja oli todella tuskaisen oloinen. Eläinlääkäri oli hälytettävä paikalle. Hän yritti katetroida hevosta viiden tunnin ajan onnistumatta, koska katetri törmäsi aina virtsakiveen, ei sitä saatu tarpeeksi syvälle. Heti maanantaina Hanski vietiin hevosklinikalle leikkaukseen, jossa virtsakivi poistettiin. Lähtötilanne ei ollut hyvä, koska Hanski sai leikkauksen aikana verenmyrkytyksen oireita.

Leikkaus oli hyvin harvinainen ja kivi myös harvinaisen suuri: läpimitaltaan noin 2,5 – 3 cm. Haava jouduttiin jättämään avonaiseksi, koska leikkaus oli tehty hevosen seisoessa, eikä varmuutta sen paranemisesta ollut. Virtsa tuli alkuun haavan kautta, joten pelkona oli haavan tulehdus sekä se, että haava ei pääsisi umpeutumaan.

BEMER-hoitoa leikkauksen jälkeen

Hanna aloitti BEMER-hoidot Hanskille 12 vuorokauden kuluttua leikkauksesta. Myös eläinlääkäri suhtautui BEMER-hoitoon positiivisesti, kun kuuli, että se olisi käytettävissä. Hoitoja Hanna antoi aamuin illoin hoitoalustalla takaosan päälle. Hanski seisoi hoitojen ajan kiltisti ja vaikutti rentoutuvan hoidossa. Haava alkoi kuin alkoikin mennä umpeen ja pahin stressi helpottaa. Virtsaaminen onnistui normaalisti neljännen paranemisviikon kohdalla ja haava oli kokonaan umpeutunut kuuden viikon kuluttua leikkauksesta. ”Oli aivan mahtava tunne, että Hanski oli parantanut, kun välillä oli todellinen pelko hevosen selviytymisestä”, sanoo Hanna jo keventynein mielin.

Hanna on miettinyt, että alkusyynä virtsakiviongelmalle lienee ollut Hanskin huono juominen. Hanna onkin kokeillut erilaisia keinoja saada hevosensa juomaan enemmän ja huomannut, että nyt säännöllisen BEMER-hoidon myötä Hanskin juomahalut ovat selvästi parantuneet.

Hanna on päässyt aloittamaan ratsastuksen Hanskilla varovasti muutamia viikkoja sitten. Heillä on vielä hyviä harjoitteluvuosia edessä, koska he molemmat ovat parhaassa iässä: Hanna 34 vuotta ja Hanski 10.  Aivan juuri Hanna on saanut käyttöönsä hevosille tarkoitettun BEMER VET-laitteen, jolla Hanskin hoitaminen on entistä tehokkaampaa ja helpompaa.

Itselle ja vanhemmillekin BEMER-hoitoa

Hanna käytti BEMER-hoitoa alunperin itselleen: ruhjevammoihin ja pitkäaikaiseen rannekipuun. Tyttärensä kokemuksen seurauksena myös Hannan vanhemmat ovat nykyään vannoutuneita BEMER-hoidon käyttäjiä ja ovat molemmat saaneet apua omiin terveysongelmiinsa. Hannan äiti Tuula Saarela sai apua mm. murtuneen olkavarren parantumiseen.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

One Comment

  1. Wau! Ompas hieno juttu ja upeaa että hevonen parantui täysin hurjasta leikkauksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *