BEMER-terapiasta hyötyä huippu-urheilijan arkeen sekä loukkaantumisiin

Pitkän ja vaikuttavan jääkiekkouran tehnyt Veli-Matti Savinainen on käyttänyt Bemer-terapiaa viimeisen vuoden ajan ja kokenut saaneensa siitä tuntuvaa hyötyä. ”Se on minulla käytössä useampia kertoja päivittäin ja käytän myös uniohjelmaa”, hän kertoo.

Veli-Matti pelaa nykyisin KHL-joukkue Jokereissa. SM-liigassa hän on aiemmin pelannut sekä Tapparan että Ässien paidassa ja oli molemmissa mukana voittamassa Suomenmestaruuden.

Kansainvälisillä kentillä hän on edustanut Suomea Pyeongchangin olympiakisoissa vuonna 2018 sekä MM-kilpailuissa viidesti, vuonna 2013 ensimmäisen kerran. Vuoden 2019 MM-kilpailut päättyivät voittoon ja vuoden 2014 kilpailut hopeaan.

Hän toimi vuonna 2019 MM-kultaa voittaneen joukkueen varakapteenina. Meriittejä ja mitaleja siis löytyy niin Suomesta kuin aivan maailman huipultakin.

BEMER-hoitoa nilkan murtumaan

Veli-Matin äiti on käyttänyt BEMER-terapiaa jo useita vuosia, ja suositellut sitä pojalleenkin, joten hoito oli sitä kautta tullut tutuksi Veli-Matille. Kun hänen nilkkansa noin vuosi sitten murtui, hän otti BEMER-terapian testikäyttöön itselleen.

”Huomasin ensimmäisenä, että heräsin aamuisin tavallista virkeämpänä”, hän kertoo.

Ennuste nilkan toipumiselle ja jääkuntoon pääsemiselle oli kymmenen viikkoa, mutta lopulta Veli-Matti pääsi jäälle jo seitsemän viikon kuluttua murtumasta. ”Käytin hoitoa useita kertoja päivittäin, jopa 6-8 kertaa, ja lisäksi paikallishoitoa nilkalle. Varmasti en voi sanoa, mikä osuus hoidolla tässä oli, mutta toivuin odotettua paljon nopeammin”, hän toteaa.

Säännöllisestä käytöstä parempi palautuminen ja paremmat unet

Jääkiekon pelaajan arki on kurinalaista ja säännöllistä sekä fyysisesti vaativaa. Veli-Matti kertoo heräävänsä klo 8:30, laittaa kahvin tippumaan ja lähtee koiran kanssa lenkille. Sen jälkeen seuraa aamiainen ja lähtö Hartwall Areenalle, ensin palaveriin, jossa puidaan päivän harjoitusta tai peliä. Sitä seuraa sekä puntti- että lätkätreenit.

Treenien jälkeen on vuorossa loppuverryttelyä, hierontaa, kylmäaltaassa käyntiä tai muuta kehonhuoltoa. Suihkun ja saunan kautta on lähtö lounaalle ja kotiin. Illalla saattaa olla vielä vuorossa peli.

”Pelin jälkeen on usein rekan alle jäänyt olo”, kuvailee Veli-Matti jääkiekkoilijan fyysisesti raskasta elämää.

”Kun otan BEMER-hoitoa useamman kerran pelin jälkeen, huomaan, että kroppa on aamulla paremman tuntuinen, kuin ilman hoitoa”, hän jatkaa.

”Nukun myös paremmin, kun käytän uniohjelmaa. En enää herää kahta kertaa yössä vaan vasta aamulla.” Veli-Matti käyttää hoitoa aamuin, päivisin muutamaan otteeseen, illoin ja öin.

Peleistä vapaina viikonloppuina tavoitteena on saada ajatukset pois jääkiekosta ja ottaa rennosti vaikkapa pelaamalla golfia.

”Olen ollut hoitoon erittäin tyytyväinen ja se säilyy ehdottomasti mukana päivittäisessä ohjelmassani. Koen, että siitä on apua monella tavalla tässä urheilijan arjessa”, Veli-Matti tiivistää.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa lihaksilla, luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Tällöin solujen energian- ja lämmöntuotannolla on myös tilaisuus parantua. Terapiasta on tutkitusti apua mm. kipuun, uneen ja yleiseen elämänlaatuun (1).  Näistä hyödyistä kertovat myös Veli-Matin kokemukset.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos Veli-Matille haastattelusta ja onnea pelikauteen!

Lähde:

  1. Bohn W., Hess L., Burger R. The effects of the “physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. J Complement Integr Med. 2013;10(Suppl):S5-12.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *