Eläinlääkäri Lotta Wallin vetää hevosklinikka Emmaroa Kristianstadin ulkopuolella Skånessa. Emmarossa hoidetaan pääasiassa Etelä-Ruotsin huipputallien hevosia. Myös maan pohjoisosasta ja jopa Ruotsin ulkopuolelta muualta Euroopasta tulee Emmaroon kilpahevosia, jotka tarvitsevat ennaltaehkäisevää, sairaala- tai kuntouttavaa hoitoa.

Lotta on myös sisätautien erikoislääkäri ja työskentelee Emmaron lisäksi Kristianstadin keskussairaalassa. Hänellä on siis monipuolinen ymmärrys sekä hevosten että ihmisten terveydestä.

Tämän lisäksi hän on ratsastanut koko elämänsä ja ollut aktiivinen huippu-urheilija monta vuotta ja maajoukkueen jäsen. Hän on kilpaillut kansainvälisesti sekä este-, kouluratsastus- että kenttäkilpailuissa ja kilpailee edelleen aktiivisesti vaativissa kouluratsastusluokissa.

Hyvä tiimityö on tärkeää menestymisen kannalta

Lotalla ja Emmaron henkilökunnalla on laaja kokemus haasteista ja vaikeuksista, joita tulee jatkuvasti eteen, kun etsitään keinoja, joilla hevoset voisivat toipua optimaalisesti ja saavutettaisiin paras mahdollinen kestävyys sekä suorituskyky.

Hyvän hevosen ja ratsastajan lisäksi tarvitaan hyvä rehu, kengittäjä, eläinlääkäri, hevosterapeutti ja monia muita tekijöitä, jotta voidaan saavuttaa parhaat tulokset.

Lotta Wallin ja terapeutti Svante Larsson ovat tehneet pitkään hyvää yhteistyötä hevosten terveyden tukemiseksi.

Hevosten kunnon optimointi tärkeimpiin kilpailuihin vaatii paljon työtä. Mitä enemmän kotitallin henkilöstö voi tehdä päivittäisesssä työssään parantaakseen hevosten kykyä maksimaaliseen suorituskykyyn ja palautumiseen, sitä parempi.

Mikroverenkierron merkitys terveyden ja suorituskyvyn optimoimiseksi

Huippuhevosten kehot rasittuvat, jonka seurauksena niiden kudokset täyttyvät aineenvaihduntatuotteista eli kuona-aineista, jotka vaikuttavat negatiivisesti sekä niiden suorituskykyyn että kestävyyteen.

Hyvin toimivalla ja optimoidulla verenkierrolla, etenkin mikroverenkierrolla, on suuri merkitys hevosen kyvyssä toipua, rakentaa lihaksia ja kudoksia sekä kehittää kestävyyttä ja suorituskykyä.

Valitettavasti joskus voimakkaasti kuormitetusta kudoksesta tulee joskus este mikroverenkierron optimaaliselle toiminnalle. Sen toimintaa voi kuitenkin elvyttää useilla apukeinoilla, kuten kylmä- ja lämpöhoidoilla sekä siteillä.

Fysikaalinen hoito parempaan verenkiertoon

Markkinoilla on paljon erilaisia fysikaalisia hoitolaitteita, jotka on tarkoitettu mm. verenkierron lisäämiseen. Emmaron hevosklinikalla on kokeiltu useimpia näistä tuotteista vuosien varrella, mutta laihoin tuloksin.

Pari vuotta sitten heille tuli mahdollisuus kokeilla BEMER Horse Set -hoitoloimea. Pian he huomasivat, että hevoset olivat pehmeämpiä ja joustavampia ratsastettaessa ja toipuivat rasituksesta nopeammin. Näin hevoset pystyivät sietämään vähitellen lisääntyneen harjoittelun aiempaa paremmin ja kehittämään vahvuuttaan sekä suorituskykyään yhä pidemmälle.

Tyytyväisiä asiakkaita ja hevosia

Emmarossa on paljon asiakkaita, jotka myös käyttävät BEMER Horse Set -hoitoloimea päivittäin ja kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että vaikutus on positiivinen. Joillakin hevosilla on nähty suorituskyvyn paranevan selvästi.

BEMER Horse Set on ainutlaatuinen tuote ja hoito on helppo toteuttaa päivittäin, koska koko henkilökunta voi oppia käyttämään sitä. Hevoset pitävät BEMER-hoidosta, hoitoaika on lyhyt ja hoitoloimi on helppo laittaa päälle ja ottaa pois.

BEMER Horse Set -suositus

Emmaron henkilökunta sekä asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä fysikaaliseen BEMER-terapiaan, joten Lotta suosittelee muitakin kokeilemaan hoitoa hevosilleen. Emmarolle ja heidän asiakkailleen BEMER Horse Set on tuonut uuden ulottuvuuden vaikuttaa ja parantaa hevosten treenausta, hoitoa, palautumista ja viime kädessä suorituskykyä.

Yllä oleva teksti perustuu eläinlääkäri Lotta Wallinin kertomukseen, joka nauhoitettiin 14.7.2020. Tekstin on suomentanut ja kirjoittanut tiedottaja Kirsi Paananen. 

BEMER-terapiaa hevosille

Hevosille suunniteltu aivan oma hoitolaitteistonsa BEMER Horse Set käyttää samaa hoitavaa PEMF-teknologiaa kuin ihmislaitekin. Hoitava signaali on kuitenkin räätälöity sopimaan nimenomaan hevosen verenkiertoa tukemaan ja tietysti hoitoyksiköt hevosille sopiviksi. Laitteistoon kuuluvat niin hoitoloimi kuin hoitavat jalkasuojatkin, joita voi myös käyttää muihin paikallishoitoihin, vaikkapa kaulalla.

BEMER-hoito tukee terveyttä laajasti parantamalla mikroverenkiertoa

BEMER-hoidon vaikutukset pohjautuvat sen kykyyn parantaa verenvirtausta pienimmissä verisuonissa eli mikroverisuonissa. Ihmisellä näitä mikroverisuonia on noin kolme neljäsosaa kaikista verisuonista ja hevosillakin niitä on samaan tapaan pääosa verisuonistosta. Koska kaikkien solujen aineenvaihdunta  on riippuvainen hyvästä mikroverenkierrosta ja sen mukanaan tuomasta hapesta ja ravintoaineista, on helppoa ymmärtää, että mikroverenkierron merkitys niin ihmisten kuin eläintenkin terveydelle on suuri.

BEMER-terapia voikin edistää hevosen rentoutumista, auttaa sairauksien ja vammojen ennalta-ehkäisyssä, nostaa suorituskykyä, edistää lihaksiston kehittymistä, parantaa vastustuskykyä tulehduksia vastaan sekä tukea toipumista hiertymistä, loukkaantumisista ja leikkauksista. Vaikutuksista ovat vakuuttuneet Lotta Wallinin lisäksi myös monet muut hevosalan ammattilaiset niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *