65-vuotias Marjut Hallavo on ollut tyytyväinen BEMER-terapian käyttäjä jo viitisen vuotta. Häntä on aina kiinnostanut itsestä huolehtiminen ja terveet elämäntavat, joten BEMER-hoito sopii hänelle tähän filosofiaan hyvin terveyden ylläpitäjäksi.

”Se on osoittautunut hyväksi tueksi nimenomaan kireän lihaksiston huoltoon ja vaivojen ennaltaehkäisyyn”, Marjut kiteyttää monivuotisen kokemuksensa. Tällä hetkellä hän on toipumassa lonkkaleikkauksesta, johon hän on myös saanut tukea BEMER-terapiasta.

BEMER®-laite 60-vuotislahjaksi itselle korujen sijaan

”Ostin BEMER-terapian idean heti, kun siitä ensimmäisen kerran kuulin tutulta jälleenmyyjältä seitsemisen vuotta sitten. Oman laitteen hankintaa piti kuitenkin miettiä muutaman vuoden verran”, Marjut kertoo ensikosketuksestaan terapiaan.

”Hurahdin jossakin vaiheessa pitkiin vaelluksiin ja lähdin Espanjaan pyhiinvaeltajien historialliselle Pyhän Jaakobin reitille Santiago de Compostelaan vuonna 2015. Kävelin päivittäin 15-33 kilometriä ja silloin lonkka alkoi vihoitella.” Marjut kuitenkin sinnitteli itsensä reitin läpi, yhteensä 130 kilometriä.

Sykäys laitteen hankintaan tuli viitisen vuotta sitten, kun vasen lonkka alkoi ilmoitella itsestään ja kipeytyä yhä enemmän – ja 60-vuotispäivä tuli kohdalle. Lonkassa oli kuvien perusteella lievää kulumaa. ”Mietin, että mitä minä helyillä ja koruilla teen, panostan mieluummin terveyteeni niin, että pysyn tulevina vuosina kunnossa. Halusin myös pitää kirurgin loitolla mahdollisimman kauan. Niinpä päädyin antamaan itselleni BEMERin lahjaksi”, hymyilee Marjut.

Seuraavalle Caminolle eli Espanjan vaellukselle vuonna 2017 BEMER-laite lähti mukaan. ”Otin hoitoa joka päivä lonkalleni ja sain siten pidettyä kivun kurissa. Ero oli huomattava edelliseen matkaan verrattuna, kun kipuja oli toisella kerralla paljon vähemmän.”

Keinonivel lonkkaan viisi viikkoa sitten – nyt ilman keppejä koiralenkillä

”Viisi vuotta kulumadiagnoosin jälkeen pärjäsin lonkkani kanssa aivan hyvin ja pystyin elämään täysipainoisesti ja liikkuen. BEMER vei hyvin kipuja pois sekä rentoutti lihaksia. Sain viisi vuotta lisäaikaa lonkalle”, Marjut toteaa. Myös osteopaatti oli välillä apuna oikaisemassa lonkan kivun muuttamaa lantion asentoa, joka oli lipsunut virheasentoon, kun Marjut yritti välttää kipua liikkuessaan. Sen jälkeen hän taas selvisi hyvän tovin omalla kotihoidollaan ja BEMERillä.

Lopulta lonkan kuluma tuli kuitenkin siihen pisteeseen, että keinonivelleikkaus tuli ajankohtaiseksi tänä syksynä. Leikkaus ja siitä toipuminen ovat onneksi sujuneet kaikin puolin hyvin.

”Jätin kepit pois neljä viikkoa leikkauksen jälkeen ja tänään kävin ensimmäistä kertaa yksin koirien kanssa lenkillä ilman seuraa ja tukea,” hymyilee Marjut, jonka leikkauksesta on nyt kulunut reilut viisi viikkoa. Hän on käyttänyt BEMER-hoitoa 2-3 kertaa päivässä, koko keholle ja leikkaushaavalle paikallisesti, koko toipilasajan. ”30 senttinen haava on parantunut tosi, tosi nätiksi eikä kipujakaan ole liiemmin ollut”, hän toteaa tyytyväisenä.

”Aloitin liikunnan niin pian kuin pystyin, heti leikkauksen jälkeisenä viikkona, jotteivät lihakset aivan kuihtuisi. Kiersin ensin taloyhtiön piha-aluetta ja siitä sitten kasvatin matkaa vähitellen.” Hän noudattaa myös fysioterapeutin ohjeita lihasten vahvistamiseksi.

Uniin ja rauhoittumiseenkin ollut apua

Marjutilla BEMER-alustan paikka on vuosien varrella vaihdellut. Se on väliin ollut sängyssä ja välillä taas nojatuolissa. ”Silloin, kun pidin sitä sängyssä ja käytin uniohjelmaa, huomasin, että rentouduin ja nukuin paremmin. Nyt alusta on ollut nojatuolissa ja uniohjelman käyttö on jäänyt tauolle. Ehkä pitäisikin taas laittaa hoitoalusta sänkyyn”, hän pohtii.

”Oman kokemukseni perusteella voin lämpimästi suositella kokeilemaan hoitoa ja investoimaan itseensä. Terveys on niin tärkeä asia. Minulle BEMER on ollut oiva tuki erityisesti lihaskireyksiä laukaisemaan ja kipuja lieventämään, myös vaivojen ennaltaehkäisyyn,” Marjut päättää.

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 Lämmin kiitos haastattelusta Marjutille!

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen, kun painat Ota yhteyttä – nappia kotisivujemme www.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu vasemmasta alakulmasta.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *