Kasper Jämsä on lahtelainen eläväinen nuori mies, joka työskentelee rakennusalalla ja tekee myös laivalla purserin töitä. Kesäkuun alkupäivinä sattui kuitenkin ikävä ja vakavakin haaveri, kun 25-vuotiaan Kasperin peukalo repeytyi lähes irti hänen yrittäessään kiinnittää laivaa satamaan.

”Koska kaikki valtimot olivat repeytyneet ja hermotkin, oli siinä ja siinä saadaanko peukaloa säästettyä, mutta tallelle se onneksi jäi. Sitä on pidetty lääketieteellisenä ihmeenäkin”, kertoo Kasper huojentuneena.

Verenkiertoa parantava BEMER-terapia on ollut mukana parantumisprosessia tukemassa alusta asti. ”Tunsin hoidon vaikutuksen peukalossa voimakkaasti heti ensimmäisestä hoidosta alkaen. Sitä olikin otettava alkuun vain muutama minuutti kerrallaan”, hän kertoo kokemuksistaan.

Peukalo jäi nahanriekaleen varaan, mutta Kasper jatkoi solmun tekoa

Onnettomuus sattui, kun Kasper oli heittänyt köyden satamaan ja oli tekemässä solmua kiinnittääkseen laivan. Kova tuuli kuitenkin painoi laivan niin nopeasti kiinni satamaan, että hänen peukalonsa jäi köyden ja laivan väliin. ”Näin kuinka peukalo roikkui nahan varassa ja luu törrötti esillä. Tein kuitenkin vielä solmun loppuun vasemmalla kädellä”, hän kertoo tapahtumista. Aikamoiset hermot tällä nuorella miehellä!

Solmun tehtyään Kasper lähti laivaan sisään ja näytti peukaloaan laivan keittiössä, josta ambulanssi soitettiin paikalle välittömästi. Päijät-Hämeen keskussairaalasta hänet passitettiin saman tien Töölön sairaalaan leikattavaksi vielä samana päivänä.

”Katkenneita valtimoita ei saatu korjattua ja hermoistakin vain osa. Vaarana oli, että peukalon verenkierto ei lähtisi toimimaan ja se pitäisi amputoida”, hän kertoo huonosta alkutilanteesta.

Fysikaalista BEMER®-verisuoniterapiaa alkupäivistä lähtien

Koska Kasperin molemmat vanhemmat työskentelevät luontaishoitojen alalla, ovat täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot olleet hänelle tuttuja jo lapsuudesta asti. Siksi hän hyväksyi heti vanhempiensa tutun BEMER-jälleenmyyjän ja homeopaatin ehdotuksen kokeilla myös verenkiertoa stimuloivaa BEMER-terapiaa homeopaattisten lääkkeiden ohella. Jälleenmyyjä toi laitteen kokeiltavaksi sairaalan aulaan, jossa Kasper sai hoitoa päivittäin sairaalassa ollessaan.

”Hoidon vaikutus tuntui välittömästi. Sain hoitoa peukalolle ensin vain muutaman minuutin, koska peukalossa alkoi tuntua paineen tunnetta ja särkyä heti hoidon aikana. Hetken päästä tuntemukset helpottivat”, Kasper kertoo. Seuraavana päivänä toistettiin sama ja tuntemukset olivat samanlaiset.

Muutaman päivän jälkeen hän sai BEMER-hoitoa pari kertaa päivässä ja myös punavalohoitoa, jolle on oma BEMER-hoitolaitteensa. ”Sain joka kerta näistä molemmista hoidoista tuntemuksia peukalooni, eli jotakin todella tapahtui”, kertoo Kasper.

Leikannut kirurgi kävi katsomassa aamuin illoin peukalon tilanteen ja joka kerralla totesi, että katsotaan vielä, peukalo saa toistaiseksi jäädä, koska se ei ollut alkanut mennä kuolioon. Fysioterapeutti totesi, että peukalon säilyminen oli lääketieteellinen ihme, kun valtimoitakaan ei ollut saatu yhdistettyä ja hermot olivat katkenneet.

”Olen kiitollinen kaikesta saamastani avusta”

Viikon sairaalassa olon jälkeen Kasper pääsi kotiin ja peukalo sai jäädä paikoilleen. Vanhemmat päättivät hankkia Kasperin käyttöön oman BEMER-laitteiston, joka onkin ollut käytössä päivittäin tähän asti muuttopäiviä lukuun ottamatta. ”Sitä on mukava ottaa pötköttelemällä patjalla. Koirakin tulee siihen mielellään”, hän kertoo. Lisäksi hän käyttää homeopatiaa ja akupunktiota vanhempiensa opastuksella sekä käy fysioterapiassa, jossa harjoitetaan muun muassa puristusvoimaa, joka on ollut kadoksissa.

Vaikka peukalo jäi, on se edelleen kömpelö ja osin tunnoton, ja toisaalta arka niistä kohdista, joissa hermot vielä pelaavat. Nivelen jäykistämisen vuoksi myös sen liikerata on kaventunut. Toiveissa kuitenkin on, että se hiljalleen kuntoutuu paremmaksi, vaikkei siitä aivan entisenkaltaista koskaan tulekaan.

”Moni asia on vielä mahdotonta, kuten paidan napitus ja kotioven avaaminen avaimella, mutta kun oikea käsi ei aivan tottele, olen opetellut vasemman käden käyttöä. Virstanpylväs oli, kun sain sushia syötyä vasemmalla kädellä”, Kasper naurahtaa.

Kasperin sairasloma joka tapauksessa juuri loppui ja hän palasi töihin eli aika hyvällä mallilla käsi kuitenkin jo on.

”Olen todella kiitollinen siitä, että moni asia onnistui kohdallani. Kirurgi teki erinomaista työtä ja BEMER-hoito sekä homeopatia olivat arvokkaana tukena. Voi olla, että ilman näitä kaikkia osatekijöitä peukalo ei olisi enää ollenkaan paikoillaan”, Kasper toteaa.

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena. Loukkaantuneilla alueilla tuntemuksia saattaa kuitenkin tulla alkuun enemmän.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos haastattelusta Kasperille ja onnea toipumiseen!

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen, kun painat Ota yhteyttä – nappia kotisivujemme www.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu vasemmasta alakulmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *