Riitan kuvasi Esko Vanhala

”Tunsin itseni aivan nuutuneeksi, paukut eivät meinanneet riittää ja yöunet olivat muuttuneet huonoiksi, joten jotakin oli tehtävä”, kuvaa 41-vuotias Riitta Rautio tilannettaan vuonna 2021. Hän on matematiikan ja kemian opettaja, jonka perheeseen kuuluu kaksi kohta teini-ikäistä lasta, aviomies sekä koira. Kun perhe vielä harrastaa aktiivisesti kaikenlaista, on selvää, että arki on hektinen.

Ratkaisuksi hän koitti BEMER-terapiaa ja sen käyttöönoton jälkeen tilanne onkin parantunut monella tavalla. ”Hyvä, että löysin terapian!” Riitta toteaa nyt melkein vuoden käytön jälkeen.

Hieroja suositteli BEMER®-terapiaa

Riitta kävi niska-hartiajumien takia lähes kuukausittain tutulla hierojalla, joka antoi samalla myös BEMER-hoitoa. ”En huomannut silloin BEMER-hoidosta mitään vaikutuksia, mutta jotenkin hoidon säännöllinen käyttökokeilu alkoi kiinnostaa, kun hieroja kertoi sen vaikutusmekanismista ja mikroverenkierron tärkeästä merkityksestä terveydelle”, kertoo Riitta.

Kun Riitan polvi sitten kipeytyi, päätti hän elokuussa 2021 mennä sitä näyttämään hierojalleen, vaikka ortopediaikakin oli jo varattu. Hieroja antoi polvelle BEMER-hoitoa pyöreällä B.SPOT-hoitolaitteella kohdennetusti ja Riitan yllätykseksi 8 minuutin hoito vei nelisen viikkoa kestäneen kivun yhdellä hoitokerralla. Hän meni kuitenkin myös näyttämään polveaan ortopedille. Epäilys oli, että polven kivun aiheuttajana olisi alkava nivelrikko. Ortopedi antoi kipulääkereseptin, joka jäi Riitalta käyttämättä, kun kivut eivät palanneet. BEMER-hoitoa ortopedi ei tuntenut, kun Riitta siitä kysyi, mutta ajatus hoidon säännöllisestä kotikokeilusta vahvistui hyvän tuloksen myötä.

Kun sitten yöunet alkoivat olla onnettomat, päivisin alkoi olla aivan ponneton olo ja jaksaminen pohjalukemissa, kokonaisvaltaisen jaksamisen taso alkoi vaatia toimia. Silloin, marraskuussa 2021, Riitta päätti lopulta ottaa BEMER-laitteiston kokeilukäyttöön kotiinsa, kun mieskin asiasta kiinnostui.

Tuloksia alkoi tulla – unet paranivat, vireystila nousi ja kankeus hävisi

Ensimmäiset tulokset hoidon käytöstä näkyivät 2 – 3 viikon kuluttua niin, että sekä Riitta että hänen miehensä alkoivat nukkua kuin tukit. Vireystila nousi myös huomattavasti ja entinen nuutunut ja ponneton olo alkoi väistyä. ”Kun tulokset olivat näin hyvät, hankimme laitteen omaksemme”, kertoo Riitta tyytyväisenä hankintaansa.

Kuvaaja Esko Vanhala

”Nyt kesäkuussa otin uniohjelman käyttöön myös, enkä halua luopua siitä mistään hinnasta. En ole heräillyt nytkään, vaikka työt syksyllä alkoivat ja periaatteessa menoa ja stressinaiheitakin riittää”, hän kertoo nykyisistä tunnelmistaan. Myös yleinen kankeus on hävinnyt.

Riitta käyttää hoitoa myös ennen hiihtolenkkejä kropan valmisteluun sekä suorituksen jälkeen palautuakseen. Lapsen pään kuhmuun ja pieneen ruhjeeseenkin hoidosta oli nopea apu, kun kuhmu laski yhdellä hoitokerralla. ”Harmi vain, ettei hoito ollut käytössä 13 vuotta sitten, kun akillesjänteeni meni poikki. Olisiko vammaa sattunutkaan notkeammalla keholla – tai ainakin se olisi saattanut parantua nopeammin”, Riitta pohtii.

Riitan lisäksi hoitoa käyttää myös hänen miehensä, kun tulee matkatöistään kotiin, sekä lapset. Nyt onkin mietinnässä toisen laitteen hankinta miehelle, jotta hän voisi käyttää hoitoa myös kotoa poissa ollessaan.

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 

Lämmin kiitos haastattelusta Riitalle!

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen, kun painat Ota yhteyttä – nappia kotisivujemme www.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu vasemmasta alakulmasta.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *